Menu
Familieliv / Livet

Påske

Et levn fra fortiden. En underlig snegl. Sådan kan jeg godt tænke om mig selv i disse påsketider. For fakta er; at jeg ikke gør noget ud af påsken og så alligevel…

Jeg er med i Operation Påskeglad, fordi jeg synes det er en hyggelig leg at deltage i. Mine drenge får påskeæg og jeg tager glædeligt grene ind i vaser og nyder de springer ud, men jeg pynter dem altså ikke og selvom det ikke er påske, tager jeg stadig grene ind.

Jeg glæder mig også vildt meget til, at holde påskeferie fra på onsdag af, men det er fordi der er så mange sammenhængende fridage. På næste mandag, regner jeg med at servere skidne æg, hvis familien gider spise dem.

Jeg kan forstå, at hvis man skal være med på påskemoden i år, så skal man have nogle ganske specielle æg fra Netto. Jeg ejer overhovedet ikke noget påskepynt, så jeg må være håbløst tilfælde for mange. 😆

Konklusion:
Jeg er en underlig snegl på det område (også), men jeg sku en glad og positiv én af slagsen!

17 kommentar

 • Kari
  16. marts 2008 at 08:24

  Jeg er heller ikke god til påsken. Vi har ikke tradition for påskefrokost i familien og jeg har ligesom brugt min energi på julen.
  Men når jeg er det smukt og enkeltpyntet påskehjem, ja så vil jeg så gerne også.

  God palmesøndag ;o)

  Reply
 • Helle K.
  16. marts 2008 at 08:34

  Du er ikke underlig – og du er ikke alene. Jeg pynter heller ikke til påske. Jeg er med i operation påskeglad af samme årsag som du… jeg har det lidt med påskepynt som med julepynt – less is more (eller noget i den stil). Jeg ved godt hvor aversionen kommer fra – min mor havde ALT for meget jule- og påskepynt. 🙂
  Men jeg er vild med påskeferien 😉

  Reply
 • Catarina
  16. marts 2008 at 08:49

  Kari
  Påskefrokoster, her vi heller ikke tradition for. Jeg synes også at et enkelt pyntet hjem er flot, men jeg gider bare ikke have det selv.

  Jeg synes det er nok med julens pynt.


  Helle K.
  Dejligt ikke at være alene. 😀

  Jeg tror ikke kun at det er fra barndommen, for min mor pyntede ikke vildt op til påske, et par grene med pynt det var det. Jeg tror det er medierne – jo mere ser skrives, snakkes og reklameres for påske ting, jo mere bakker jeg ud. Så bliver det for kommacielt for mig, lige som Valentinsdag, der er jeg også stået af. Her vises kærligheden hele året og ikke kun den en dag. Nå det var lige et sidespring.

  Ferier er altid velkomne. 😆

  Reply
 • Perle
  16. marts 2008 at 08:58

  Vi “dyrker” heller ikke påsken. Pynter ikke op og har heller ikke tradition for påskefrokost. For os handler påsken om, at campingsæsonen starter. De føste 5 dage i vognen. Det er til gengæld super skønt.

  Pigene får påskeæg og ellers ikke mere påske-agtigt her 😉

  Reply
 • Deborah
  16. marts 2008 at 09:24

  Jeg har ALDRIG pyntet til Påske, men de der æg, kunne godt give mig lyst til en anelse pynt, og så fik jeg ingen 🙁 Jeg ELSKER til gengæld Julepynt. Men jeg synes, det er synd at sådan nogen traditioner dør ud. Det er moderne mennesker alt for dårlige til efter min mening. Ligeledes er det da hygsomt med en Påskefrokost. Men efter min mor gik bort, er det småt med den slags ting helt bortset fra min søster er i udlandet.

  Reply
 • Stine
  16. marts 2008 at 09:36

  I mange år var jeg aldrig hjemme men på seniorkurser med FDF. Det er jeg vokset fra, men minderne om helt specielle og fantastiske påskeferier sidder der stadig. Måske er det derfor jeg pynter en lille bitte smule op…

  Reply
 • Catarina
  16. marts 2008 at 09:50

  Perle
  Den er jeg med på. I år kommer vi ikke af sted, der er nogle buske vi skal have flyttet. Rigtig god tur.


  Deborah
  Der er mange traditioner der dør, andre bliver modificeret så de passer ind. Den jul du holder og pynter op til er jog også ændret i den tid den har været her. Sådan vil det altid være. Jeg synes ikke det er syn, for sådan er udviklingen. Man skal heller ikke holde fast i traditionerne, bare for at holde fast. 😉

  Du kunne da tage teten op med påskefrokost. Hver i sær medbringer en ret til det antal personer I nu er, så står du ikke med alt arbejdet. Under hver tallerken kunne du så lægge n seddel med gøremål. Ex. en seddel med opvask efter maden, en anden skal tørre af osv. 😀

  Jeg kan godt lide hyggelige frokoster, de behøver bare ikke hede noget. 🙂


  Stine
  Det er som regel minder der får os til at pynte til jul som vi gør og sådan er det nok også med dig og påsken. Jeg har bare ikke de store minder om noget specielt ang. påske. 😉

  Reply
 • Stine
  16. marts 2008 at 09:54

  Præcis – men man skal jo gøre som man lyster. Hvis det bliver en sur pligt går hyggen jo af det. Jeg er nu glad for mine specielle æg fra Netto 😉

  Reply
 • Catarina
  16. marts 2008 at 09:59

  Stine
  Generalt gælder det, at man skal have det rart med det man gør.

  Jeg er glad for du fik dine æg. 🙂
  God søndag

  Reply
 • judith
  16. marts 2008 at 10:09

  Jeg er vokset op i et hjem hvor der blev pyntet til påske, der var enda påskegardiner.
  Jeg har selv trofast pyntet op til påske med gardiner, påskeæg og duge,- da min datter var lille og hjemmeboende:-)
  De sidste mange år er der ikke kommet noget frem, kun påskedugen hvis jeg vidste at hun ville komme forbi.

  Reply
 • Stine
  16. marts 2008 at 10:12

  Præcis. Og i lige måde 🙂

  Reply
 • Catarina
  16. marts 2008 at 10:25

  Judith
  Ligefrem påskegardiner, det tror jeg aldrig jeg har hørt om før. 🙂

  Det er lidt pudsigt, at du ikke pynter op mere, når det har været sådan en fast tradition for dig og din familie.


  Stine
  🙂

  Reply
 • Soltoften
  16. marts 2008 at 11:51

  Jeg har det sådan lidt … både og … med påsken. Da drengene var mindre, gjorde jeg en del mere ud af det, end jeg gør i dag. Vi pyntede op, holdt påskefrokost og var på påskeægs-skattejagt.

  Nu bliver det ikke til det store. Drengene er ikke lige til påskeæg, de er nede hos deres far det meste af påsken, så den eneste, der ville have glæde af diverse påskepynt, ville være katten 🙂

  Reply
 • Bambi72
  16. marts 2008 at 15:09

  Velkommen i klubben… Det eneste der sker her er at hvert andet år, koger vi æg på stranden (Ærø-tradition), ellers er der hvert år gække breve og påskeæg til ungerne….
  Påskepynt… Det var vist noget min mor havde *GG*

  Reply
 • Catarina
  16. marts 2008 at 15:36

  Soltoften
  Så Kan jeg godt følge dig, men du må glæde katte, hvis du gerne vil påske lidt. 😉


  Bambi72
  Den tradition har jeg hørt om, den lyder hyggelig. 😀

  Dejligt at vi er flere som er sådan lidt til en side. 😆 på den fede måde.

  Reply
 • Lone
  16. marts 2008 at 16:52

  Jeg har det nøjagtig på samme måde som dig. Og alligevel pynter jeg en anelse. Ikke for min egen skyld, men fordi det ligesom forventes.

  Reply
 • Catarina
  16. marts 2008 at 16:59

  Lone
  Du må stoppe med at pynte, hvis det ikke er for din egen skyld 😉

  Nej, jeg forstår dig godt, nogle gange gør man ting, bare fordi det forventes af én.

  Reply

Skriv en kommentar