Menu
Hua Hin 2010 / Thailand

Wat Pho

Efter at have set The Gran Palace ville vi se den sovende Buddha, Wat Pho, som ligger lige ved siden det store palads. Men munkene der bor i det store tempel område ved Buddhaen, afholdt en eller anden for for ceremoni og derfor åbnede de først, for offentligheden kl. 14. Vi smuttede tilbage på hotellet og fik en let frokost på vejen.

Wat Pho er en enormt imponerende forgyldt liggende Buddha statue. Den er 46 meter lang og 15 meter høj. Den liggende Buddha repræsenterer den historiske Buddha ved hans død. Det siges, at Buddha vidste at døden nærmede sig, og bad sine disciple om at udarbejde en leje til ham i en lund!

Templet blev bygget i 1845 og er delt i 2 sektioner, Buddhavasa (kapellet sektion, bestod af pagoder, kloster, kirker og Buddha-statuerne) og Sangghavas (opholdsstedet for munke). Hele tempelområdet fylder næsten 20 hektar jord, der gør det til det største thailandske tempel (Wat) i Bangkok

På fodsålernen, som er 5 meter lang og 1,50 meter høj af statuen, er der indlagt perlemor, med angivelse af de 108 lovende tegn på lykke bogstaveligt (almindeligvis kaldet Mongkol 108).

Efter at have set Buddhaen, nød vi at spadsere rundt på tempelområdet, som føltes lang væk fra Bangkoks larmende storbyliv. Der var ikke mange der tog sig tid til det og det betød at vi indimellem havde store områder helt for os selv. Dejligt.

Hvis du har lyst til at se flere billeder fra The Grand Palace, så kan du klikke på linket nedenfor.

Wat Pho, Bangkok, Thailand

 

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

2 kommentar

  • Catarina
    23. februar 2010 at 11:31