Menu
Camping i Europa / Campingferie 2015

Smuk beliggende plads og flink franskmand

Sommerferie_150718_141

Sommerferie_150718_142

Vi havde en pæn lang tur foran os i går, så vi valgte at kører fra Annecy allerede ved 9 tiden. Efter et par stop, bl.a. til tankning og mad, ankom vi sidst på eftermiddagen til den lille by lille by Liverdun ca. 15 km nordvest for Nancy. Vi havde kun koordinaterne at kører efter. Og vi kom åbenbart ind af »bagdøren«. Vi vidste, at vi ikke havde mange meter inden vi ramte campingpladsen, men vi kunne også se, at den vej vi skulle til at køre ind på, ved floden Mosel, var en kende smal. Vi kunne være der, men to biler kunne ikke passere hinanden.

Søren stige ud for at sondere vejen, da der i det samme kører lille fransk blå bil op på siden af os (det er et rekreativt område, så der er ikke mange biler) og ruller vinduet ned. Søren og han tager en lille snak. Søren kommer tilbage til bilen og siger til mig, at jeg bare skal følge ham, så skal han nok vise os en anden vej ned til campingpladsen. Jeg kan lige præcis vende rundt med campingvognen og jeg følger manden. Vi kører op igennem byen og drejer et par gange, inden vi atter er ned ved floden. Da vi næsten når ned til campingpladsen, drejer han af og kører retur, vi ruller vinduerne ned og vinker til tak. Tænk at manden gad brude 5 minutter på at vise os vej. Det tror jeg desværre ikke at ret mange danskere kunne finde på.
Generelt oplever vi kun flinke og imødekommende franskmænd uanset hvor vi kommer, det er bl.a ogå en af grundende til at vi vender tilbage igen og igen.

Vi fik en plads på campingpladsen som ligger lige ned til floden Mosel og fra vores parcel, har vi et fint kik over til et smukt lille slot som hedder »Le Château de La Flie« Det er nu omdannet et hotel.

Sommerferie_150718_143
~Billedet af »Le Château de La Flie« taget ned fra flodbreden

8 kommentar

 • Hege
  19. juli 2015 at 18:47

  Du har klart det kunststykke å få meg til å drømme om ferie i campingvogn.

  Den så jeg ikke komme.

  Reply
  • Catarina
   19. juli 2015 at 21:24

   Hi hi, vi elsker at være på camping og prøver at finde de små og hyggelige campingpladser 🙂
   Vi glæder os til den dag hvor vi ikke længere skal på job og derfor kan tage afsted et par måneder i foråret og den tidlige sommer. 🙂

   Reply
 • Louise
  19. juli 2015 at 20:14

  Smuk udsigt… Kan forstille mig en stille morgenstund med en dejlig varm kop kaffe… Nøj… 🙂

  Forsat god ferie, det er hyggeligt at følge med fra sidelinjen.

  Kh Louise
  http://bylouise.dk

  Reply
  • Catarina
   19. juli 2015 at 21:25

   I det hele taget er er dejligt, ikke kun om morgenen. Total afslapning, med indbyggede løbeture om morgenen, inden det bliver for varmt. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  19. juli 2015 at 22:24

  Tak for billeder og tekst til en flytning fra Annecy til Liverdun. Hvor er der bare smukt, med undtagelsen af turen i tunnelen, kan fornemme de ørepropper jeg altid får, bare ved turen mellem Aalborg og Nørresundby 🙂
  Da jeg var i Frankrig i 1983, kneb det med den store gæstefrihed, det skyldes udelukkende det, vi ikke kunne 1 ord fransk, min veninde var den der kommunikerede på engelsk og jeg på tysk, men fransk kneb, da vi så mødte en hollænder der kunne tysk, engelsk og fransk opdagede vi pludselig den store gæstfrihed der var, og alle undskyldningerne myldrede frem.
  Ønsker jer begge nogle dejlige dage i Liverdun, med en vidunderlig smuk udsigt.

  Reply
  • Catarina
   20. juli 2015 at 14:55

   Jeg mærker kun noget til propper i ørene hvis det går meget op eller ned inde i dem, ellers ikke 🙂
   Søren kan ikke er ord fransk og alligevel hjalp denne franskmand os og sådan oplever vi det overalt, alle er smilende og imødekommende selvom vi ikke kan fransk. Er smil og et bonsjour er altid nok og så testen med tegn, fagter, engelsk og tysk og alle er smilende 🙂

   Reply
   • Karin Abildhauge
    25. juli 2015 at 08:02

    Måske var min veninde og jeg bare uheldige. Det var i området omkring Nice der var udfordringen. I Paris var alle gæstfrie som du beskriver.

    Reply
    • Catarina
     25. juli 2015 at 11:20

     Nåske at det dengang var anderledes, men vi har bestemt ikke oplevet det, hverken denne gang, eller de andre gange 😀

     Reply

Skriv en kommentar