Mørk smørbar choko/nøddecreme

Jeg er ikke særlig vild med hvid chokolade, ja, faktisk, så kan jeg slet ikke fordrage hvid chokolade. Det eneste tidspunkt jeg spiser hvid chokolade på er, når der er små tynde “streger” af hvid chokolade på et stykke fyldt chokolade overtrukket med mørk chokolade.

Den seneste tid har der, i blogland, floreret mange afskygninger af en hvid/lys smørbar chokolade a.la. Nutella, den oprindelige opskrift er vist fra et dameblad fra før jul. Nå, men altså tilbage til choko/nøddecremen. Jeg ville se om jeg ikke kunne lave en mørk pendant til den lyse med hvid chokolade og faktisk lykkedes det meget godt. Så godt at de to mænd jeg bor sammen med også synes den er super god,og den kommer helt sikker ikke til at holde længe.

20130218-155329.jpg

Hvis du vil prøve at lave en mørk udgave, får du lige opskriften her.

20130218-154733.jpg
~De ristede nødder

Ingredienser:
• 100 g. mandler
• 100 g. hasselnødder
• 200 g. mørk chokolade (en fløde chokolade ville sikker også gå)
• 2 dl. piskefløde
• 25 g. smør

Fremgangsmåde:
• Rist mandler og hasselnødder på en god varm pande i små 5 min.

20130218-154737.jpg
~Foodprosoren kører

• Hæld nu den smeltede chokolade op til mandelmelet i foodprocessoren
• Når mandler og nødder er kølet af, smider du dem op i en foodprocessor og hakker dem til fint nøddemel
• Smelt chokoladen og smørret over vandbad og tilsæt fløden
• Lad foodprocessoren køre til massen er ensartet
• Hæld choko/nøddecreme på et rent glas og stil den på køl.

Tro mig, det bliver til den lækreste, cremede, smørbare choko/nøddecreme du kan forestille dig.

     

- Tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.
8 thoughts on “Mørk smørbar choko/nøddecreme”

  • @Nola – Måske det var en idé. Her holder vi ikke påskefrokoster eller fejre påsken spm sådan. 🙂

   Ha’ en god tirsdag.

 • Jamen for søren da Catarina, det er da ikke til at leve uden hvid chokolade 🙂 Men jeg hopper nok med på vognen en af dagene, det ser lækkert ud.

 • Ser lækkert ud. Jeg elsker hvid chokolade og ville ønske jeg kunne nøjes med den som nutella, nu må jeg jo så prøve, at lave det selv kan jeg se 🙂

  • @Jannie – Jeg synes slet ikke at hvid chokolade smager af chokolade, men mere sådan en fed-underlig-smag. Men godt at der er nogen der kan lide den. 🙂

 • Herhjemme er der heller ikke meget run på den hvide version. Vi har derfor også været omkring muligheden for en mørk version.. men endnu ikke prøvet 🙂

  • Jeg vil prøve med den lyse chokolade næste gang, selvom jeg godt kan lide den bitre smag fra den mørke, så bliver jeg nød til at prøve. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.