Menu
Dagligdagen / Teknologi

Time-Lapse for sjov

Inapirreret af Kaspers timelapse her for et par uger siden, har jeg i dag forsøgt mig ud i det at lave en panorerened timelapsesekvens med min telefon. Det jeg brugte er lige som Kaspers, et æggeur og en telefon med en timelapse app. installeret. Jeg har dog ud over æggeur og telefon, også brugt en omgang elefantsnot, så jeg ikke behøvede at bore hul i mit nyindkøbte æggeur.

Elefantsnottet fungere faktisk ret så godt og har holdt telefonen fast til æggeuret selvom det rent faktisk stod og tikkede derud af. Faktisk holdt det så fast i telefonen at der måtte lidt (meget lidt) kræfter til at få telefonen af igen.

Til sidst har jeg hevet de to timelapse ud af telefonen og smidt dem, én ad gangen over i VideoPad Video Editor, da det er det program som kan læse .mov filer, som er den filtype min app. laver filmene i. I VideoPad Video Editor gemte jeg så filme som en MP4 film. Derefter hev jeg begge film ind i Windows Live Movie Maker, for at samle dem til én film med titel og overgange. Jeg kunne sagtens have brugt VideoPad Video Editor, til at samle filmene med, men jeg havde lyst til at lave filmen i Windows Live Movie Maker, da der er den der fede start med teksten der zoomer ind. Ja ja, jeg er nok lidt underlig. 😉

Resultatet kan I se her neden for, men pas på – den er kedelig, rigtig kedelig endda, så kom ikke og sig at I ikke var advaret. 😀

Men det er da helt klart noget jeg skal prøve, at lave noget mere af ude i græsset eller bedene til sommer, når det kribler og krapler derude.

18 kommentar

 • Anders
  22. februar 2011 at 11:02

  Nørd-faktoren er ihvertfald i top 😀 Ellers meget godt, selv der er lidt rysten fra æggeuret, men det er sgu’ nok svært at undgå 🙂 thumbs-up !

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2011 at 11:17

   @Anders: Ja, det må kunne gøres så man undgår den rysten, men ellers ret sjovt at leve og det kræver ikke det store at få noget nogen lunde brugbart ud af det. 😀

   Reply
 • marianne
  22. februar 2011 at 11:06

  Herligt!
  Jeg kan se, at det har været et rigtig sjovt nørderi 🙂

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2011 at 11:27

   @marianne: Velkommen til siden her – altid dejligt når der kommer nye kommentatorer. Jeg elsker at nørde og ja, det var super sjovt at lave den film. 🙂

   Reply
 • Per
  22. februar 2011 at 11:26

  Hva’ I da ikke går og finder på 😉

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2011 at 11:31

   @Per: 😆 ja, det er farligt med al den lediggang (pt. vinterferie). 😀

   Reply
 • Therese
  22. februar 2011 at 11:47

  Ha ha, ja, den er sgu kedelig 😀 Men det er sjovt du eksperimenterer, og jeg glæder mig til at se hvad du ellers kan finde på !! 🙂

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2011 at 12:28

   @Therese: Jeps, det var det jeg sagde. 😀 men jeg er sikker på at noget krible krable noget nok skal blive lidt sjovere. Nu skal foråret bare komme. 😀

   Reply
 • Helle K.
  22. februar 2011 at 12:40

  og så gik der tid med det 😉 Sjovt som du/I dog kan finde på.

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2011 at 12:59

   @Helle K.: Præcis – så gik der tid med det. 🙂 Al den ledighed er roden til alt ondt. :mrgreen:

   Reply
 • Claus K
  22. februar 2011 at 13:20

  🙂 Det er da et fint resultat du er kommet frem til. Så velkommen i timelapse-klubben. Jeg har også rodet med den slags og det kræver godt nok lidt planlægning! Hvor har du fundet det elefantsnot?

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2011 at 13:29

   @Claus K: Jeg lavede en med mit dslr i august og den er markant bedre end denne.

   Du kan se den her.

   Elefantsnottet har jeg købt i Bilka eller Føtex, men du kan også få det en hobbyforretning, der er det bare lidt dyre f.eks. Panduro Hobby. 🙂

   Reply
 • Donald
  22. februar 2011 at 16:15

  Hedder det elefantsnot? Man laver også små skulpturer med det og alle mulige underlige ting, der ikke skal holde evigt!

  Jeg synes det er nogle nydelige panoramaer. Mærkeligt nok synes jeg ikke at sådanne små clip er kedelige, de fortæller mig at der er sne der hvor du var, og at der iøvrigt var en rude mellem dig og kulden. Og tænk!! alt det man kan se 😀

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2011 at 17:03

   @Donald: Det hedder også hæftemasse, men herhjemme har det aldrig heddet andet end elefantsnot. 🙂

   Aii Donald de er altså lidt kedelige, men du har fuldstændig ret, der er masser af sne her og heldigvis er der også en rude imellem mig og den bidende kulde, men der sker ikke vildt meget på klippene, men jeg regner med at jeg kan præstere noget bedre (=spændende) når det bliver forår. 😀

   Reply
 • Aysha
  23. februar 2011 at 12:26

  Ejjh hvor sjovt, det skal jeg da prøve :D:D:D

  Reply
  • Catarina
   23. februar 2011 at 12:35

   @Aysha: Ja, det var faktisk sjovt at lave og jeg skal da helt klart prøve alt lave nogle fler, men bare udenfor, men sneen skal lige smelte først. 😀

   Reply
   • Aysha
    23. februar 2011 at 15:24

    @Catarina: ååååh ja åh ja, LIGE da man troede at vejret ville blive bedre, begyndte det at sne, IGEN. Trist…
    Dog kan man også få flere gode billeder i snevejret 😀 Men man blivet tilgengæld meget hurtig træt af det 🙁

    Reply
    • Catarina
     23. februar 2011 at 15:28

     @Aysha: Jeg synes jeg fik en del billeder sidste år og i år, er det simpelthen bare for koldt til at jeg har lyst til at være udenfor i alt for mange timer og desuden så er der ikke mange insekter i jorden når det er så koldt og det er dem jeg håber på at fange et par stykker af med mobilen. 😀

     Reply

Skriv en kommentar