I går aften satte jeg kikærter i blød, da jeg til i dags mad ville have humus. Det godt ved humus, er at det passer til næsten alle retter. Vi synes at humus er dejligt til mange af de mange grønne salater vi spiser. Vi er ikke meget for dressinger, men kan godt lide balsamico og humus i stedet for.
Hvis du også vil lave lidt humus, får du lige opskriften her.
Ingredienser:
3dl. kikærter
5 fed hvidløg (kan også gøres med mindre)
citron
oliven olie (jeg bruger også oliven olie med citron)
salt
Fremgangsmåde:
Sæt kikærterne i blød i ca. 10 timer i rigeligt vand.
Kog dem med salt i 40 min. Blend dem sammen med de resterende ingredienser. Smag dig frem til du synes den smager som du kan lide den.
10 kommentar
Therese
12. januar 2008 at 17:05Humus er en skøn spise. Jeg har altid et par dåser øko kikærter i skabet. De kan bare blendes med stavblender, sammen med olie, hvidløg, citron og tahini. Lækkert. Måske jeg skulle lave en portion til kyllingen i aften! Mums og velbekomme til jer!
Catarina
12. januar 2008 at 17:27#Therese, tak og i lige måde. Jeg ved godt at man bruger tahini, men jeg glemmer altd at få det købt og nu har vi undvært i nogle år, så det går nok 🙂
Det er med dåser , er nu en meget god ide, takfor den 😉
Therese
12. januar 2008 at 17:35Velbekomme 🙂 Og tahini kan sagtens undværes!!!
Helle K.
12. januar 2008 at 18:39Jeg æææælsker humus og har også en dåse kikærter i skabet, måske imorgen. God lørdag aften.
Anita
12. januar 2008 at 19:08Uhh, jeg ELSKER humus, så jeg takker pænt for opskriften 🙂
Catarina
12. januar 2008 at 22:04#Helle K. det synes jeg – også en god lørdag til dig 😀
#Anita, velbekom og velbekomme 😉
Pia
15. november 2008 at 23:07Uhmmm, det er alt for længe siden jeg har tømt skålen for hummus, måske jeg snart sku:)
Catarina
16. november 2008 at 08:51Pia
Husk at dele, for ellers kan det være at du ikke er til at være i stue med. 😆
Vegetar
17. september 2010 at 07:58[…] kogebog frem og besluttede at vi skal have Ungarsk Gryde med lidt salat til samt orange linser, humus og […]
Beverley Susan Christiansen
21. januar 2011 at 17:09That receipe you are using with Humas. Has been used in South Africa, At least 20 years or more. But i must say very good.