Menu
Familieliv

Nye små af gammel kone (Parasolpilea)

Nogle gange trænger man til at kumme ud af de faste rammer og få lidt mere plads, eller bare få sit eget, det glæder også planter. Sidste år i marts, fik jeg en plante af en af fantasterne, en plante jeg længe have sukket over, når jeg var over ved hende. Nu var det efterhånden ved at blive lidt trængt i potten, fordi en masse skud var kommet runde omkring “kongeplanten”.

I dag tog jeg mig sammen og fik laven en masse nye potter med nogle af afstikkerne i. Og kongeplanten, fik en ny og større potte, så hvis der kommer flere skud, er der, for en tid, også plads til dem.

Pilea
~Den opringelig plante, nu i ny potte.

PileaPilea

Pilea

Den sidste plante jeg lavede, kom op i den oprindelige potte, med kronen på, den tog jeg dog ikke et billede af, da den kan ses på linket længere oppe i indlægget.

Måske jeg skal tage mig sammen og plante alle andre planter i hytten om. Måske.

18 kommentar

 • Nola
  31. august 2013 at 20:58

  De er så hyggelige, dem kan jeg også godt lide. Det grønne ser så friskt ud! Og dejligt når de er delt ud 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. september 2013 at 08:27

   Ved du havd de hedder Nola?

   Reply
   • Nola
    1. september 2013 at 18:53

    jeg vidste kun at vi kalder den Pilea. 🙂

    Reply
    • Catarina
     1. september 2013 at 19:12

     Det må vist være det latinske navn – tusinde tak Nola. 🙂

     Reply
 • Mette
  1. september 2013 at 09:27

  Det er sådan en skøn plante (en pengeplante). Jeg har længe ledt efter den hos blomsterhandlere, og pludselig faldt jeg over den på Frederiksberg Alle :-). Den står i en rå krukke i mit køkkenvindue med masser af aflæggere 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. september 2013 at 10:10

   Ahhh, en pengeplante – tusinde tak for infoen Mette 🙂 Jeg er vil med den lidt sjove plante og den laver mange stiklinger som er lette at plante om. Jeg havde engang et pengetræ som også voksede voldsomt, men til sidst blev jeg lidt træt ar den da de havde tykke blade og var ikke nær så luftig som denne. 🙂

   Hvor godt du endelig har funde en, men ellers kunne du have fået et stikling af mig. 🙂

   Reply
 • Mette
  1. september 2013 at 10:43

  Hvor er du sød :-). Tak!

  Reply
  • Catarina
   1. september 2013 at 10:50

   🙂 🙂

   Reply
 • Susanne
  1. september 2013 at 16:56

  Sådan en plante så jeg for første gang for 28 år siden, da jeg var “Pige i huset”, jeg fik dengang en aflægger, for jeg var vild med den. Hvad der egentlig blev af den det ved jeg faktisk ikke, men flot er den ligesom dengang 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. september 2013 at 18:03

   Je, jeg er også ret vild med den luftighed den har over sig og så de der store næsten runde blade. 🙂

   Du må sige til hvis du vil have en aflægger næste gang jeg laver noge. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  1. september 2013 at 21:03

  Hvor er det en fantastisk spændende plante.
  Mine planter trænger også til en gevaldig omgang. Og en tur omkring en gartner/blomsterhandler. Mange af mine planter har også mærket et 2012 der ikke var så sjov.
  Tak for inspiration til september to do/ med glæde.

  Reply
  • Catarina
   2. september 2013 at 10:36

   Ja, den er ret sjov og finurlig på sin egen måde. 🙂

   Hvis du vil have en stikling næste gang den skal deles, så siger du bare til.

   Reply
   • Karin Abildhauge
    7. september 2013 at 10:31

    Tusind tak, jeg vil gerne være på listen over stiklinger, ved næste deling.

    Reply
    • Catarina
     7. september 2013 at 10:35

     Det er hermed en aftale. 🙂

     Reply
 • Rebecca
  27. september 2014 at 16:07

  Hej 🙂 jeg har fået en stikling af min bedste på sådan en pilea. Kan du give en hurtig guide til hvordan man laver stiklinger af den? Det ved jeg nemlig ikke.
  Vh. Rebecca

  Reply
  • Catarina
   27. september 2014 at 17:54

   Hej Rebecca
   Du tager bare stiklingerne og stikker dem i noget jord, så skal de som nok gro. 😀

   Reply
 • Sussi
  16. april 2015 at 16:49

  Tager du hele planten op a jorden for at aftage stiklingerne? Har en kæmpe plante med mange sideskud (utroligt nok i en meget lille potte)

  Reply
  • Catarina
   16. april 2015 at 16:51

   Jeg tager kun stiklingerne op og smider dem i et glad vand først og når de så har rødder, så kommer de i en potte med jord. 😀
   Jeg har en enkelt gang omplantet den, da den var blevet for stor til den potte den stod i. 😀

   Reply

Skriv en kommentar