Hurtigt brød uden gær

Jeg kan godt lige at få hjemmebagt brød i weekenderne og det samme kan familien, men nogle gange er jeg altså bare for doven til at vente på at det skal hæve en eller flere gange. Og jeg glemmer også tit at lave en dej aftenen i forvejen, så den bare kan smide ind og bage næste morgen. Nu har jeg fundet et brød som i den grad er hurtigt at lave. Jeg fant opskriften for noget tid siden på en engelsk side og gemte den indtil i dag. Nu har jeg bagt det hurtige brød og det er da slet ikke sidste gang jeg kaster mig over den opskrift.

20130330-080105.jpg

20130330-072921.jpg 20130330-072924.jpg

~Alle ingredienserne i dejfadet

Ingredienser:
• 250 g hvedemel
• 250 g grahamsmel
• 1 ½ tsk salt
• 1 ½ tsk natron
• ½ l kærnemælk

20130330-072928.jpg 20130330-072931.jpg

~Den færdige dej og dejkugle

Fremgangsmåde:
• Varm ovnen op til 200°
• Bland mel, salt og natron i en stor skål
• Tilsæt kærnemælken og rør til dejen er lind og lækker
• Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt forsigtigt indtil dejen er glat
• Form dejen til en kugle som er ca. 5 cm tyk.
• Skær et krys med en kniv i dejekuglens top
• Læg dejekuglen på en bageplade beklædt med bagepapir
• Bages i den forvarmet ovnen i 30-35 minutter

     

- Tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.
20 thoughts on “Hurtigt brød uden gær”

 • Det ser skønt ud.
  Det er ikke altid at hastværk er lastværk. Jeg har også af og til bagt med bagepulver i stedet for gær. Det er ok, selv om jeg holder mest af det langtidhævede.
  Rigtig god påskelørdag 🙂

  • Jeg bruger sjældent eller faktisk aldrig bagepulver i brød – men natron er helt ok. 🙂 Jeg har som sådan ingen præferencer til brød, når det er hjemmebagt, synes jeg alt brød er godt. Måske fordi jeg kun spiser brød i weekenderne. 🙂

 • Ih altså Catarina 🙂 jeg er så glad for du deler ud af dine dejlige opskrifter, og det her brød skal helt sikkert afprøves. Jeg må langs og hente natron og kærnemælk, så det kan blive bagt i morgen tidlig 🙂 god lørdag her fra sønderjydske 🙂

  • Jeg deler gerne, for det er jo præcis det nettet er så fantastisk til. 🙂

   Jeg håber du kan lide det – men fortæl mig det endelig i morgen ikke. 🙂

 • Det passer jo med at jeg går igang når kattene bliver lukket ind i morgen tidlig kl. 6 og så vågner Jan og Sara til nybagt brød. Tak for opskriften. Bare jeg så ikke laver fejl, ligesom i hvornår vi lavede køkken sidst… ups 🙂

  • Hi hi, den er så let at lave at jeg er sikker på du ikke laver fejl – god fornøjelse, og så håber jeg du skriver havd du/I synes om det. 🙂

  • Jeg kan godt lide at drikke kærnemælk, så vi har det af og til i huset og specielt når sommeren kommer, så bruger jeg det og ymer til koldskål. 🙂

 • Uhm, det er et lækkert brød, og hurtigt at lave, så det er ikke sidste gang det bliver bagt her i huset 🙂 Barnebarnet er helt vild med det. Jeg har lige sat stenalderbrødet i ovnen, så det passer med det er færdigt, når vi vil have frokost 🙂 god påskesøndag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.