Jeg er ikke særlig vild med hvid chokolade, ja, faktisk, så kan jeg slet ikke fordrage hvid chokolade. Det eneste tidspunkt jeg spiser hvid chokolade på er, når der er små tynde “streger” af hvid chokolade på et stykke fyldt chokolade overtrukket med mørk chokolade.
Den seneste tid har der, i blogland, floreret mange afskygninger af en hvid/lys smørbar chokolade a.la. Nutella, den oprindelige opskrift er vist fra et dameblad fra før jul. Nå, men altså tilbage til choko/nøddecremen. Jeg ville se om jeg ikke kunne lave en mørk pendant til den lyse med hvid chokolade og faktisk lykkedes det meget godt. Så godt at de to mænd jeg bor sammen med også synes den er super god,og den kommer helt sikker ikke til at holde længe.
Hvis du vil prøve at lave en mørk udgave, får du lige opskriften her.
~De ristede nødder
Ingredienser:
• 100 g. mandler
• 100 g. hasselnødder
• 200 g. mørk chokolade (en fløde chokolade ville sikker også gå)
• 2 dl. piskefløde
• 25 g. smør
Fremgangsmåde:
• Rist mandler og hasselnødder på en god varm pande i små 5 min.
~Foodprosoren kører
• Hæld nu den smeltede chokolade op til mandelmelet i foodprocessoren
• Når mandler og nødder er kølet af, smider du dem op i en foodprocessor og hakker dem til fint nøddemel
• Smelt chokoladen og smørret over vandbad og tilsæt fløden
• Lad foodprocessoren køre til massen er ensartet
• Hæld choko/nøddecreme på et rent glas og stil den på køl.
Tro mig, det bliver til den lækreste, cremede, smørbare choko/nøddecreme du kan forestille dig.
8 kommentar
Catarina
19. februar 2013 at 07:20