Menu
Brasseriet / Småretter & salater / Vegetariske

Kikærtedeller med tabouleh salat

Vi spiser efterhånden ret mange vegetariske retter herhjemme. Ikke fordi vi er blevet vegetarer, men vi kan rigtig godt lide de retter vi har fundet på. En salat vi ofte har fået i det Franske er tabouleh salaten og den har vi prøvet at efterlave, med et rigtig godt resultat. Og da vi godt kan lide falafler, men synes det var en smule trælse at lave og manglede lidt kant/skarphed, har vi lavet vores egen version, som så bare bliver formet som frikadeller. Du får her opskriften på begge dele.

Kikærtedeller

Ingredienser: • 400 g tørre kikærter • 1 dl. hakket persille – frossen er helt fint • 5 store fed hvidløg • 3-4 flotte forårsløg – om vinteren bruger jeg alm. løg • 1 tsk. bagepulver • 1 tsk. stødt koriander • 1 tsk. stødt spidskommen • 3 spsk citronsaft • 1 spsk. salt • Solsikkeolie til stegning – der skal bruges en del Fremgangsmåde: • Kikærterne skylles og sættes i blød i rigeligt vand i et døgns tid. Næste dag hældes vandet fra • Kikærter, persille og forårsløg hakkes grundigt i en foodprocessor (en minihakker hvis du ikke har andet) • Alle ingredienserne blandes grundigt i en stor skål. • “Farsen” skal formes og klemmes grundigt sammen i hånden og steges i meget varm olie ved ret relativ lidt over middel varme indtil de er gennemstegt – der kan du prøve dig frem med en enkelt først. De færdige deller aka sagtens fryses ned når de er afkøles, sådan at du har til en nem aftensmad en dag tiden er knap. De kan nemt lunes på panden i lidt olien.

Tabouleh salat

Ingredienser: • 2 ½ dl bulgur • 1 mellemstor tomat • 1 dl hakket persille • 1 dl hakket mynte – en hel potte • 2 forårsløg – andre løg kan også bruges • 1 dl. tørrede tranebær – rosiner kan også bruges • 2 spsk. citronsaft – eller mere efter smag. • En god skvat olivenolie • Salt og peber Skyl bulguren af et par gange og sæt den i blød en time til halvanden. Si bulguren og lade den droppe af i sien. Hak nu tomaten, persillen, mynten, forårsløg. Bland de hakkede ingredienser sammen med den bulguren og tranebærene i en passenden skål. Smag til med salt, peber og evt. en smule mere citronsaft. Velbekomme.

6 kommentar

 • Karin
  28. april 2018 at 07:00

  Tusind tak kære Cat. Jeg glæder mig så meget til at prøve de deller.
  Jeg legede meget som ung med vegetar mad, var det vi i dag kalder flexitar, da jeg så mødte børnenes far, han var slagter med stort hjerte for kød, så ændrede det sig, Har nu listet kødløse dage ind, er dog ikke kommet i gang med de proteinrige bønner og ærter igen, desværre, jo, selleri bøfferne er på plads og en god efterår, vinter ret, supper med brød som tilbehør, ellers ikke.
  Når jeg får lavet disse kikærtedeller, så er vejen til nøddepostej etc. jo ikke så lang.

  Reply
  • Catarina
   1. maj 2018 at 20:35

   Velbekomme Karin.
   De er virkelig lækre og vi laver altid sådan at der kan kommes en del i fryseren, for så have vi let og lækker mad på de dage vi ikke gider at stå med noget.
   Hvis jeg bare var mig, så var jeg vegetar når jeg var alene, og når jeg så evt. blev inviteret ud, spiste jeg hvad der kom på bordet. 😀
   Du skulle også prøve mine spinatdeller – de smager fantastisk.

   Reply
 • Celena
  29. april 2018 at 14:21

  Thanks for the tips! I will try the recipes this week xox

  Reply
  • Catarina
   1. maj 2018 at 20:36

   Let me know what you think 😀

   Reply
 • Layoni
  30. april 2018 at 18:19

  Ej hvor lækkert Catarina 🙂 det skal helt klart afprøves. Jeg er vegetarisk her hjemme, men er jeg indbudt til fest, så spiser jeg kød, men det er bestemt ikke med min gode vilje, men gør det, fordi jeg ikke gider alle de forklaringer det medfører.
  Takker for du deler dine opskrifter, og dem har du mange af, for jeg smutter sommetider lige ind i din KOGEBOGEN , og finder en del lækkert, som jeg har afprøvet 🙂
  Mvh Layoni 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. maj 2018 at 20:38

   Jeg kunne også snildt blive vegetar og så spise hvad man bød mig når jeg blev inviteret ud. 😀 Jeg glæder mig til at hører hvad du synes og så er jeg da vildt glad for at du synes jeg har mange dejlige opskrifter. 😀 Det synes manden faktisk også 😉 Du skulle prøve mine spinatdeller, de smager godt både med diverse tilbehør men også lune på et stykke rugbrød. 😀
   Ha’ en dejlig aften Layoni 😀

   Reply

Skriv en kommentar