Menu
Bageriet / Kogebogen

Genfersnitter/hindbærsnitter

20120218-181856.jpg

Indigredienser:
• 250 g smør
• 250 g sukker
• 1 æggeblomme
• 3-4 spsk. vand
• 350-400 g mel
• Hindbærmarmelade

Fremgangsmåde:
Smør, sukker og æg piskes godt, tilsæt vand og derefter melet lidt efter lidt. Samle dejen til en fast og fedtet klump og stil den til hvile i køleskabet i en timestid.

Tag dejen ud af køleskabet og del den i to. Lav en rektangel og læg dejen på en bageplade med bagepapir. Gør rektanglen færdig på pladen. Gentag med den anden klump.

20120218-182215.jpg

Bages ved 210° i ca. 10 minutter.

Når stængerne er ferdigbagte tages de ud, men forbliver på pladen.

20120218-182016.jpg

Smør hindbærmarmelade på den rektangel som ligger tættest på dig.

20120218-182135.jpg

Tag derefter fat i bagepapiret bag den anden rektangel og læg den over den første rektangel. Træk nu stangen med bagepapir over på en rist, og lad ligge en timestid.

20120218-182311.jpg

Pymt med glasur og skær derefter ud i mindre stykker.

10 kommentar

  • Helle K.
    18. februar 2012 at 19:21

    Uhm de ser lækre ud – min yndlingskage 🙂 Jeg plejer at lægge sammen med hindbær inden bagningen.

    Reply
    • Catarina
      18. februar 2012 at 19:33

      @Helle K. – Ok… det har jeg aldrig gjort, måske jeg skal prøve det næste gang de skal bages. Tak for ideen. 🙂

      Reply
  • Botte
    19. februar 2012 at 10:30

    Åhhh ser lækkert ud. Må man printe den ud ?

    Reply
    • Catarina
      19. februar 2012 at 10:31

      @Botte – Du printer bare lige så tosset du vil søde. 🙂

      Reply
  • Project 365 – dag 50
    19. februar 2012 at 16:32

    […] går blev jeg inspireret af Catarina, som havde været i gang med at bage, men jeg er lidt bange for at bage, jeg er bange for at falde […]

    Reply
  • Helle K.
    19. februar 2012 at 16:39

    Så vil jeg måske overveje at gøre som du, hvis jeg kan finde en fedtfattig opskrift på hindbærsnitter – det lyder ikke helt optimalt vel? 😉

    Reply
    • Catarina
      19. februar 2012 at 17:09

      @Helle K. – Hvis du finder én så må du gene sende den til mig for fede er de jo og min mave er ikke glad for så meget fedt (bliver dårlig) . Men godt smager de alt. 🙂

      Reply
  • Ann Birgitte
    6. november 2021 at 18:01

    Kære Catarina
    Der hvor jeg køber Genfersnitter er dejen med kokos og der er crem mellem lagene. hvid glasur men ingen krymmel på.
    Den skal spises samme dag da den ellers bliver blød. Tror det er en fedtebrøds dej.
    Mvh. Gitte

    Reply
  • Lotte
    22. juni 2023 at 08:20

    Ved du hvor man finder historien om Hindbærsnitten? hvornår og hvem der fandt på den?

    Reply
    • Catarina
      22. juni 2023 at 09:11

      Hvis du søger på Google med ordne, hindbærsnitte, historie — kommer det op 😊
      Tak for dit spørgsmål og ha’ en god dag.

      Reply

Skriv en kommentar