Chocolade Chip Cookies

14. december 2008

I går da vi lave julekonfekt, flækkede jeg også dej sammen til vores yndlings småkager. Chokolade chip cookies. Det er simpelt hen de bedste cookies jeg nogensinde har smagt, så de hører også med til julen her hos os.

Chokolade Chip Cookies

Denne portion giver ca. 80 småkager med en diameter på ca. 8 cm.

300 g. blødt smør
400 g. sukker
200 g. brun farin
4 æg
2 tsk. vaniliesukker
2 tsk. natron
2 tsk. salt
200 g. hakkede hasselnødder
400 g. mørk chokolade
600 g. hvedemel

Alle ingredienserne røres med en stor ske sammen til en blød masse. (Det kan godt være lidt hårdt for armene)

Når du er færdig med at rører, deles portionen i tre og hver af portionerne lægges på bagepapir som rulles/trækkes til en lang “pølse” som puttes i fryseren.

Dejrulle

Vi plejer at lade rullerne ligge i fryseren til næste dag, da de derved er lettere at skærer i skiver og ligge på bageplade.

Dejskiver på bageplade

Småkagerne (2 plader ad gangen) bages ved 200° varmluft i ca. 8 min.

Når småkagerne tages ud af ovnen, trækkes bagepapiret med småkagerne på, ud på en bagerist og småkagerne får lov til at stå sådan i 5 min. Derefter fjernes bagepapiret og kagerne køler yderlige inden de evt. kommes på dåse.

     

- Tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.


I samme genre

5 kommentarer

  • Reply Valdemarsro.dk 14. december 2008 at 20:39

    Jeg kunne forstille mig at sådan et fad hurtigt får ben at gå på 🙂 De ser vildt gode ud

  • Reply Catarina 14. december 2008 at 20:43

    Valdemarsro.dk
    Du skulle prøve dem, de er fantastiske. Og du har ret, sådan et fad holdeer ikke længe. 😀

  • Reply Pia 14. december 2008 at 21:51

    Mmmmmm, endnu et guldkorn fra den smukke fynbo fuld af overskud:)

  • Reply Leif 14. december 2008 at 22:38

    Det ser jo alt for godt ud 🙂

    Jeg kunne såmænd spise den rå dej uden videre 🙂

  • Reply Catarina 15. december 2008 at 06:07

    Pia
    🙂 overskud, du overdriiver, det er dig der har overskud. 😉


    Leif
    Dejlen smager næsten lige så godt som de færdige kager, specilt når den er frossen. 😀

  • Skriv gerne en kommentar