Menu
Hua Hin 2010 / Teknologi / Thailand

Aquapac

Inden vi tog til Thailand, nåede jeg at bestille og modtage en Aquapac til mit lille kamera. Jeg havde hørt fra en tidligere kollega, at sådanne “poser” fungerede ganske glimrende. Jeg var dog lidt spændt på om den pose nu også holdt vand og kunne klare en snorkling tur.

Først prøvede jeg at skyde et par billeder med kamerat i posen men uden at det var i vand, bare for at se om jeg nu også kunne håndtere knapperne igennem posen. Det er ikke helt let, så det med at skifte indstillinger undervejs, det gjorde jeg ikke.

Da vi kom til Thailand, tog jeg kameraet med i poolen, for hvis det ikke holdt vand, kunne jeg hurtigt få det på land igen. Jeg havde egentlig indstillet kameraet på det motivindstilling “under vand”, men der virkede farverne ikke særligt godt, det var som om der kom sådan et rødligt skær over billederne, så jeg fik hurtige ændret til auto og så begyndte det alt ligne noget jeg kunne bruge.

Jeg var vildt spændt på hvordan det ville fungere ude i havet, så jeg glædede mig til vi skulle på den bestilte snorklingtur. Dagen kom og vi blev hentet ved hotellet. I bussen sad allerede et engelsk par og en fransk par. Vi kørte et partimer sydover inden vi havnede ved havet, hvor vi skulle med en speed båd ud til en lille ø som hedder Talu Island, på thai, Kho Talu. Der kom endnu nogle minibusser og alt i alt, var vi vel omkring 20 personer som skulle med båden.

Da vi ankom til øen, blev ankeret smidt ud og vi fik alle udleveret minibanaer som nogle af fiskene kunne lide, idéen var så at vi skulle pille bananen under vand og så ville fiskene komme og spise. Søren og jeg hoppede i og svømmede lidt væk. Jeg tog et par billeder af et par enkelte fisk, ikke vildt mange, men der var trods alt nogle. Vi svømmede lidt rundt og nød det dejlige lune vand og da vi var et stykke væk fra de andre, blev vi enige om at vi ville prøve det mad minibananerne og om de kunne tiltrække fisk.

Og er du da vimmer som sådan en lille banan kunne tiltrække fisk, prøv bare at se filmen her under, de her helt vilde. Jeg har godt nok dykkercertifikat, men jeg har aldrig hørt om at fisk kan lide bananer, måske jeg skal bruge det kneb en anden gang, det er da i hvert fald værd at huske på.

~Filmen blev lavet med mit Panasonic DZ7 inde i en Aquapac.

Da vi havde snorklet en tid, var det blevet tid til frokost og det var et velvalgt tidspunkt, for lige som vi skulle hoppe i land, åbnede himlen sine sluser og det stod ned i stride strømme.

Vi sad dog dejlig i tørvejr og nød en skøn frokost, men dem som skulle tømme en anden båd for proviant, måtte arbejde ude i regnen. Ikke at jeg tror de synes det var særligt træls, for det var jo stadig varmt så de synes nok bare det var dejligt med lidt svalende regn.

Efter lidt badning og mere snorkling, var det blevet tid til at sætte næsen mod fastlandet og vende næsen hjemad mod vores respektive hoteller. Men sikke en herlig tur og pengene til den Aquapac er givet vildt godt ud, specielt når vi begge er så vilde med at snorkle. Jeg kan næsten ikke vente til jeg atter får lejlighed til at prøve det hele igen. 🙂

11 kommentar

 • Kaja
  3. februar 2010 at 13:03

  Det var da fantastisk med alle de fisk. Du kan snart være med i Animal Planet 🙂
  På vejrfronten er der plads til forbedringer her. Jeg så noget om vinterdykning forleden, det er det eneste, der er basis for at dyrke nu, og så skiløb evt. Der går lang tid før du kan snorkle i hvert fald.

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2010 at 14:48

   Kaja
   Ja, og de km først når man pillede bananen. 🙂

   Jeg er faktisk sjældent i vandet herhjemme, synes for det meste at det er for koldt – men sydpå, der er det dejligt. Så jeg må nok vente til sommer. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  3. februar 2010 at 14:26

  Det var da godt nok en god investering 🙂 sikke nogle skønne billeder – og filmen ikke mindst 🙂
  Nu ved jeg, at hvis jeg nogensinde kommer til Thailand, så skal jeg ikke medbringe bananer – jeg ville ikke kunne have alle de fisk rundt omkring mig 😉

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2010 at 14:49

   Helle K.
   Ja, så skal man ikke tænke på at passe på, heller ikke når man bare er ved stranden. Jeg kommer helt sikkert til at bruge det en del.

   Du skal i hvert fald ikke pille én ude i havet. 😀

   Reply
 • Jens
  3. februar 2010 at 15:44

  Hvor er det vildt – jeg har da heller aldrig hørt om fisk der spiser bananer. Mon torsk og rødspætter også kan lide bananer? Eller er det mon kun fisk i troperne? 😆

  Flotte billeder og jeg er vild med den video. Det må have været en fantastisk oplevelse, at se alle de fisk!

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2010 at 16:13

   Jens
   Det kunne være man sku´prøve, for det er da en meget lettere måde at få fisk på middagsbordet. 😀

   Reply
 • Fru E
  3. februar 2010 at 16:16

  De er da helt vilde de fisk, ret specielt med bananer. Og så tænker jeg, hvordan er det lige man opdager, at de her fisk elsker bananer? 😉

  Skønne billeder 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2010 at 16:27

   Fru E
   Ja det vil jeg så ikke lige tænke på, får sådan nogle underlige billeder på nethinden. 😆

   Reply
 • TinaLIel
  6. februar 2010 at 16:45

  Underligt jeg havde ellers svaret på indlægget men kan ikke se svaret. Fantastiske billeder og vidste selt ikke at sådan en pose fandtes. Må ha en inden vi skal ned tilDet Røde Hav næste gang. Kan ikke få videoservicen til at virke – bruger den gratis version hvad med dig? Klippet er FANTASTISK. Hvor er det blevet godt og så med den pose!! KNUS

  Reply
  • Catarina
   6. februar 2010 at 16:56

   TinaLiel
   Dobbelt underligt – for jeg er også helt sikker på at have svaret dig????

   For du fortalte at I skulle til, tror det var Rial eller noget. Jeg ved ikke hvor hverken din kommentar er eller mit svar er blevet af – måske der er sket noget i opdateringen eller noget. Sorry. 😉

   Ja, jeg bruger den gratis version af Vemeo selvom der er en lille halv times ventetid fra klippet/filmen er uploadet til det er tilgængeligt, men det rør altså ikke mig. 🙂

   Reply
 • […] da det er legende let med den. Men jeg har jo ikke en vandtæt telefon. Tidligere har jeg brugt en Aquapac og det er der også kommet flere rigtig fine film ud af. Men det kamera jeg brugte til at filme […]

  Reply

Skriv en kommentar