Menu
Livet

Kan tanker helbrede os?

Jeg har lige set et utroligt facinerende program på DR2 og det er kun den første i rækken af 5 programmer om tankernes kraft. Det første handlede om:

Kan tanker helbrede os? Eller kan de ligefrem slå os ihjel? Det undersøger Sjæl og Videnskab. Flere og flere forsøg viser, at vores tro på helbredelse kan være vigtigere end den medicinske behandling, vi får. Virker medicinen overhovedet – eller er det troen, der virker? Og hvor farlige er negative tanker? Sjæl og Videnskab viser banebrydende forsøg, der vender op og ned på vores forestillinger om, hvilke både positive og skræmmende kræfter, vi selv indeholder.

Og det første program her, viste at i 82 % af tilfældene er det bare en placebo efekt og at det dermed er tankerne der styre vores helbred. For hvis man siger til sig selv at man egentlig er dårlig og at det lægerne gør for én ikke virker, ja så virker det ikke og du forbliver dårlig eller bliver ligefrem dårligere. jeg har nu også altid været af den opfattelse at positivitet avler positivitet og det på alle plan, lige som det er tilfældet med det modsatte. Hvis du ikke så udsendelsen, har du mulighed for at se den på DR NU.

Jeg tror helt sikker på at tanker kan helbrede og at mine tanker om mig selv, min indstilling til livet, min appetit på ditto og gode humør gør at jeg føler mig i topform sådan helbredsmedsigt og jeg er også sikker på at jeg bliver en tusse gammel dame, med mage fuger i ansigtet som fortæller om mit lange og gode liv. Kald mig naiv “I don’t care”. 😀

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

6 kommentar

  • Catarina
    14. februar 2011 at 06:56