Nettets fjende nr 1

10. april 2014

Er en de overskrifter der har floureret siden i mandags, hvor et enormt hul i nettet blev opdaget. Hullet kaldes Heartbleed.

Heartbleed er en web-sårbarhed, der rammer OpenSSL-protokol. OpenSSL er visualiseret for brugerne som det grønne hængelås-ikon i adressefelt.

Heartbleed har eksisteret siden 31. december 2011 og kan i værste fald betyde, at en hacker kan få adgang til dine private oplysninger, som du ellers beskytter bag sikkerhedscertifikater på sikre websider.

Her findes en side hvor man kan tjekke om en side er gået fri. Jeg har ikke en webshop eller andet hvor man kan taste sårbare oplysninger ind, men derfor tjekkede jeg nu alligevel min egen side, Catarina.dk, er heldigvis ok.

Catarina.dk er ok

Hvis du vil vide hvordan du sikre dig, er her en impen 5 trins guide. Jeg har selv altid alle mine enheder opdateret, det er en del af mine rutiner ligesom det at tage backup er.
- Mange tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at skrive en lille kommentar eller bare en hilsen i kommentarfeltet her under. Du må også gerne dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.


0

I samme genre

2 kommentarer

  • Reply Karin Abildhauge 14. april 2014 at 07:42

    Det er vigtigt at sikre sig. Trist der er nogle der synes det er okay at hacke ind i andres privatsfære. Det er der, så må vi sikre os, og konstant have en vis skepsis.

    • Reply Catarina 14. april 2014 at 15:46

      Ja, det er trist at der er nogle der synes det er sjovt at snuppe private oplysninger fra almindelige mennesker og firmaer for den sags skyld. 🙁

    Skriv gerne en kommentar