Menu
Livet

Blomsterhygge

Nøj jeg kunne have købt mig fattig derude i havecentret, men jeg gjorde det ikke. Jeg har et par Amaryllisser fra sidste år, som endnu ikke er begyndt at komme ned blade, og derfor er jeg lidt usikker om de overhovedet har tænkt sig at komme. For en sikkerheds skyld købte jeg to nye. En Ferrari, det siger vel næsten sig selv, at den er rød. En hvid ved navn Athene kom også ned i kurven.

Det blev til et par hvide blomster, jeg allerede har glemt navnet på, som gjorde Amaryllisserne selskab i kurven og dertil kom to blå Hyacinter som endnu ikke gør meget væsen af sig. Men det kommer, det er jeg sikker på.

Da jeg ikke er så god til at holde Orkidéer, er jeg sådan hvert halve år, nød til at købe en ny, hvis jeg altså vil have liv i bowlen, og det vil jeg, i hvert fald lige for tiden. Så et langt eksemplar står nu og pynter der i glasbowlen. Det er nu så hyggeligt med nyt i vinduerne.

Grønne planter og palmer har jeg ikke svært ved at holde, der er mere de dersens blomstrende blomster, de kan ikke helt lide at bo her. Måske en dag jeg er heldig at de overlever flere år.

12 kommentar

 • Joan
  19. oktober 2008 at 17:10

  Hvor er de smukke de blomster du har købt!

  Reply
 • Catarina
  19. oktober 2008 at 18:16

  Joan
  Tak skal du have – er også selv godt tilfreds med købet. 🙂

  Reply
 • Madame
  19. oktober 2008 at 18:50

  Sikke nogle dejlige køb, du har gjort!

  Jeg synes også, det er sjovt at drive hyacinter frem selv – det gjorde min mor hvert år i kønne, farvede glas.

  Nu har du noget smukt at kigge på i meget lang tid 🙂

  Reply
 • Catarina
  19. oktober 2008 at 19:04

  Madame
  Jeg glæder mig også til at følge udviklingen, både med hyasinterne og amarylliserne. Farvede hyasintglas – sådan nogle kunne være rigtig flotte, men jeg har kun set almindelige glas. 🙂

  Reply
 • Dorthe
  19. oktober 2008 at 19:27

  Ej en fin idé med glasbowlen til orcideen – den tror jeg at jeg vil tage til mig!

  Tak!

  Reply
 • Therese
  19. oktober 2008 at 20:20

  Jeg kom lige i tanke om at jeg også havde et amaryllis løg fra sidste år. Det er taget frem fra den mørke skuffe, og sat i vindueskarmen…måske der sker noget? Ellers må jeg som du ud at finde et par nye skønheder 🙂

  Reply
 • Catarina
  20. oktober 2008 at 06:21

  Dorthe
  Du er velkommen. Jeg kan også selv lide orkidéer på den måde. 😀


  Therese
  De to løg har nu har sat frem i et syd vendt vindue, ser også lidt sølle ud, men jeg håber de kommer, den kunne være lidt sjovt at drive dem frem selv. 🙂

  Reply
 • Louise
  20. oktober 2008 at 06:49

  Sikke nogle skønne blomster. I vores hus har vores orkideer snart 2 års fødselsdag, og det er et under, at de har holdt i så lang tid. Lige nu er de klippet ned, undtagen bladene ;), og så håber jeg, at der kommer nye stængler næste år. Jeg giver dem gerne gødning, men lige nu er der dømt gødningspause indtil marts. Det bliver spændende at se, om de skal have et tredje år. Jeg ville ellers gerne have andre stueblomster, men vores kat kan ikke lade dem være… Man skal jo lige smage og snuse 🙂

  Reply
 • Catarina
  20. oktober 2008 at 07:05

  Louise
  det kan være det er det jeg gør forkert – jeg goder dem ikke. Jeg har også én stående kun med blade og intet andet, synes ikke jeg ville smide den ud når den nu stadig var grøn. Måse jeg skal give den gødning til marts og se om den kommer igen. Tak for rådet. 😀

  Reply
 • Gitte
  20. oktober 2008 at 08:14

  Sikke smukke vinduer, de hvide blomste er vist “brændende kærlighed”. Flot med orkideen i glasbovlen.

  Reply
 • Catarina
  20. oktober 2008 at 11:38

  Gitte
  Tak for hjælpen – jeg ved jeg altid kan regne med dig minven. 😉

  Reply
 • […] Blomsterhygge Liv i bowlen […]

  Reply

Skriv en kommentar