Menu
Hverdagen

Kan tanker helbrede os?

Jeg har lige set et utroligt facinerende program på DR2 og det er kun den første i rækken af 5 programmer om tankernes kraft. Det første handlede om:

Kan tanker helbrede os? Eller kan de ligefrem slå os ihjel? Det undersøger Sjæl og Videnskab. Flere og flere forsøg viser, at vores tro på helbredelse kan være vigtigere end den medicinske behandling, vi får. Virker medicinen overhovedet – eller er det troen, der virker? Og hvor farlige er negative tanker? Sjæl og Videnskab viser banebrydende forsøg, der vender op og ned på vores forestillinger om, hvilke både positive og skræmmende kræfter, vi selv indeholder.

Og det første program her, viste at i 82 % af tilfældene er det bare en placebo efekt og at det dermed er tankerne der styre vores helbred. For hvis man siger til sig selv at man egentlig er dårlig og at det lægerne gør for én ikke virker, ja så virker det ikke og du forbliver dårlig eller bliver ligefrem dårligere. jeg har nu også altid været af den opfattelse at positivitet avler positivitet og det på alle plan, lige som det er tilfældet med det modsatte. Hvis du ikke så udsendelsen, har du mulighed for at se den på DR NU.

Jeg tror helt sikker på at tanker kan helbrede og at mine tanker om mig selv, min indstilling til livet, min appetit på ditto og gode humør gør at jeg føler mig i topform sådan helbredsmedsigt og jeg er også sikker på at jeg bliver en tusse gammel dame, med mage fuger i ansigtet som fortæller om mit lange og gode liv. Kald mig naiv “I don’t care”. 😀

1

6 kommentar

 • FruE
  13. februar 2011 at 21:18

  Øv, det fik jeg ikke set. Må se det via dit link i morgen. Uden at have set programmet er jeg tilhænger af, at tankerne har en effekt/indvirkning.

  Reply
  • Catarina
   14. februar 2011 at 06:56

   @FruE: Det har jeg også altid været og har selv oplevet småting hvor det er tankerne der har styret “begivenhederne”. 🙂

   Husk at se det, det er fascinerende og jeg skal selv huske at se de andre afsnit, som faktisk også kan ses på nettet, hvis jeg skulle glemme den på tv. 😉

   Ha’ en god dag.

   Reply
 • Jens
  14. februar 2011 at 15:50

  Jeg tror også at vores tanker spiller en vigtigt rolle for vores helbred og vores generelle velbefindende.
  Samtidig er jeg meget skeptisk mod den slags programmer, netop for at der er lavet lige så mange undersøgelser som påviser det modsatte. Helt konkret kan jeg huske en undersøgelse som påviste, at troende mennesker som bad aftenbøn havde nemmere ved at klare sig gennem operationer og sygdom. Men da andre forskere begyndte at se nærmere på undersøgelsen, så var der mange andre faktorer som spillede en afgørende rolle.

  Reply
  • Catarina
   14. februar 2011 at 15:57

   @Jens: Selvfølgelig skal man altid tage den slags undersøgelser med et ram salt, men det rokker ikke ved min overbevisning (som jeg har haft siden mine unge år) at positivitet avler positivitet og man derigennem ikke så let bliver syg, da man ikke tror at alle de sygdomme man læser om rammer mig. 🙂

   Reply
 • Jens
  14. februar 2011 at 18:00

  Og så langt er jeg også fuldstændig enig med dig! 😀

  Reply
  • Catarina
   14. februar 2011 at 19:43

   @Jens: 🙂

   Ha’ en god aften Jens.

   Reply

Skriv en kommentar