Menu
Livet

Den bedste valgplakat jeg endnu har set

Pia Olsen Dyhr - valgplakat 2015

Så denne valgplakat i går, da jeg var på vej til brunch med manden. Den hænger uden for Odense Katedralskole og jeg synes virkelig der nogen der har været kreative. Til de af jer, der ligesom jeg, ikke er klar over hvordan originalen ser ud kan den ses her.

Jeg ser normalt slet ikke valgplakaterne, simpelthen fordi jeg synes de “larmer” i bybilledet, men den her fangede i den grad min opmærksomhed. Så kan man jo spørge sig selv om, det så ikke er på tide at de “sjove” valgplakater der var i 60’erne og 70’erne, bliver støvet af og får en renæssance.

8 kommentar

 • Karin Abildhauge
  14. juni 2015 at 09:29

  Jeg husker ikke hvilken dag denne og en masse andre plakater af Pia der blev søsat, men der hænger mange af dem med forskellig budskab. Det er SFU der har været ude om natten og pillet de første ned og opsat disse. Har dog ikke navnet på ide manden bag, ved kun Pia selv har en finger med i det.
  Jeg har det som du, plakaterne pynter ikke i landskabet, jeg forsøger også at undgå de personer der deler flyers ud på gader og stræder. Tænker over om det virkelig flytter stemmer.
  Der var en der fortalte mig om TV dækningen, hvor der gennem valgkamp perioden vil være 4 dueller mellem Lars og Helle, det er ikke dem selv der har besluttet det, det er medierne, der er blevet målt på reaktionerne fra borgerne, og det viser tydeligt at politikker leden er taget til.
  Der skal nytænkning til mht. at kapre stemmer.

  Reply
  • Catarina
   14. juni 2015 at 10:36

   Ahh ja, dem havde jeg også i tankerne. Jeg synes de plakater er forfriskende og når de nu engang hænger der, så må de da gerne være lidt sjove. 😀
   Jeg tror ikke de flytte en eneste stemme, og det samme med de debatter (som jeg heller ikke ser) gør. Der er mere mudderkastning end i “gamle dage”, hvor det mere gik ud på at fortælle hvilken politik man selv stod for end at angribe alle de andres.
   Og ja, nytænkning skal der til.

   Reply
 • Jytte Due
  14. juni 2015 at 11:30

  jeg lægger heller ikke mærke til plakaterne og ser heller ikke vulgære leder-slagsmål i fjernsynet. Kun én gang om dagen en smule TV-journalistik om emnet. ikke fordi jeg ikke interesserer mig for politik, men fordi jeg for længst har besluttet mig, faktisk for et års tid siden, og min stemme bliver ikke givet til det parti, som jeg ellers har stemt på det meste af mit voksenliv. Det fører nemlig ikke den politik, man med dets udgangspunkt og den historie, det har i bagagen, med rimelighed kan forlange.

  Mit parti bedømmer jeg altså på dets gerninger, og ikke nok så megen til hudløshed kværnende og gentagende valg-underholdnings-fjernsynsjournalistik dagen og aftenen lang flytter noget som helst hos mig. Kun orienterer jeg mig som sagt en enkelt gang om dagen kort, om der skulle være bragt noget sensationelt nyt og interessant på banen. Til gengæld for jeg læst en masse litteratur for tiden, så der er trods alt ikke noget så galt, at det ikke er godt for noget.

  Godt valg trods alt
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  Reply
  • Catarina
   14. juni 2015 at 12:11

   Jeg ser heller ikke noget af valget i TV eller for den sags skyld andre steder. jeg brevstemte for 14 dage side og behøver derfor ikke gøre andet end at vente til resultatet tikker ind.
   Jeg har ogs skiftet lidt de senere år, men det er på bagrund af havd partierne har lave/udmeldt i den forgangende valgperiode – alt valgsnakken undgår jeg, for det er for det meste kun valgsnak og ikke noget der som sådan bliver ført ud i livet.

   Ha’ en god søndag Jytte og tak for din kommentar.

   Reply
 • Celena
  14. juni 2015 at 23:53

  Haha! I always have to appreciate humour in a politician 😉 Happy upcoming election day 😉

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2015 at 07:13

   Thanks Celena – yea humore is what make elections fun 😀

   Reply
 • Pernille
  25. juni 2015 at 11:04

  Sådan noget kan jeg godt lide. Og jo til næste gang tror jeg også det kunne være en fordel at se tilbage på tidligere tiders noget mere finurlige plakater 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. juni 2015 at 21:02

   Ja, det er noget sjover at se på en de sædvanelige 😀

   Reply

Skriv en kommentar