Menu
Os og familien

Simoncini, et godt bekendskab

I aftes snuppede Søren og jeg vores italienske Alfa Romeo og smuttede til Odense. Et dejligt bord til to ventede os på Simoncini, som er en charmerende italiensk restaurant, belliggende i den hyggelige Lottrups Gaard. Da vi ankom blev vi modtaget af en sød tjener som vi os hen til vores bord. Et dejligt stort bord, faktisk kunne jeg se, at et andet sted i restauranten var samme bordtype brugt til et 4-mandsbord. Vi fik udleveret vin- og menukort og inden vi fik set os om stod der også en brødkurv med forskellige brød og grissini på bordet, samt en flaske vand. Vi kunne vælge imellem:

• 3 retter menu med og uden vinmenu
• 4 retter menu med og uden vinmenu
• 5 retter menu med og uden vinmenu
• Luxus menu (en bid af det meste m/vinmenu)

Vi valgte en 4 retter menu m/vinmenu bestående af:

Antipasti misti (Havtaske-haps, borlotti bønnecreme, chili crostino, limousine okse tartar m/balsamico og rucola)

Piccione arrosto con puré di sedano rapa (Skovdue m/knoldselleri-puré)

La selezione di formaggi (4 italienske oste med valnødder i honning, appelsin marmelade, abrikos puré og tørrede appelsinskal)

Sinfonia di cioccolato. Gelato al cioccolato bianco, mousse al gianduia e tortino di cioccolato fondente (Chokoladesymfoni. Hvid chokoladeis, gianduia-mousse (nougatmousse) og mørk chokoladekage med flydende chokolade i midten)

Inden vi fik set os om var restauranten stuvende fuld og en hyggelig summen bredte sig i lokalet. Betjeningen var sød og meget opmærksom på om vi manglede vin, vand eller noget andet.

Forretten blev serveret og den var super lækker, små hapsere, det er altså lige noget for mig (elsker jo også tapas, som jo godt nok er spansk).

Hovedretten var skuffende, faktisk ret kedelig. Min den ene halvdel af skovduen var simpelthen for rød og skinnet var på ingen af dem sprøde og den smagte “som at stikke tungen ud af vinduet”, altså af ingenting. Derimod var selleri-purén rigtig lækker og cremet.

Derefter fik vi en tallerkenret med 4 forskellige oste. Vi fik fortalt hvilke oste det var og i hvilken rækkefølge de skulle spises i, hvilket jeg synes var dejligt, få så startede vi med den milde og sluttede med den stærke. For pokker hvor var det en lækker tallerken med ost, som jeg sagten kunne af spist mere af.

Desserten kom og jeg var spændt på chokoladekagen og den flydende indre – elsker jo chokolade og elsker kager som flyder på den måde. Jeg blev dog skuffet, for chokoladekagen var bagt for meget og det flydende var nu omdannet til en almindelig chokoladekage, som altså også smagte godt, men lige manglede det der flydende.

Alt i alt var det dog en rigtig hyggelig aften og vi kommer helt sikkert igen, specielt når det bliver lidt lunere i vejret, for så er det nu hyggeligt, at der er mulighed for at sidde udenfor. 🙂

0

6 kommentar

 • Anders
  12. marts 2011 at 09:51

  Uha, mine tænder løber i vand ….

  Jeg skal da vist forbi Simoncini næste gang jeg har en længere konsulentopgave i Odense 😉

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2011 at 10:46

   @Anders: Ja, det bliver du da nød til Anders og selvom der var et par kiksere, så vil jeg da helt klart anbefale restauranten:)

   Reply
 • mette b
  12. marts 2011 at 10:21

  Det lyder som et dejligt spisested på trods af den svingende kvalitet af de enkelte retter.
  God lørdag

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2011 at 10:46

   @mette b: Ja, der var et par smuttere, men det er helt klart en restaurant jeg vil besøge igen.

   Også en god lørdag til dig Mette. 😀

   Reply
 • Annette's space
  12. marts 2011 at 11:11

  Det lyder sørme mums 😀

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2011 at 11:36

   @Annette’s space: Det var mums, og jeg glæder mig allerede til næste gang. 😀

   Reply

Skriv en kommentar