Menu
Livet

Nettets fjende nr 1

Er en de overskrifter der har floureret siden i mandags, hvor et enormt hul i nettet blev opdaget. Hullet kaldes Heartbleed.

Heartbleed er en web-sårbarhed, der rammer OpenSSL-protokol. OpenSSL er visualiseret for brugerne som det grønne hængelås-ikon i adressefelt.

Heartbleed har eksisteret siden 31. december 2011 og kan i værste fald betyde, at en hacker kan få adgang til dine private oplysninger, som du ellers beskytter bag sikkerhedscertifikater på sikre websider.

Her findes en side hvor man kan tjekke om en side er gået fri. Jeg har ikke en webshop eller andet hvor man kan taste sårbare oplysninger ind, men derfor tjekkede jeg nu alligevel min egen side, Catarina.dk, er heldigvis ok.

Catarina.dk er ok

Hvis du vil vide hvordan du sikre dig, er her en impen 5 trins guide. Jeg har selv altid alle mine enheder opdateret, det er en del af mine rutiner ligesom det at tage backup er.

2 kommentar

 • Karin Abildhauge
  14. april 2014 at 07:42

  Det er vigtigt at sikre sig. Trist der er nogle der synes det er okay at hacke ind i andres privatsfære. Det er der, så må vi sikre os, og konstant have en vis skepsis.

  Reply
  • Catarina
   14. april 2014 at 15:46

   Ja, det er trist at der er nogle der synes det er sjovt at snuppe private oplysninger fra almindelige mennesker og firmaer for den sags skyld. 🙁

   Reply

Skriv en kommentar