Menu
DIY / Familieliv

Afrensning af maleri

Søren har et maleri med sig fra sine forældre, og det er egentligt et rigt fint maleri, men vi har ikke haft det oppe og hænge, fordi det for det første havde en af de der grimme store guldrammer og for det andet, så var selve maleriet så beskidt og nikotinbefængt at jeg ikke synes jeg ville have det hængende. Efter lang tids søgen og læsning af mange forskellige artikler, fandt jeg en malermester som vidste hvordan sådan et maleri skulle renses, uden at man beskadigede selve lærredet og malingen og samtidig også konserverede maleriet.

Maleri er af Ib Eisner og bag på har han skrevet disse tre ord:
• Dyrehaven
• Nymaane
• Vinter

Det jeg har gjort er, at købe en liter kærnemælk og 2 poser fnukfri vatrondeller. Jeg hældte kærnemælken op i et glas og dyppede et par vatrondeller i kærnemælken og begyndte at duppe dem på maleriet (det må godt være lidt vådt). Da jeg have duppet et område på ca.15×15 cm, med kærnemælk lod jeg kærnemælken sidde et par minutter, inden jeg tog nogle rene vatrondeller og duppede kærnemælken af med igen. Samme med kærnemælken forsvandt snavs og nikotin også. Da gentog nu proceduren igen på samme område, for ligesom at sikre mig, at sikre mig at jeg have fået det hele med, hvorefter jeg snuppede endnu et område på 15×15 cm.


~Som det kan ses mangler jeg lige at rengøre det sidste hjørne – det var for at I lige kunne se før og nu.

Maleriet er ikke et dyrt og fint maleri, for så havde jeg ikke selv forsøgt mig med afrensningen, men selvfølgelig sendt det til en konsevator.

Nu vil jeg forsætte med det sidste hjørne, så jeg kan blive færdig og vi kan finde den ramme det skal i. Rammen skulle gerne være den samme som den et af vores andre malerier er i, men hvor jeg kan købe sådan én ved jeg ikke, ved du det?

OBS

Det er bestemt ikke en metode jeg vil anbefale at du selv forsøger dig med, med mindre, at det ikke gør noget hvis maleriet bliver ødelagt.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

20 kommentar

  • Catarina
    11. marts 2011 at 14:41