Jeg kan godt lige at få hjemmebagt brød i weekenderne og det samme kan familien, men nogle gange er jeg altså bare for doven til at vente på at det skal hæve en eller flere gange. Og jeg glemmer også tit at lave en dej aftenen i forvejen, så den bare kan smide ind og bage næste morgen. Nu har jeg fundet et brød som i den grad er hurtigt at lave. Jeg fant opskriften for noget tid siden på en engelsk side og gemte den indtil i dag. Nu har jeg bagt det hurtige brød og det er da slet ikke sidste gang jeg kaster mig over den opskrift.
Ingredienser:
• 250 g hvedemel
• 250 g grahamsmel
• 1 ½ tsk salt
• 1 ½ tsk natron
• ½ l kærnemælk
Fremgangsmåde:
• Varm ovnen op til 200°
• Bland mel, salt og natron i en stor skål
• Tilsæt kærnemælken og rør til dejen er lind og lækker
• Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt forsigtigt indtil dejen er glat
• Form dejen til en kugle som er ca. 5 cm tyk.
• Skær et krys med en kniv i dejekuglens top
• Læg dejekuglen på en bageplade beklædt med bagepapir
• Bages i den forvarmet ovnen i 30-35 minutter
20 kommentar
Pernille
30. marts 2013 at 08:35Det ser lækkert ud … og dufter garanteret dejligt 🙂
Catarina
30. marts 2013 at 08:40Det gør det osse, og alle mand synes om det, så det er jo bare herligt. 🙂
gittesp
30. marts 2013 at 09:34Det ser skønt ud.
Det er ikke altid at hastværk er lastværk. Jeg har også af og til bagt med bagepulver i stedet for gær. Det er ok, selv om jeg holder mest af det langtidhævede.
Rigtig god påskelørdag 🙂
Catarina
30. marts 2013 at 12:23Jeg bruger sjældent eller faktisk aldrig bagepulver i brød – men natron er helt ok. 🙂 Jeg har som sådan ingen præferencer til brød, når det er hjemmebagt, synes jeg alt brød er godt. Måske fordi jeg kun spiser brød i weekenderne. 🙂
Layoni
30. marts 2013 at 11:53Ih altså Catarina 🙂 jeg er så glad for du deler ud af dine dejlige opskrifter, og det her brød skal helt sikkert afprøves. Jeg må langs og hente natron og kærnemælk, så det kan blive bagt i morgen tidlig 🙂 god lørdag her fra sønderjydske 🙂
Catarina
30. marts 2013 at 12:24Jeg deler gerne, for det er jo præcis det nettet er så fantastisk til. 🙂
Jeg håber du kan lide det – men fortæl mig det endelig i morgen ikke. 🙂
Trine
30. marts 2013 at 12:48Det ser lækkert ud… Kan næsten dufte det gennem skærmen…
Den opskrift må jeg prøve når jeg er oven på igen…
Catarina
30. marts 2013 at 12:53Det må du gøre Trine og endnu engang rigtig god bedring. 🙂
Trine
30. marts 2013 at 15:30Tak Catarina
Catarina
30. marts 2013 at 18:43😉
Susanne
30. marts 2013 at 19:38Det passer jo med at jeg går igang når kattene bliver lukket ind i morgen tidlig kl. 6 og så vågner Jan og Sara til nybagt brød. Tak for opskriften. Bare jeg så ikke laver fejl, ligesom i hvornår vi lavede køkken sidst… ups 🙂
Catarina
31. marts 2013 at 08:38Hi hi, den er så let at lave at jeg er sikker på du ikke laver fejl – god fornøjelse, og så håber jeg du skriver havd du/I synes om det. 🙂
Koh-I-Noor (Bettina)
31. marts 2013 at 08:40Det ser lækkert ud. Det tror jeg, at jeg må prøve en dag, jeg står og mangler gær. Men omvendt har jeg aldrig kærnemælk i huset… Hmm…
Velbekomme i alt fald! 🙂
Catarina
31. marts 2013 at 11:14Jeg kan godt lide at drikke kærnemælk, så vi har det af og til i huset og specielt når sommeren kommer, så bruger jeg det og ymer til koldskål. 🙂
Layoni
31. marts 2013 at 10:50Uhm, det er et lækkert brød, og hurtigt at lave, så det er ikke sidste gang det bliver bagt her i huset 🙂 Barnebarnet er helt vild med det. Jeg har lige sat stenalderbrødet i ovnen, så det passer med det er færdigt, når vi vil have frokost 🙂 god påskesøndag
Catarina
31. marts 2013 at 11:17Dejligt at I alle kunne lide det. 🙂
I må have en dejlig solfyldt påskesøndag Layoni. 🙂
Deborah
31. marts 2013 at 19:26Det ser rigtig lækkert ud. Tror det er det , man kalder et sodabrød.
Catarina
31. marts 2013 at 23:12Ja det har du vist ret i Deborah. 🙂
Annemette
1. april 2013 at 21:09Mmmm det ser laekkert ud 😉
Catarina
2. april 2013 at 06:59Det er det osse og i går var ejg nød til at bage endnu et. 🙂