Menu
Skallebølle 2004-2021

De lever og venter på at komme i jorden igen

Jeg har været i havemode siden i går, og i dag måtte jeg altså bare ned og løfte på låget for at se hvordan alle mine dahliag, som først gang kom i jorden sidste forår, har det. Og hold nu op hvor de stortrives, der er allerede lange spirer på mange af dem. De er i den grad klar til at komme i jorden, små snart jordtemperaturen er ikke længere er i fare for at fryse.

20130218-074749.jpg

Alle dahliaerne kom fint sidste år, men det var ikke alle der blomstrende, så jeg håber de i år er mere klar, for store er de og med de mange spirer, så tror jeg at jeg får mange smukke blomster i haven og lige så mange som kan Klippes af og komme ind i vaser.

0

6 kommentar

 • Nola
  18. februar 2013 at 11:23

  ja det ser godt ud, og der bliver meget at få glæde af. Jeg nyder altid hele forløbet og finder det fasinerende at følge 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2013 at 13:23

   @Nola – Elsker de vulgære store og smukke blomster de beriger mig med. 🙂

   Reply
 • Susanne
  18. februar 2013 at 11:52

  Jeg købte Dahlia knolde i går, og har nogle i kælderen hos mine forældre, som jeg snart skal se til. Dine ser ud til at have det fint, det bliver dejligt når de kan komme i jorden igen 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2013 at 13:24

   @Susanne – Det eneste jeg egentlig ikke er så god til, er det der med at huske at få dem op, men min far hjælper minä med at huske det og sørger osse for de ligger trygt og godt i vores kælder. 🙂

   Glæder mig til at klippe af dem. 🙂

   Reply
 • Stine
  22. februar 2013 at 22:25

  Hvordan opbevarer du dem om vinteren – i jord? Jeg fandt nogle knolde sidste år som jeg ikke nåede at få plantet ud. Og dræbersneglene spiste den jeg havde i haven. Øv! I år drømmer jeg om blomster at tage med indenfor – vi har sneglegift at strø rundt om georginerne 😉

  Reply
  • Catarina
   23. februar 2013 at 05:13

   De skal lægges i kasser (jeg bruger flamingokasser efter min fars anvisninger) hvor du starter med et godt lag sand, derpå lægger du knoldene og de må ikke ligge oven på hinanden, derefter dækker du dem med sand og lægger flamingolåget på igen. Der står de så og hygger sig vinteren over. Hos os, står de i garagen for det er vigtigt at de står frostfrit. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar