Indigredienser:
• 250 g smør
• 250 g sukker
• 1 æggeblomme
• 3-4 spsk. vand
• 350-400 g mel
• Hindbærmarmelade
Fremgangsmåde:
Smør, sukker og æg piskes godt, tilsæt vand og derefter melet lidt efter lidt. Samle dejen til en fast og fedtet klump og stil den til hvile i køleskabet i en timestid.
Tag dejen ud af køleskabet og del den i to. Lav en rektangel og læg dejen på en bageplade med bagepapir. Gør rektanglen færdig på pladen. Gentag med den anden klump.
Bages ved 210° i ca. 10 minutter.
Når stængerne er ferdigbagte tages de ud, men forbliver på pladen.
Smør hindbærmarmelade på den rektangel som ligger tættest på dig.
Tag derefter fat i bagepapiret bag den anden rektangel og læg den over den første rektangel. Træk nu stangen med bagepapir over på en rist, og lad ligge en timestid.
Pymt med glasur og skær derefter ud i mindre stykker.
10 kommentar
Helle K.
18. februar 2012 at 19:21Uhm de ser lækre ud – min yndlingskage 🙂 Jeg plejer at lægge sammen med hindbær inden bagningen.
Catarina
18. februar 2012 at 19:33@Helle K. – Ok… det har jeg aldrig gjort, måske jeg skal prøve det næste gang de skal bages. Tak for ideen. 🙂
Botte
19. februar 2012 at 10:30Åhhh ser lækkert ud. Må man printe den ud ?
Catarina
19. februar 2012 at 10:31@Botte – Du printer bare lige så tosset du vil søde. 🙂
Project 365 – dag 50
19. februar 2012 at 16:32[…] går blev jeg inspireret af Catarina, som havde været i gang med at bage, men jeg er lidt bange for at bage, jeg er bange for at falde […]
Helle K.
19. februar 2012 at 16:39Så vil jeg måske overveje at gøre som du, hvis jeg kan finde en fedtfattig opskrift på hindbærsnitter – det lyder ikke helt optimalt vel? 😉
Catarina
19. februar 2012 at 17:09@Helle K. – Hvis du finder én så må du gene sende den til mig for fede er de jo og min mave er ikke glad for så meget fedt (bliver dårlig) . Men godt smager de alt. 🙂
Ann Birgitte
6. november 2021 at 18:01Kære Catarina
Der hvor jeg køber Genfersnitter er dejen med kokos og der er crem mellem lagene. hvid glasur men ingen krymmel på.
Den skal spises samme dag da den ellers bliver blød. Tror det er en fedtebrøds dej.
Mvh. Gitte
Lotte
22. juni 2023 at 08:20Ved du hvor man finder historien om Hindbærsnitten? hvornår og hvem der fandt på den?
Catarina
22. juni 2023 at 09:11Hvis du søger på Google med ordne, hindbærsnitte, historie — kommer det op 😊
Tak for dit spørgsmål og ha’ en god dag.