Menu
Hverdagen / Weblog

Måske

..jeg skal overveje at blogge i lukket land, altså gøre som én fra fotokurset i weekenden gør, nemlig at folk der skulle kunne læse med, bliver inviteret at blogskriveren – for på den måde undgår jeg, at der er nogen der får ondt i røven af det jeg skriver og foretager sig!

UPDATE 15/7-2010: Efter at have læst alle jeres kommentare og snakket med Søren om problemet, er jeg nået frem til at, de få som har ondt i (pardon my french) røven, må have det og de mange som synes det er dejligt at jeg skriver, ikke skal snydes og komme til en lukket dør. Så jeg fortsætter som hidtil hvor alle er velkommen til at læse med og kommentere hvis lysten til det er der. 🙂

0

40 kommentar

 • Fru E
  6. juli 2010 at 19:24

  Er der virkelig folk der har ondt i måsen over det du skriver og gør?

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2010 at 19:35

   @Fru E: Ja, sådan nogle findes faktisk.

   Reply
 • Fru E
  6. juli 2010 at 19:25

  Ps. var det derfor jeg kunne set titlen på et indlæg på min blog, men ikke kunne se den?

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2010 at 19:35

   @Fru E: Ja, det var en prøve for at se, hvordan det virker hvis jeg skulle lukke af så det kun var overskriften der var synlig. 🙂

   Reply
 • Sandra
  6. juli 2010 at 19:28

  Åhh hvis det sker – så håber jeg på en invitation, for hvor holder jeg dog umådeligt meget af dine skriverrier – og ikke mindst billeder:-)
  Rigtigt dejlig tirsdag aften til dig og dine.

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2010 at 19:36

   @Sandra: Du ville blive én af de første. 🙂 Og mange tak for de dejlig varmende ord. 🙂

   Jeg ønsker også dig en dejlig aften. 🙂

   Reply
 • Anders
  6. juli 2010 at 19:45

  At blogge handler jo om at give sin mening til kende. Helt uden filter. Sådan er det og kan folk ikke lide din stil, surfer de bare videre. Nogle læsere frydes og bliver glad inden i, mens andre bliver harme. Det er bare ude af vores kontrol. Sådan er det !

  Omvendt vil ens læser-skare være voldsomt begrænset ved et beskyttet fora. Hvor mange vil logge ind for at læse dine indlæg. Nok kun de trofaste læsere og ens nærme blog-venner. Min svoger kører sin blog på denne måde og jeg læser den stort set aldrig.

  Der er selvfølgelig issuet omkring at nogle læsere stjæler ens billeder og tekster. Det er selvfølgelig et problem, men nok mere en sag for ordensmagten. Vi kan jo bringe alverdens tiltag i spil for at begrænse dette, men disse vil (næsten) altid kunne omgåes. Er der ikke tale om identitetstyveri (hvilket er dybt forkasteligt) kan man jo også overveje om det ikke er bedre at ens billeder bliver vist og kendskabet til fotografen bliver udbredt, sålænge der ikke tjenes penge på “tyveriet”. Creative Commons er vejen frem …

  Just my 5 cent …

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2010 at 21:26

   @Anders: Nogle gange vil det måske være rart at ens læserskare var begrænset til et få tal, for på den måde vidste jeg hvem der læste med. Men du har ret, mange er glade og dem der forages, ja, det må være deres sag.

   Vi talte faktisk om det herhjemme og manden sagde også at jeg da bare skal sige pyt og så glæde dem der er glade for et visit her.

   Og vi er ikke ude i noget stjæleri, men bare irriterende bemærkninger.

   Reply
 • Helle K.
  6. juli 2010 at 19:51

  og jeg ville da frygtelig gerne inviteres indenfor – husk det nu – `HVIS 🙂

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2010 at 21:26

   @Helle K.: Det ville du skam også blive, men for nu prøver jeg at sige pyt og tager så for øvrigt lige om lidt på sommerferie. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  6. juli 2010 at 19:51

  Jeg forstår da ikke, at man skulle blive sur over det du skriver – du generer da ikke nogen?

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2010 at 21:27

   @Helle K.: Det mener jeg heller ikke, men til trods for det så er der der nogen der har ond i røven.

   Reply
 • Kaja
  6. juli 2010 at 20:06

  Det ville jeg være ked af, jeg læser din blog hver eneste dag, og nyder at følge med i dit fotohalløj på sidelinien.

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2010 at 21:28

   @Kaja: dejligt at du er glad for at kikke ind. Nu smutter jeg snart på ferie, så må jeg se hvordan det hele arter sig efter ferien. 🙂

   Reply
 • Jonna
  6. juli 2010 at 20:55

  Ja må indrømme kan ikke forstå at nogen har så travlt med andre og hvad de syntes er forkert. Har sagt det før, du tager nogle super dejlige billeder som jeg holder meget af at se.
  Og sjovt har aldrig selv haft et foto apperat, og synes igrunden så godt om de historier jeg får ud af billeder.
  Lad ikke dumme mennesker ødelægge det du har glæde af.

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2010 at 21:29

   @Jonna: Tak for dine skønne rosende ord, de varmer. Desværre er der mange der har travlt med hvad jeg gør og ikke gør. Træls, men der er vist ikke meget jeg kan gøre lige nu. Så jeg vil se hvordan det hele spænder af efter sommerferien.

   Reply
 • Marianne
  6. juli 2010 at 21:10

  Jeg synes det Anders skriver er klogt.

  Tosser der skriver dumme kommentarer kunne man måske komme til at rapportere som spam også ville man aldrig se dem 😀

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2010 at 21:31

   @Marianne: Nu er det ikke kommentare her på bloggen der er problemet, men folk i IRL. 🙂

   Reply
 • Olines
  6. juli 2010 at 22:01

  Jeg nyder, at komme forbi dig dagligt. Jeg nyder dine smukke billeder og dine skriverier om hverdagens oplevelser og gøremål. Hvis du gør din blog privat, håber jeg virkelig at jeg bliver inviteret med!

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2010 at 06:21

   @Olines: Det ville du helt sikkert. 🙂 Jeg overvejer stadig hvordan jeg skal gribe det an og der bliver først taget stilling efter sommerferien. 🙂

   Reply
 • Deborah
  6. juli 2010 at 23:36

  Der findes nogen meget små mennesker derude. Hvis du vidste, hvad jeg har stået model til, så ville du tro, det var løgn. Det var så slemt, at jeg kontaktede politiet. Men bloggen, mine fotos og alt der følger med af godt, skal ingen tage fra mig. Hvis de har et problem, sålænge jeg ingen generer, så må de selv løse det, for jeg blive! Og det synes jeg bestemt også, du skal gøre!

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2010 at 06:23

   @Deborah: Puha, det var da skrækkeligt at du ligefrem har været nød til at gå til politiet. Der er jeg Gudskelov ikke kommet, her er et bare nogle emsige personer i min hverdag, som har ondt i rumpetten over min gøren og laden. 😉

   Reply
 • Bente
  6. juli 2010 at 23:49

  Jeg kan kun tilslutte mig, at du må springe op og falde ned på de forargede (undrer mig i øvrigt meget over, hvad de dog forarges over!) og så ellers skrive, hvad du vil. Desværre kan man jo ikke gøre alle tilfredse eller glade.

  Jeg hygger mig i hvert fald med at besøge dig og smide en kommentar 🙂 – så det håber jeg, jeg kan blive ved med.

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2010 at 06:26

   @Bente: Sådan vil jeg også helst have det skal være for det er den letteste måde at blogge på, ellers er det ligesom om pointen er gået.

   Reply
 • Hege
  7. juli 2010 at 00:20

  Jeg tror mange lesere faller fra om vi lukker bloggene våre. På mange måter slutter de da å være blogger i min definisjon. En blogg skal være åpen med alle fordeler og ulemper det fører med seg.

  Jeg går for tiden og grunner på et alvorlig innlegg jeg gjerne vil skrive. Det kan gi folk vondt både her og der, og det krever ørfin fingerspitzgefühl for meg, fordi det handler om jobben min og ting som i utgangspunktet er taushetsbelagte. I en lukket blogg kunne jeg bare hamret i vei på tastaturet av hjertens lyst. Nå må jeg tenke og overveie – og kanskje la være å skrive det. Jeg liker den delen av det også. Det er krevende.

  Men du gjør som du vil, Catarina (-selv om jeg håper du holder deg over jorden.)

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2010 at 06:29

   @Hege: At blogge er en hårfin balance og jeg synes heller ikke jeg skriver noget vildt kontroversielt, men bare om min daglig dag og hvad jeg oplever. Men det kan så også genere. 😉

   Jeg vil helt klart fortrække at læse med på en åben blog frem for en lukket for indbegrebet af at blogge, er nettop åbenhed. 🙂

   Glæder mig til at læse dit indlæg.

   Reply
 • Kim
  7. juli 2010 at 00:29

  Jeg synes bloggen er ganske neutral og opfordre da på ingen måde til negative kommentarer, men der er nok nogen der desværre bare skal være negative lige meget hvad, og det vil der nok altid være. Der er tydeligvis mange der nyder at kigge forbi, så jeg håber du holder modet oppe omkring bloggeriet. Personligt kigger jeg primært forbi pga. billederne og har derfor også tit besøgt din nu nedlagte fotoblog.

  God sommerferie!

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2010 at 06:32

   @Kim: Tak og også en god sommer til dig når du dår dertil. 🙂

   Jeg håber da også du frem over kikker forbi. Hvad jeg beslutter mig for, venter jeg med at tage stilling til, til efter sommerferien.

   Fotobloggen var efterhånden død og jeg kunne lige så godt lukke den, frem for at der kun kom et indlæg en gang om måneden. Så hellere vise billederne her. 🙂

   Reply
 • Marianne
  7. juli 2010 at 07:32

  Må jeg gætte på at dem i det virkelige liv ikke selv blogger eller læser blogs – altså udover din måske?

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2010 at 21:47

   @Marianne: Du rammer lige på kornet. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  7. juli 2010 at 10:23

  Nu jeg tænker over det, så tror jeg, at der findes mennesker som bare VIL være sure – de skal bare finde en at kaste sig over. ØV jeg hader den slags mennesker.

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2010 at 21:48

   @Helle K.: Du har helt sikkert ret og ja, de kan dræne én for alt energi og glæde.

   Reply
 • Louise
  7. juli 2010 at 17:25

  hmm det er så en af de ting, jeg aldrig lærer at forstå – for hvis man ikke gider at læse med, kan man jo bare lade være uden at komme med negative bemærkninger – hvis du kan se, hvad jeg mener 🙂 Jeg ville også frygtelig gerne have en invitation, hvis du kommer så langt. Selvom jeg ikke kommenterer altid, så læser jeg meget med.

  Omkring dine billeder – har du overvejet et vandmærke – man kan lave sådan et meget simpelt i psp… Jeg tror vist, jeg har en vejledning et eller andet sted, jeg kan sende til dig…. Det bliver gennemsigtigt, så det ødelægger ikke billederne…

  Forsat god aften

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2010 at 21:54

   @Louise: Skal nok tænke på dig hvis det bliver aktuelt. 🙂 Jeg har faktisk ikke de store problemer omkring mine billeder og jeg har da også sikret mig med at smide alle mine data i selve billedefilen. Og så stemmer jeg på at folk som kun har sure opstød til overs, bliver væk herfra. 😀

   Håber også du havde en god aften og en dejlig dag i dag. 🙂

   Reply
 • Bente Astrup
  8. juli 2010 at 17:21

  Misundelse er en grim ting … Bare det at du er livsglad og tilfreds med livet kan være en provokation for nogen i Danmark og specielt for dem, som har sur mave ;o)
  Brug din ytringsfrihed med glæde og så længe du bliver indenfor lovgivningen, skulle der helst ikke være nogen, som kapper tungebåndene på dig eller fjerner tasteturet … Bliv ved og bliv ved med at være dig.
  Ønsker dig en livsglad ferie og velkommen tilbage, når tid er 🙂
  Jeg er ny her hos dig efter vores fantastiske fotomalia-workshop. Surt, hvis jeg ikke kan kigge med.
  Vil gerne lære det med at lægge data ind i selv billedefilen ;o)

  Reply
  • Catarina
   19. juli 2010 at 17:43

   @Bente AstruP: Velkommen til bloggen her. Ja, det er som regel dem som altid har noget at brogge sig over som også er dem der har ytrende sig omkring min gøren og laden.

   Tak for de gode ønsker om en god ferie – det har vi. 🙂

   Når jeg importere mine villeder i Bridge, lægger jeg mine data ind i exif filen. det kan også gøres ved at markere alle dine billeder i en mappe og så højreklikke på dem, vælg egenskaber og så skrive dine data ind under fanen detaljer. 🙂

   Reply
 • Sister Bonde
  11. juli 2010 at 16:57

  Ikke glemme mig – vel? Altså med en invitation søde Catarina 😀
  Knus og god ferie.

  PS: og vi skal prise forskelligheden hos hinanden, selvom den godt nok kan være drønirriterende – some times 😉

  Reply
  • Catarina
   19. juli 2010 at 17:45

   @Sister Bonde: Selvfølgelig ikke. 🙂

   Reply
 • Jens
  19. juli 2010 at 16:25

  Jeg er ked af, at du er kommet i en situation, hvor det har været nødt til at have den slags overvejelser. Det er åbenbart noget som sker for rigtig mange bloggere på et eller andet tidspunkt – og hvor er det ærgerligt!

  Men jeg er glad for, at du alligevel bliver ved med at skrive! 😀

  Reply
  • Catarina
   19. juli 2010 at 17:46

   @Jens: Jeg er nået frem til at de kan rende mig et vist sted de der sure og gnavne mennesker som ikke kan se ud over deres egen næsetip. 😀

   Reply

Skriv en kommentar