Jeg er ikke særlig vild med hvid chokolade, ja, faktisk, så kan jeg slet ikke fordrage hvid chokolade. Det eneste tidspunkt jeg spiser hvid chokolade på er, når der er små tynde “streger” af hvid chokolade på et stykke fyldt chokolade overtrukket med mørk chokolade.
Den seneste tid har der, i blogland, floreret mange afskygninger af en hvid/lys smørbar chokolade a.la. Nutella, den oprindelige opskrift er vist fra et dameblad fra før jul. Nå, men altså tilbage til choko/nøddecremen. Jeg ville se om jeg ikke kunne lave en mørk pendant til den lyse med hvid chokolade og faktisk lykkedes det meget godt. Så godt at de to mænd jeg bor sammen med også synes den er super god,og den kommer helt sikker ikke til at holde længe.
Hvis du vil prøve at lave en mørk udgave, får du lige opskriften her.

~De ristede nødder
Ingredienser:
• 100 g. mandler
• 100 g. hasselnødder
• 200 g. mørk chokolade (en fløde chokolade ville sikker også gå)
• 2 dl. piskefløde
• 25 g. smør
Fremgangsmåde:
• Rist mandler og hasselnødder på en god varm pande i små 5 min.

~Foodprosoren kører
• Hæld nu den smeltede chokolade op til mandelmelet i foodprocessoren
• Når mandler og nødder er kølet af, smider du dem op i en foodprocessor og hakker dem til fint nøddemel
• Smelt chokoladen og smørret over vandbad og tilsæt fløden
• Lad foodprocessoren køre til massen er ensartet
• Hæld choko/nøddecreme på et rent glas og stil den på køl.
Tro mig, det bliver til den lækreste, cremede, smørbare choko/nøddecreme du kan forestille dig.
1
8 kommentar
Nola
18. februar 2013 at 18:00Ser lækkert ud…….meeeen tror jeg at jeg prøver at lade være 😉 Måake den kunne passe godt på påskebordet…uhm
Catarina
19. februar 2013 at 07:20@Nola – Måske det var en idé. Her holder vi ikke påskefrokoster eller fejre påsken spm sådan. 🙂
Ha’ en god tirsdag.
Susanne
18. februar 2013 at 19:08Jamen for søren da Catarina, det er da ikke til at leve uden hvid chokolade 🙂 Men jeg hopper nok med på vognen en af dagene, det ser lækkert ud.
Catarina
19. februar 2013 at 07:21@Susanne – Hi hi, nej det kan jeg forstå, men skal vi så ikke bare sige, at så er der mere til dig. 😉
Jannie
18. februar 2013 at 21:15Ser lækkert ud. Jeg elsker hvid chokolade og ville ønske jeg kunne nøjes med den som nutella, nu må jeg jo så prøve, at lave det selv kan jeg se 🙂
Catarina
19. februar 2013 at 07:22@Jannie – Jeg synes slet ikke at hvid chokolade smager af chokolade, men mere sådan en fed-underlig-smag. Men godt at der er nogen der kan lide den. 🙂
Pernille
22. februar 2013 at 17:33Herhjemme er der heller ikke meget run på den hvide version. Vi har derfor også været omkring muligheden for en mørk version.. men endnu ikke prøvet 🙂
Catarina
22. februar 2013 at 17:58Jeg vil prøve med den lyse chokolade næste gang, selvom jeg godt kan lide den bitre smag fra den mørke, så bliver jeg nød til at prøve. 🙂