Menu
Bageriet

Stenalderbrød med Husk

Jeg har siden september prøvet at undgå alle hvedemel sorter i min mad, og kun “tilladt” mig selv at spise det en gang imellem i weekenderne. Det har gjort at jeg ikke føler mig oppustet og i det hele taget føler mig bedre tilpas.

Det jeg har gjort er at spise kærneknækbrød som snildt kan laves uden mel. Indimellem har jeg dog savnet lidt “rigtigt” brød og her før jul, fandt jeg en opskrift i Politikken på et andet kærnebrød også kaldet stenalderbrød. Det har jeg bagt nogle gange men dog ændret lidt i opskriften, så det nu indeholder Husk, som består af pulveriserede loppefrøskalder.

Grunden til at jeg tilsætter Husk er at mine brød får et større fiberindhold og de derved holder bedre på væsken og gør at mine brød holder sig friske længere.

Et ret lækkert brød som mætter rigtig rigtig godt. 🙂

Stenalderbrød med Husk

Hvis du også har lyst til at bage sådan et skønt og mættende brød, får du lige opskriften her.

Ingredienser:
• 100 g sesamfrø
• 100 g hørfrø
• 150 g græskarkerner
• 100 g solsikkekerner
• 100 g groft hakkede mandler
• 100 g groft hakkede valnødder
• 5 spsk Husk
• 6 æg
• 1 dl olivenolie (har efterhånden prøvet nogle gange at erstatte olien med vand, det fungere fint)
• 2 tsk groft salt

Fremgangsmåde:
Bland alle tingene sammen i en skål. når det hele er blandet godt sammen, kommer du hele balladen i en smørsmurt form.
Bages i en time ved 160 grader forvarmet ovn på nederste rippe.
Lad brøde stå i en 5-10 minutter inden du tager det ud af ovnen, på den måde får det lige lov til at “sætte sig”.

Brødet holder ikke så længe her, da hele husstanden er meget glad for det. 😉

Ligesom det sidste brød der blev et hit her i huset, er dette brød også inspireret af en opskrift i Politikken. Den oprindelige opskrift på stenalderbrød kan ses her.

4

27 kommentar

  • Catarina
    16. januar 2013 at 20:11