Menu
Teknologi

ABC scandinavia #Q

Q står for Queen Elizabeth 2 i daglig tale QE2, som var det skib jeg sejlede med i 1 ½ år fra starten af 1992 til midten af 1993. En helt igennem fantastisk oplevelse, selvom det også var et knokkel uden lige, så havde vi også indimellem timer- og noglegange en hel dag fri. Kontrakterne var 3 måneder ude (arbejde hver dag) en måned hjemme, og selskabet bag, betalte både ud og hjemrejse.

| Klik for store billeder |

~Her har jeg fotograferet QE2 i Southamton 1992, få timer inden jeg gik om bord for aller første gang.


~
Her har jeg fotograferet QE2 i Geiranger fjorden i Norge.


~Og her til slut et billede af QE2 i Sydney Habor, Australien.

Alle billederne er indscannet så derfor den lidt forringet billedekvalitet. 🙂

Se flere ABC scandinavia her.

0

26 kommentar

 • Madame
  25. februar 2011 at 10:50

  Sikke et skønt indlæg, Catarina, er det dig på det sidste billede? Billedet i Geiranger fjorden er utrolig smukt!

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 11:01

   @Madame: Tak skal du have og ja, det er mig på det sidste billede. 🙂

   Reply
 • Rimkogeren
  25. februar 2011 at 11:00

  Tak for din hilsen og nej, hvor må det have været spændende.
  En af Cunard Line’s tidligere skibe hed Queen Mary (1936). Inden skibet skulle navngives, henvendte ejerne sig til den daværende King George V: “Må vi godt opkalde skibet efter den store dronning??” I tankerne havde de Elizabeth I.
  Glad svarede kongen: “Ja, det må I gerne, det bliver min kære kone, Mary glad for” ….. UPS.

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 11:04

   @Rimkogeren: Hi hi, ja jeg har godt hørt historien og jeg har set Queen Mary som jo ligger i LA og i dag fungere som hotelskib. Det samme gør QE2 nu. Hun ligger bare i Dubai og har ligget der siden 2009. Den sidste rejse havde hun d. 11 November 2008. 🙂

   Rigtig god weekend. 🙂

   Reply
 • Jørgen
  25. februar 2011 at 11:27

  Fornøjeligt at se billederne og høre din historie – det må være noget af det der aldrig glemmes. Verdenserfaring kunne man vel kalde det. God weekend.

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 11:30

   @Jørgen: Nej, den oplevelse glemmer jeg aldrig men det gør jeg heller ikke det lille år jeg boede og arbejde i London. Alt i alt synes jeg at jeg har været heldig, at får set så meget af verdenen og endda få betaling for det. 🙂

   Reply
 • Rejen
  25. februar 2011 at 11:28

  Du må da have haft nogle dejlige oplevelser mens du har sejlet med QE2…Sikke en steg der står foran skibet…;-D

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 11:31

   @Rejen: Ja, jeg så det meste er verdenen på nær Afrika og Indien men ellers så have jeg været i de lande som ligger ud til vand. 🙂

   En meget ung Catarina som nyder hele to fridage i Sidney hvor vi var i ialt 5 dage. 🙂

   Reply
 • Inge
  25. februar 2011 at 11:43

  Hej Catarina,
  Jeg vil gerne sende dig en privat mail – kan du sende mig din mail adresse?
  Kh,
  Inge

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 13:15

   @Inge: Hvis du kikker i sidebaren så er der faktisk en rød knap med et @ på – klik på den og du kan sende en mail til mig. 🙂

   Catarina

   Reply
 • Helle
  25. februar 2011 at 13:03

  det må ha været en oplevelse selvom du knoklet 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 13:16

   @Helle: Det var det i hvert fald og helt sikkert én jeg ville gøre om igen, hvis det skulle være. 🙂

   Reply
 • Emerald Raptor
  25. februar 2011 at 13:30

  Wow, det var flotte bilder! Så ut som en riktig flott båt! Bra valg på q, og ha en god helg! 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 13:43

   @Emerald Raptor: Det er et rigtig flot skib og det var en god oplevelse. 🙂

   God weekend.

   Reply
 • Jens
  25. februar 2011 at 13:39

  What? Du har simpelthen arbejdet på QE2? Det er da sejt. Jeg ved ikke om jeg kunne tænke mig et helt cruise, men jeg kunne virkelig godt tænke mig at se hvordan det ser ud indeni. Der er altså noget dybt fascinerende ved de der kæmpestore luksusskibe. 😀

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 13:45

   @Jens: Jeps, det troede jeg du vidste. 🙂 Det er et meget smukt skib, da det har den rigtig skibsfacon også indvendig, hvor gangende følger skrogets buning. Jeg var faktisk i KBH to gange med skibet og begge gange have jeg min familie og et par venner om bord så de osse kunne se skibet. 🙂

   De nye skibe er mere firkantede i det og har kun agter og stævn som minder om skibe. 🙂

   Reply
 • Inge
  25. februar 2011 at 17:32

  Det må have været en super oplevelse, at sejle rundt i verden på datidens meget store og smukke Queen..
  Jeg har set skibet et par gange, da jeg sejlede i Caribien .. Vi havde lidt ondt af alle de mennesker der var på det kæmpe skib, og som fik afmålte timer til at opleve spændende steder i verden.. og vi lå bare der og drev rundt mellem øerne.. Til gengæld var der ingen der lavede mad og serverede og redte køjer og gjorde rent.. det skulle vi selv sørge for.. 🙂
  Rigtig flot Q valg…

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 19:31

   @Inge: Det var en herlig tur og ikke én jeg sådan glemmer. Men det må da osse have været fantastisk at ligge og cruse rundt imellem øerne i Caribien – lige noget for mig. 🙂

   Jeg tror heller ikke jeg ville erne mig til at være passager på sådan et skib og kun have begænset tid – vi som arbejdede der havde da i det mindste flere chancer for at de de forskellige anløbshavne, da vi kom er flere gange. 🙂

   Reply
 • Donald
  25. februar 2011 at 18:23

  Jeg troede det var QE2 i blomstret kjole på det sidste billede – hun ser godt ud!

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 19:32

   @Donald: Hi hi, nå så det troede du – takker. 😀

   Reply
 • Ellen
  25. februar 2011 at 23:17

  Det må have været spændende, også selv om du skulle arbejde meget for lønnen. En måneds frihed efter tre måneders arbejde må være skønt – så kunne jeg også godt klare tre måneders arbejde i rap, tror jeg 🙂 Øh, ja: kunne… engang… man er jo ikke 20 år længere.
  Må man være så fræk at spørge, hvad dit job bestod i?
  Uanset hvad, er det et godt Q-valg 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2011 at 23:30

   @Ellen: Det var faktisk ikke så slemt, for når man var på vandet, altså ikke i havn, så var der jo ikke så meget andet at lave end at arbejde, så vi nød når vi var i havn og skiftes til at have fri. 🙂

   Jeg var tjener ombord. Min første uddannelse var tjener,så derfor fik jeg job derude. 🙂

   God weekend Ellen. 🙂

   Reply
 • thorzo
  26. februar 2011 at 07:27

  Hardt arbeid kan også gi gode minner 🙂 Her er forresten svarene på min lille quiz, der du gjorde det riktig bra: A er tatt på Lanzarote. B er Oslo. C er Colosseum Roma. D er Kamala i Thailand. E er Rothenburg i Tyskland. F er Skiathos, altså Hellas. Takk for innsatsen!

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2011 at 09:51

   @thorzo: Nemlig og det her var det hele værd. Aii klarede mig godt i quisen, vil jeg nu ikke sige, men sjovt var et.

   God weekend. 🙂

   Reply
 • Melusine
  1. marts 2011 at 19:33

  Så spennende!
  Ganske utrolig at det store skipet får plass i den trange Geiranger-fjorden 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. marts 2011 at 19:35

   @Melusine: det var vildt imponerende at sejle igennem fjorden og så se bjergene rejse sig på begge sider og da vi sejlede forbi “de 7 søstre”, da var det som om man blev et med naturen. Så smukt. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar