Menu
Familieliv

Morgenmad

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg ikke er specielt god til det der morgenmad halløj. Jeg skal helst have været oppe og i gang i et par timer inden sulten melder sig, men så er jeg altså osse sulten.

Sønnike derimod har fra han var helt lille, været ret så vild med sin morgenmad. Det startede med havregrød og andre former for grød og da han begyndte i børnehave gik han over til at får havregryn med mælk. Han var ikke speciel vild med nogle af de andre morgenmadscerealier, hvilket jeg egentlig var glad for, for de fleste af dem der findes på markedet, er fyldt med sukker. For at få lidt variation ind i hans morgenmad, sørgede jeg altid for, at der var lidt müsli eller frisk frugt i hans havregryn. Og selv nu hvor han er teenager og selv betemmer hvad han vil spise, så spiser han stadig den sunde morgenmad.

Selv nu hvor han går i gumnasiet, foretrækker han madpakken frem for den “dyre skodmad” (hans ord) der er i kantinen. Så et eller andet har jeg da fået givet ham med her i livet. Håber de gode madvaner forbliver lige så gode. Sagde modren, som nu kan mærke glorien presse. 😀

0

18 kommentar

 • Pernille
  18. februar 2011 at 07:58

  Min ældste har aldrig været særlig god til det med morgenmad og madpakker. De sidste år i skolen, spiste han stort set aldrig frokost, og mange er de gange vi har snakket om vigtigheden af at blive tanket op.

  Det var lige indtil han startede på 10.klassesskolen lige rundt om hjørnet, med mulighed for at gå hjem i frokostpausen. Aldrig har han spist så meget frokost, som han gør nu. Og endnu sjovere er det, at aldrig har han spist så fornuftigt, som han gør nu 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2011 at 08:38

   @Pernille: Han lyder lidt om mig da jeg var ung – spiste helst heller ikke noget i skolen, men ventede til jeg kom hjem.

   Dejligt at sin ældste nu spiser en ordentligt skud foder, for de der unge mennesker har altså brug for energi i den alder og at det ligefrem er fornuftigt føde han vælger – ja, så er det jo bare så meget i orden. 😀

   Ha’ en dejlig dag. 🙂

   Reply
 • Liselotte
  18. februar 2011 at 08:12

  Jeg kan heller ikke spise fra morgenstunden, men vil også gerne lige være i gang et par timer, inden min mave melder sig. Vores biologi er forskellig. Det er sådan set helt i orden, synes jeg.

  Det er dejligt, at sønnike er så glad for det gode, synes jeg 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2011 at 08:43

   @Liselotte: Jeg er også fjong med at vores biologi er forskellig. Jeg er dog glad for at sønnikes mave er sådan indrettet at han kan spise inden han skal afsted, for så ved jeg at han har fået noget og ikke går helt indtil middag. Eller.. jeg var nok mest glad for det da han var yngre, nu ved jeg han bare vil spise selv om det ikke er spisefrikvarter, det ville han ikke have gjort i de mindre klasser. 🙂

   Ha’ en god fredag. 🙂

   Reply
 • henriette
  18. februar 2011 at 08:30

  Er sikker på at de er kommet for at blive.. de gode madvaner. Jeg selv er svingende omkring morgemadslyst, men havregryn og müsli er en favorit 🙂

  Rigtig god fredag
  kh Henriette 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2011 at 08:45

   @henriette: Det er jeg efterhånden også ret så sikker på de er, nu er han tros alt nået en vis alder. 🙂

   Du må også have en god fredag Henriette. 🙂

   PS. Jeg kan også godt lide en skål havregryn i ny og næ.

   Reply
 • Pia
  18. februar 2011 at 08:42

  Åh jeg har heller aldrig været go til morgenmad, ikke fordi jeg ikke kan lide det men jeg mærker bare ik til sult der.

  Til gengæld har David været præcist som Christian, morgenmad og madpakke:)

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2011 at 08:47

   @Pia: Måske det ligefrem er noget drenge noget, for de to ældste har også altid været glad for morgenmad og da Daniel boede her, smurte han også altid en god madpakke. 🙂

   Go’ fredag til dig smukke. 🙂

   Reply
 • Rejen
  18. februar 2011 at 09:29

  Uha, når jeg har fået min kaffe, så skal jeg have noget indenbords, gerne ½ grapefrugt, eller noget hjemmelavet smoothie og så et rundtom-rugbrød…Jeg kan overhovedet ikke fungere ordentlig hvis jeg ikke får morgenmad…;-D men dejlige madvaner du har givet sønnike…En god fredag til dig..;-D

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2011 at 10:24

   @Rejen: Jeg kan sagtens indtage det du også gør, eller mer der skal bare været gået et par timer så systemet ligesom er kommet i gang. 😀

   Du må også ha’ en god fredag Annemarie. 🙂

   Reply
 • Annette's space
  18. februar 2011 at 10:19

  Puds du bare glorie. Det er velfortjent. Jeg har desværre givet min aversion mod morgenmad videre til begge mine drenge, og det giver ikke behov for at pudse glorie 😉

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2011 at 10:25

   @Annette’s space: Det er som nok deres system som bare er det samme som dit så i realiteten kan du ikke gøre for det. 😀

   Men ja, det er rart at vide at han starter med et solidt måltidmad. 🙂

   Reply
 • marina
  18. februar 2011 at 14:07

  jeg kan ikke stå ud af min seng uden at få noget mad i munden, så 5:30 spiser jeg min 1. morgenmad, a38 med hjemmelavet musli, kl. 8:00 spiser jeg så min 2. morgenmad en grovbolle med ost og syltetøj og noget frugt.
  Jeg kan ikke tænke eller lave noget hvis min mave ikke er fyldt op.
  I morges hørte jeg faktisk i radioen at man sætter sin forbrænding væsentlig ned hvis man ingen morgenmad spiser, og det kan betyde helt op til 3-4 kg. i vægtforøgning pr. år ( jeg ved ikke hvordan de kommer frem til sådanne beregninger)
  Jeg har også altid brugt meget energi på at lære mine unger at spise ordentlig mad og lære dem forskellen på godt og knap så godt mad, det kan godt betale sig at lære dem, jeg oplever da at de har en holdning til hvad de kommer i munden.
  Det glæder jo sådan en mad “nørd” som mig.

  Gode madvaner til jer alle 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2011 at 19:16

   @marina: Ja, du har altid skulle have noget inden du stod ud af sengen. Og det kan da godt være at forbrændingen øges ved at man spiser morgemand, men de dem i radioen fortalte så ikke hvor lang tid efter at man er stået op et moltid kan betegnes som morgenmad, for så havde det faktisk været interessant. For er det i det sekund at fødderne rør gulvet eller er det efter morgenbadet og at det andet som foretages om morgenen. 🙂

   Jeg tror på at vi er forskellige også på hvornår vi er sultne og jeg forsøger altid at læger vores drenge at man skal spise når man er sulten og ikke fordi klokken siger det er spisetid og sådan spiser jeg også selv. 🙂

   Dejligt at dine unger også ved og har en holdning til hvad de putter i munden, det manglede da også bare, var jeg lige ved at sige. 😉

   Knus og god weekend Marina og hils resten af Cirkuset. 😉

   Reply
 • Anette
  18. februar 2011 at 14:53

  Årh det ser lækkert ud!! Jeg har altid spist morgenmad – som regel brød men har også forsøgt mig med andet 🙂

  Må jeg smide din havregrynsbolle opskrift på min blog hvis jeg linker til dig? Skal lige til at testsmage inden jeg får gæster i aften *GG* God fredag aften til dig 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2011 at 19:19

   @Anette: Sønnike er tilsyneladende også vild med det i perioder og på andre tidspunkter er det müsli. 🙂

   Normat bringer man ikke andres opskrift på ens blog, men nøjes med at linke til den, men jeg kan jo ikke forhindre dig i det. 🙂

   Ha’ en god aften med dine gæster – er sikker på at de er vilde med alt det du har lavet. 🙂

   Reply
 • Jens
  18. februar 2011 at 15:00

  Det ser da også både sundt og lækkert ud. Jeg er sikker på, at de gode vaner også vil påvirke ham i fremtiden. Og samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke på alle de andre, som ikke har fået den slags gode vaner med i skoletasken hjemmefra…… Det er da lidt synd.

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2011 at 19:21

   @Jens: Jeg tænker også nogle gange på de børn som ikke får gode vaner, både madvaner og andre gode vaner med hjemme fra. Og dem kan jeg godt på lidt ondt af og ville ønske at der var plads til mere af sådan noget i skolerne, for der kommer alle. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar