Så længe jeg kan huske har jeg været vild med bikuber, og her den anden dag, kom jeg forbi en bager som havde dem stående i vinduet. Jeg synes de var blevet mindre end da jeg var barn, men prisen var til gengæld ikke blevet mindre. Hele 17 kr ville de have for sådan en kage. Jeg tænkte, at det ville jeg bestemt kunne gøre billigere, og måske også bedre, selv. Så i aftes kastede jeg mig ud i forsøget, og det blev ganske godt.
Ingredienser:
• 3 æggehvider
• 150 g sukker
• 1 tesk. eddike
Ingredienser til fyldet:
• 2 1/2 dl piskefløde
• 150 g mørkschokolade
Pynt:
• 1 spsk. cacao
Fremgangsmåde:
• Pisk æggehvider stive kom derefter sukker og eddike i, husk alt sukkeret skal være opløst – det tager ca. 5 min. i en røremaskine
• Kom marengsmasse i en sprøjtepose med tyl
• Sprøjt masse ud i 5-6 bikuber som på billedet
• Bag marengene i ca. 1 time og 15 min. ved 100 grader midt i ovnen
• Lad dem køle af på en bagerist.
• Pisk fløden til et let skum.
• Hak chokoladen groft og fint
• Bland flødeskun og chokolade sammen
• Sprøjt flødeskummet op i bikuberne
• Arangere dem på et fad og sigt cacaoen over dem
Velbekomme 🙂
44 kommentar
Yt
11. april 2014 at 13:41Mums de ser gode ud 😊🍰
Catarina
11. april 2014 at 13:51De er vildt gode Yt. 😀
susanne
11. april 2014 at 15:41Sådan nogle har jeg aldrig hørt om før, og de ser sørme lækre ud 🙂
Catarina
11. april 2014 at 16:18Aii, har du aldrig hørt om sådan nogen? Det er måske kun noget vi har på Fyn…. men ja, de er vildt lækre. 😀
yvonne
13. september 2015 at 19:21nej nej da de findes også i Horsens og det er bare den bedste flødekage mums
så nu vil jeg prøve din opskrift 🙂
Catarina
14. september 2015 at 18:04Så er du en af de heldige Yvonne 😀
Men de hjemmelavede er nu slet ikke så værst. 😉
Anna
24. januar 2016 at 09:58Det har jeg heller ikke, jeg er fra Nordjylland 🙂
Catarina
24. januar 2016 at 10:05Aii, troede faktisk der var flere der kendte til dem. De smager forrygende Anna – prøv dem 😀
Celena
11. april 2014 at 18:54Oh wow! Those look SO good 🙂 Now I will have to find some sugar to make up for it 🙂
Thank you for all your comments on my blog! I appreciate the visits! This past week has been extremely crazy so I will have to catch up over the weekend… hope you are well 🙂
Catarina
11. april 2014 at 19:48They are SO good and I might bake some again this weekend. 😀
You don’t have to thank me – I love reading your blog and all about your boys and the life in Canada. 🙂
Layoni
12. april 2014 at 08:45Skal helt klart afprøves da. Lyder vildt lækkert 🙂
Catarina
14. april 2014 at 15:41Hi hi, det må du gøre, for de er ret så lækre 😀
Karin Abildhauge
14. april 2014 at 07:44Hvor ser de lækre ud. Tillader mig at takke nej, trods lysten er stor. Lader andre nyde dem, og lytte til jeres fortælling om hvor lækre de er. Eller også kunne jeg lege med sukrin, det kunne jo være endnu et forsøg 🙂
Catarina
14. april 2014 at 15:47Jeg lavede faktisk nogle med sukrin men ikke sukker typen, men den der sukker der kan bruges til glasur, men jeg synes ikke rigtig smagen ve ok, men måske med sukrin sukker at de bliver bedre 😀
Karin Abildhauge
15. april 2014 at 07:07Så må forsøget være med sukrin sukkeret. Har gemt linket til dette indlæg, til engang hvor der skal være lidt sødt til ganen.
Catarina
15. april 2014 at 09:55Så må du endelig lade mig høre hvordan de er – for så kan det da være jeg prøver det en dag osse. 😀
Lene
29. marts 2015 at 16:03nu går jeg igang
– men laver du ikke også en bund til kagerne.
Ellers falder flødeskum ud på fadet ?
Catarina
30. marts 2015 at 06:55Nej jeg laver ikke noget bund til dem, og flødeskummet falder heller ikke ud, da det jo er stift og først bliver lagt i inden de serverets 😀
Helle Nielsen
24. maj 2015 at 09:10åhhh og så på en søndag….mums de ser lækre ud 🙂 må jeg spørge hvor mange du får ud af en portion?…og tak for deling vh Helle
Catarina
24. maj 2015 at 09:15De er vildt lækre Helle 🙂
Det kommer selvfølgelig an på hvor store du laver dem, men får ca 5-6 ud af den portion 😀
Birgit
22. september 2015 at 07:31Vi lavede dem her i weekenden i forbindelse med min mands fødselsdag. Det er hans yndlingskage, og vi plejer at købe dem på hans fødselsdag. Vores yngste datter havde fundet opskriften og ville gerne lave dem til sin far. Vores blev lidt små, og vi lavede bund til. Men at de blev små gjorde ingenting ved smagen. Det er ikke sidste gang, vi laver bikuberne selv.
Catarina
22. september 2015 at 16:22De er nemlig rigtig gode og ja, størrelse gør ikke er heldigvis ikke afgørende for smagen. Dejligt at I synes om dem og ikke mindst at maden blev glad 😀
Rikke Petersen
15. december 2015 at 20:11Hvordan laver du dem hule op i? For i bageriet bliver de jo sprøjtet på en trædims.
Catarina
15. december 2015 at 20:32De bliver hule inden i ved ar sprøjte den store ring nederst først og så langsomt sprøjte mindre og mindre 🙂
birgit
23. januar 2016 at 12:30de ser lækker ud de må jeg da prøve
Catarina
23. januar 2016 at 16:04Det skulle du gøre Birgit, de smager himmelsk 😀
Dorthe Dick
24. januar 2016 at 14:37Hvordan får du dem til at holde, mine klasker sammen, når jeg sprøjter dem op
Catarina
24. januar 2016 at 14:41Hej Dorthe
Jeg sprøjter den første “ring” ret tyk og sprøjter så stille og roligt op af og lidt indad for hver omgang. 🙂
Husk at “guffen” sal være tyk nok. 😀
Helle K.
25. januar 2016 at 17:21Det lyder lækkert og SER meget lækkert ud 😊 Hvorfor har jeg mon aldrig smagt sådan en? Jeg elsker hjemmelavet marengs.
Catarina
25. januar 2016 at 18:30De smager bare FANTASTISK Helle, så dem kan du godt lave til Lasse 😀
Pernille
26. januar 2016 at 19:11Min guf bliver bare tynd
Catarina
26. januar 2016 at 19:23Husker du at piske hviderne før du smider sukkeret og eddiken i. Husk at efter du har smidt sukkeret og eddiken i, skal det piskes så meget alt sukkeret er opløst?
Pernille
26. januar 2016 at 19:30Nej trods det hele skulle i på samme tid når det er en ommer står lige nu og laver dem ☺
Catarina
27. januar 2016 at 18:53Håber du fik dem til at virke 😀
Kamille
6. februar 2016 at 12:01Skal bikuberne være hule?? Altså så man kan sprøgte flødeskummet ind i den?
Catarina
7. februar 2016 at 16:26De bliver hule når du sprøjter dem op af. 🙂
Kamille
6. februar 2016 at 12:03Eller ser det meningen man skal grave indmaden ud? 🙂
Catarina
7. februar 2016 at 16:27Hvis de ikke er hule nok, kan du sikkert prøve at udhule dem, men det tror jeg ikke virker så godt, de er jo meget porøse.
Diana
22. marts 2016 at 17:13Dem vil jeg prøve at lave til mine påskegæster 🙂
Du skriver, at der bliver ca. 5-6 stykker – hvor stor omkreds laver du den nederste ring?
Vi bliver 9 personer, så overvejer om jeg skal lave en dobbelt portion, men vi skal også have en anden ting, så de behøver ikke være så store.
Tonni jensen
14. december 2016 at 20:09Nu har jeg ledt efter bikuber på hele Lolland og så opskriften her, nu har jeg lavet dem og det er lækre men jeg fik den ikke rigtig hule seg lidt sammen har du et tips hvordan jeg former dem rigtigt
Catarina
16. december 2016 at 08:10Jeg tror ikke jeg gjorde noget særligt, altså ud over at starte med en stor “ring” for neden og så stile og roligt arbejde jeg mig opad, sådan at jeg fik noget højde på, inden jeg arbejde mig indad. Håber det giver mening 🙂
Anja B. Rasmussen
27. januar 2017 at 20:52Hmm😕
Har prøvet at bage dem med rådet om at sprøjte omkring en omvendt muffins form, gik fint, de blev flotte, meen ikke silikone, for når formen skal af , så sidder den fast😢😢
Når, men så tager vi da bare den ødelagte bikube og fløden med chokolade ved siden af ☺😂
Catarina
28. januar 2017 at 17:38jeg har aldrig brugt en form og de er altid lykkedes uden. 😀 Men ja, selvom det ikke er helt pæne, så smager det jo godt alligevel 😀
Holger
16. februar 2020 at 19:25Meget lækker opskrift, Catarina – og det er altså en lækker kage 🙂
Alt det bedste
Holger