Menu
Kogebogen / Småretter & salater

Knoldsellerisalat

I weekenden havde jeg nogle en rest grove grøntsager som skulle bruges og da vi i lørdags fin bagte rodfrugter, ville jeg i stedet lave et par salater. Den ene blev til en rødbedesalat og den anden en knoldsellerisalat, kraftigt inspireret af Jamie Oliver.

20120319-174718.jpg

For pokker hvor smagte den godt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den salat. Og det samme mente resten af familien.

Ingredienser:
• 1 knoldselleri eller 1/2 hvis det er rigtigt stort
• 1/2 rød chili
• 2 grønne halvmodne pære
• En stor håndfuld persille
• 1 1/2 tsk. fransk sennep
• 1 1/2 tsk. grovkornet sennep
• 5 spsk. olivenolie
• salt
• pepper
• Saften af en 1/2 – 1/1 citron, an på størrelse og saftmængde

Fremgangsmåde:
• Find din foodprocesser frem (eller et groft rivehjern), og sæt den grove rivedel på
• Skræl selleriet og skær det i mindre stykker, så det kan gå igennem “trakten” på processeren
• Smid selleriet i gemmen processeren sammen med den 1/2 chili, persillen og de to pære, som du kun behøver at slære top og ende af
• Tøm nu alt indholdet over i en skål der er stor nok til, at du kan blande alle de snittede grøntsager godt
• Smid begge slags sennep i, samt olie, salt, peber og saften af 1/2 citron og bland det hele godt med klør fem
• Smag på salaten om den evt. Skal have mere salt eller citron
• når duner tilfreds, er den klar til at blive spist

Velbekomme. 🙂

5 kommentar

  • Catarina
    20. marts 2012 at 15:53