Menu
Hua Hin 2012/2013 / Thailand

Khao Takiap også kaldet “Abebjerget”

En af dagene hvor vi stadig var inde i centrum af Hua Hin, snuppede vi en tur ud til Abebjerget, som ligger ca. 4 km syd for Hua Hin. For foden af bjerget står en stor buddha og herfra er der trapper op til toppen, hvorfra man har en smuk udsigt over Hua Hin. Men da vi kom var det lidt vand foran trappen og vi havde ikke lige det rigtige fodtøj på til at vade igennem det, så vores TukTuk chaufør kørte os helt op. En Tuk Tuk fra Hua Hin til Abebjerget og retur koster ca. 600 baht og chaufføren ventede så på os.

20130108-120507.jpg

På Abebjerget kan man kan komme i nærkontakt med de mange aber der lever der. Bjerget har en del templer, mest berømt er Wat Khao Lad, abetemplet, men i dag ligger her også adskillige souvenirboder, restauranter osv.

På toppen, eller helt oppe det faktisk ikke, men deroppe ven templet, er der i hvert fald en fantastisk udsigt over Hua Hin og faktisk kunne vi se vores hotel i det fjerne.

20130108-130512.jpg

20130108-130523.jpg

Da vi kom ned oppe fra templet, måtte jeg selvfølgelig købe en lille spand med udskåret baner, ved bananmutter, som også viste mig hvordan jeg skulle dele dem ud. Og hold nu op der kom aber så snart bananmutter begyndte at rasle med skabet hvor bananerne var for svarligt låst inde.

Efter at have fodret aberne, gik vi rundt neden for templet og nød vejret og den gode udsigt.

Da vi havde set det vi ville, gik vi hen til vores Tuk Tuk chauffør, som fint stod og ventede og vi blev kørt tilbage til hotellet.

En rigtig lille fin og hyggelig tur, som ikke tog hele dagen.

6

9 kommentar

 • Per Teilmann
  8. januar 2013 at 07:41

  … og hvis du ikke slipper frugten hurtig nok, er aberne ikke blege for at hente det selv 😉

  Reply
  • Catarina
   8. januar 2013 at 10:52

   @Per – Det har jeg osse hørt, så derfor sørgede jeg for at give dem det i et ok tempo. 😀

   Reply
 • Lone
  8. januar 2013 at 08:36

  Det er ren fornøjelse at se smukke billeder og høre om jeres oplevelser i Thailand for en som mig, som ikke selv er vild med at forlade de nordlige breddegrader.
  Jeg kan dog godt blive lidt nervøs ved at se, at du står mellem alle de aber. Var du ikke bange for, at de kunne blive aggressive? Jeg mener, i dyreparker herhjemme, blive vi spærret inde i busser/biler for ikke at skulle komme i nærheden af netop aberne.

  Reply
  • Catarina
   8. januar 2013 at 10:55

   @Lone – Jeg elsker solen og mærke den varme brise smyg sig om min krop. Mener stadig, at jeg mindst er født på den forkerte side af alperne. 😉

   Nej, jeg var faktisk ikke bange, da de alle virkede meget rolige, selvom de alle gerne ville havde fat i de bananer jeg havde. Og jeg tror nu også at de ved at de ikke skal slås for meget om føden, da der er mange turister der fodre dem. 🙂

   Reply
 • Karin
  8. januar 2013 at 09:44

  Du gør det igen. Rammer mig lige i hjertet med din beretning. Jeg drømmer mig derhen, føler jeg er der.
  Tak for den dejlige tur 😉

  Reply
  • Catarina
   8. januar 2013 at 10:59

   @Karin – Åhh, hvor er du sød, mange tak for dine smukke ord. Jeg er glad for at du synes om alt mit skriveri og jeg er meget meget glad for alle dine dejlige kommentarer. De varmer mig om hjertet 🙂

   Reply
 • qvinde.dk
  8. januar 2013 at 21:41

  Du simpelthen så pæn <3

  Reply
  • Catarina
   9. januar 2013 at 00:09

   @Qvinde – Hi hi og så ligner jeg resten af familien som er samlet omkring mig. 😆

   Reply
 • Det er jo ferie – Catarina.dk
  26. marts 2023 at 19:46

  […] Khao Takiap også kaldet “Abebjerget” […]

  Reply

Skriv en kommentar