Menu
Hos os

Sikke en energi

Her dan anden dag stod jeg og kikkede på vores tujahæk, den så ret voldsom ud og var nok også mere end jeg lige kunne se mig ud af. Min far er havemand til fingerspidserne, så jeg ringede til ham og spurgte om han ikke havde lyst til at komme og hjælpe mig med at få klippet hækken godt ind og da jeg er fars pige, også selvom jeg snart er 44 år, så sagde han selvfølgelig ja. 🙂 Vi aftalte at det skulle være i dag, det det passede bedst ind i vores begges kram.

Jeg hentede min far klokken 8:30 og havde lige inden tjekket vejrudsigten, som ikke så alt for godt ud. Da vi kom herhjem, begyndte det at smådryppe lidt, men ikke mere end at vi godt kunne klippe. Min far vidste hvad der skulle gøres og der kom kan i ørnenæbet som noget af det første. der blev tyndet godt ud i de store tykke grene og da de værste var ryddet af vejen startede han hækkeklipperen og arbejdede sig stødt og roligt igennem hækken. Jeg var håndlanger og sørgede for at at min far kunne se gå uden at vade alt for meget rundt i afklip og indimellem var der tykke grene som klipperen ikke kunne klare, dem snuppede jeg med ørnenæbet.

Inden længe var vi ved vejs ende og så skulle der en trappestige til, for toppen skulle rettet ordentligt af. Jeg susede i kælderen og hentede sådan én og igen var det min far som fik klarede ærterne. Wauv hvor det pyntede. Nu skal jeg lige have taget den sidste del, som slet ikke er lige så slem som denne her del.

Vores æbletræ var efterhånden så stort, at mange af grenen hang hen over græsset og æblerne derpå, er faktisk ikke verdens bedste æbler, også fordi der ikke er blevet tyndet godt nok ud i træet. Min fra gik i gang og inden længe kunne vi atter gå under træet. Men nu var regnen for alvor begyndt og vi stoppede. Men én af de næste dage skal jeg lige op og have taget toppen af træet, så vi forhåbentlig næste år kan få dejlige æbler.

Nu ligger det hele derude og jeg venter bare på det skal blive tøjrvejr, for så vil jeg ud og have fjernet alt afklippet og ha’ stablet det op neden for huset, så det kan komme på en trailer en af de næste dage.

Kæmpe stor tak til min far fordi han gad hjælpe og også for at vise mig hvordan jeg beskær sådan et stort træ. Sikke en energi der er i den mand. 🙂


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

1

10 Kommentar

 • Helle K.
  17. august 2010 at 13:03

  Du har det altså ikke fra fremmede 😉
  Dejlig at I sådan kunne finde ud af det sammen.

  SVAR
  • Catarina
   17. august 2010 at 13:27

   @Helle K.: Hi hi, næ det har jeg vist ikke. 🙂

   Jeg gik altid i røven af min far, når han gik og byggede, så mange af “triksene” ham jeg fra ham. 🙂

   SVAR
 • Kaja
  17. august 2010 at 14:01

  Aj hvor skønt med en sød og hjælpsom far.
  Jeg har bagt dine horn i dag. Jeg glæder mig til at smage dem til eftermiddagskaffen.
  Her regner det også og er mest til indevejr.
  Hav en god dag.

  SVAR
  • Catarina
   17. august 2010 at 15:00

   @Kaja: Ja, det er super dejligt.

   Det er som om regnen bare ingen ende vil tage, men så er det godt at vores huse er hule og lune. Jeg håber du kan lide hornene og så må du ha’ en hygsom eftermiddag. 🙂

   SVAR
 • TinaLiel
  17. august 2010 at 15:04

  Hejsa Catarina! Hvor er det blevet fint og hvor sødt af din far. Hæk klipning er lidt af et projekt kunne jeg se hos min far og mor da jeg var hjemme. Brunchen på Druen og Bønnen ser bare lækker ud. Læste i sådan et lokal blad da jeg var i Odense at de også har nogen lækre picnic kurve. Vi var forresten ved udsigten- kløften eller noget lignende da vi var i Danmark og forbi Vissenbjerg. Tænkte på dig! KNUS♥

  SVAR
  • Catarina
   17. august 2010 at 19:40

   @TinaLiel: Ja og vores var blevet lige voldsom nok. 😉 Ja jeg har godt set at man kan få picknic kurve, men jeg har ikke prøvet dem. 🙂

   Udsigten, det er jo kun små 4 km fra mig, har faktisk fotograferet der oppe for et par år siden.
   https://www.catarina.dk/2008/05/12/udsigten-fra-udsigten/

   SVAR
 • anjoe
  17. august 2010 at 16:51

  Rimkogeren og jeg måtte jo have “fremmed hjælp” til vores hæk ud til vej – se tidligere indlæg på min fotoblog – men den små hundrede år gamle hæk skyder allerede op 😀

  SVAR
  • Catarina
   17. august 2010 at 19:41

   @anjoe: Min far sger også at den allerede næste år er grøn igen, den skal bare have luft og lys nu og det har den jo fået. 🙂

   SVAR
 • Bente
  18. august 2010 at 08:58

  Nej hvor dejligt med sådan en far, der træder hjælpende til – ham har du været heldig med :-). I var da i øvrigt heldige, at det ikke regnede så meget på Fyn i går, som det gjorde her. Her ville hækklipningen være druknet!

  SVAR
  • Catarina
   18. august 2010 at 09:18

   @Bente: Ja, ham daddy er slet ikke så ringe endda. 🙂

   Vi får så til gængæld al regnene i dag, det som at se en bruser på fuld tryk. 😉

   SVAR

Skriv en kommentar