Menu
Kogebogen / Småretter & salater

Knoldsellerisalat

I weekenden havde jeg nogle en rest grove grøntsager som skulle bruges og da vi i lørdags fin bagte rodfrugter, ville jeg i stedet lave et par salater. Den ene blev til en rødbedesalat og den anden en knoldsellerisalat, kraftigt inspireret af Jamie Oliver.

20120319-174718.jpg

For pokker hvor smagte den godt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den salat. Og det samme mente resten af familien.

Ingredienser:
• 1 knoldselleri eller 1/2 hvis det er rigtigt stort
• 1/2 rød chili
• 2 grønne halvmodne pære
• En stor håndfuld persille
• 1 1/2 tsk. fransk sennep
• 1 1/2 tsk. grovkornet sennep
• 5 spsk. olivenolie
• salt
• pepper
• Saften af en 1/2 – 1/1 citron, an på størrelse og saftmængde

Fremgangsmåde:
• Find din foodprocesser frem (eller et groft rivehjern), og sæt den grove rivedel på
• Skræl selleriet og skær det i mindre stykker, så det kan gå igennem “trakten” på processeren
• Smid selleriet i gemmen processeren sammen med den 1/2 chili, persillen og de to pære, som du kun behøver at slære top og ende af
• Tøm nu alt indholdet over i en skål der er stor nok til, at du kan blande alle de snittede grøntsager godt
• Smid begge slags sennep i, samt olie, salt, peber og saften af 1/2 citron og bland det hele godt med klør fem
• Smag på salaten om den evt. Skal have mere salt eller citron
• når duner tilfreds, er den klar til at blive spist

Velbekomme. 🙂


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

0

5 Kommentar

  • Catarina
    20. marts 2012 at 15:53