Menu
Camping i Europa / Campingferie 2011

Pont du Gard

Pont du Gard var en af de steder vi absolut ville se i området af Avignon. Pont du Garder beliggende en lille halv times kørsel fra Avignon så endnu engagn var det efter morgenmaden at vi kørte afsted. Broen er en del af akvædukt bygget af romerne omkring år 50 til at transportere vand fra Eure kilden nær Uzès til Nîmes. Omkring 20.000 kubikmeter vand blev dagligt transporteret til Nîmes fra en kilde nær Uzès 50 km væk. Og med en niveauforskel på blot 17 meter mellem kilden og Nîmes er det klart, at det har været noget af en ingeniørteknisk udfordring at konstruere akvædukten.
 
 
Akvædukten er 275 meter lang og består af 3 rækker buer oven over hinanden, hvor vandet løb i en 1,2 m bred rende øverst oppe. Buen, der er lige over floden har en spændvidde på hele 24,5 meter og bliver holdt sammen blot ved hjælp af sin egen vægt, altså uden brug af mørtel.

Pont Du Gard

 
 
 
 
 
 
 
 

8 kommentar

  • Catarina
    21. august 2011 at 19:49