Menu
Hua Hin efterår 2013 / Thailand

Svenskere, danskere og englændere

Sommerfugl
~Billedet har intet med indlægget at gøre, det er bare en sommerfugl jeg mødte på min vej.

Nå man går ud og spiser på de små fortovsrestauranter her i midtbyen, så kan man ikke regne med at få et bord for sig selv, for restauranterne er ikke store og derfor står flere borde sammen. Her den anden dag havde vi sat os for enden af et længere bord og havde lige fået menukortene udleveret, da et selsskab på 8 personer kom ind, jeg kunne hurtigt se at de ikke kunne side samlet nogen steder, men mindre Søren og jeg flyttede os – så det gjorde vi. Vi fik plads ved siden af et andet par, som allerede var i fuld gang med at spise.

Det viste sig at være en svesker, med han thaikæreste Jahn. Leif, som han hed, har boet her i Thailand i lidt mere end to år og har eget hus en 5-6 km nord for centrum. Vi snakkede engelsk med dem da, Jahn endu ikke kan tale svensk og vi egentlig ikke er vildt gode til det svenske. Jeg spurgte hvad han egentlig betalte for at bo herude, altså alle hans faste udgifter, incl alt. Han har købt huset, men jorden det ligger på kan en udlænding ikke købe kun leje for 30 år og derefter få den fornyet for endnu 30 osv. Han havde udgifter fordi alt 3500,00 svenske kr. Ikke meget og da det at leve herude ude er så vildt billigt (handle ind osv) så have han egentlig penge nok. Meget interessant at snakke med en som har taget springet og flyttet permanent herud. Ikke fordi vi ha i sinde at gøre det, men nogle gange har vi d snakket om at det kunne være fedt at komme til at bo i et land som har det her fantastiske klima.

Dagen efter, rente vi ind i et ældre dansk ægtepar og deres brittiske venner (dem har de lært at kende herude). Lige inden konen stoppede på arbejdsmarkedet, købte de en lejlighed herude og bor herude i ca halvdelen af året og hjemme i deres hus nord for København i resten af tiden. Igen var prisen ikke noget der slog dem ud og leveomkostningerne minimale. De fortalt så, at hvis man ejer lejlighed eller hus herude, så skal man som noget at det første lave et thai-testamente, for ellers kan børen eller børnebørn (eller hvem det nu måtte være), ikke arve. For alt der ikke er testamenteret, går til staten, incl. hus eller lejlighed. Men det var der ikkenoget problem at få lavet på thai, da den danskerforening der er herude, hjælper med alt i den retning.

Manden fortalt også, at de faktisk var lidt spændt på om lejligheden stod klar til dem da han ankom, for de hade købt og betalt den over internettet. Men der var ingen problemer og ejendomsmægleren, tog endda med ud og købe de første møbler og tv, selv samme dag de fik nøglerne og alt blev leveret om eftermiddagen og sat op, uden at det kostede ekstra. Herude oplever vi at servicen er i top, noget som de danske forretningsdrivende ikke har det store af.

Deres engelskvenner nød lange ferier herude, men havde endnu ikke taget springet. Måske de gør det en dag. Det sjove ved dem, altså ikke sjovt som ha ha ha, men altså deres datter, som i dag er 44 år, har faktisk arbejdet på samme skib så jeg (QE2) vi var der desværre ikke samtidig, hvilket ville have været vildt.

Nogle spændende aftner, sammen med mennesker der har taget springet og flyttet så langt væk fra Danmark.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

2 kommentar

 • Karin Abildhauge
  18. oktober 2013 at 08:16

  Et vidunderligt billed, en sommerfugl med en dejlig farve.

  Dejlige beretninger langt hjemmefra. Og gode tips at have med, hvis lysten pludselig kommer til jer, egen lejlighed i Thailand 😉 – Måske – Måske ikke. Altid rart at hører hvad andres oplevelser er.

  Reply
  • Catarina
   18. oktober 2013 at 09:24

   Tak søde Karin – jeg tror sommerfuglene trives hernede. 🙂

   Ja, det var hyggeligt og dejligt lige at få nogle tips, hvis vi en dag skulle vælge at investere i noget herude. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar