Madbrød med surdej

12. juni 2014

Da jeg skrev indlægget omkring men nye Kenwoodmaskine, mente Lasse ikke at jeg sådan kunne smide et billede op af brødet, uden også at diske op med opskriften. Så her for både Lasse og I andre den.

Madbrød

Ingredienser:
• 2 dl surdej
• 3 dl vand
• 2 spsk. olivenolie
• 15 gram gær (på størrelse med en ært)
• Mel så det passer, dejlge skal være godt fedtet

Topping:
• Friske eller tørrede krydderurter – jeg brugte timian og salvie fra haven
• Grodt salt
• Olivenolie

Fremgangsmåde:
• Start med at blande vand, surdej, gær og olie. Jeg har med vilje ikke tilsat salt til selve dejen da der kommer
  salt ovenpå, men du kan godt tilsætte lidt salt hvis man foretrækker brødene lidt mere salt i sig selv.
• Bland derefter mel i og rør grundigt i dejen, meget gerne på røremaskine. Den skal ældes i ca. 8-10 minutter
  og dejen skal være klæbrig.

Madbrød

• Tag dejen ud af skålen og smid den på en bageplade med bagepapir på. Du skal fugte hænderne for at få den
  splatte godt ud. Lav med fingerne (alle 10) huller i dejlen.
• Lad dejen hæve i ca. 4 timer på køkkenbordet uder et klæde som er hævet over dejen – ellers hænger det i.
• Stænk “godt” med olivenolie ud over dejlen og smid så krydderrierne og saltet på.
• Bag madbrødene i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter.
- Mange tak fordi du læste med -

Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen. Deling af indlæg på de sociale medier fjong med mig, og følg gerne med på FACEBOOK og INSTAGRAM. Du kan ligeledes tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", ude i sidebaren ——–>
Mine videoer kan du finde på YOUTUBE og der kan du også abonnement på kanalen.


0

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Karin Abildhauge 12. juni 2014 at 17:21

  Tak, altid dejligt at få andre opskrifter.

  Jeg har ikke en surdej stående, den sidste døde, da jeg “glemte” at pleje den, det samme skete med Herman. Derfor har jeg fundet en langtidshævet grunddej jeg benytter som base, fyld etc. bestemmer om det er godmorgen bolle, madbrød eller lignende.

  Da jeg så dit billed i går, fandt jeg en grund surdej fra Meyers Køkken, tror jeg vil genskabe en, så jeg igen har en surdej stående. Mine portioner er jo mindre, grundet holdbarhed. Det går jo ikke jeg spiser dobbelt 😉

  • Reply Catarina 15. juni 2014 at 11:30

   Velbekomme Karin. 🙂
   Jeg har normalt heller ikke haft surdej, men i sidste uge lavede jeg en og har så plejet den indtil den var klar og nu skal jeg så bare huske at bruge den eller tage noget fra og smide det ud og så fodre den igen. 🙂
   Min surdej er 2 dl gahamsmel, 2 dl hvedemel og 4 dl vand. 🙂

 • Reply Christina 12. juni 2014 at 19:30

  Tak for opskriften, det må jeg prøve. Dejlig aften til dig 🙂

  • Reply Catarina 15. juni 2014 at 11:32

   Velbekomme Christina og ha’ en dejlig søndag. 😀

  Leave a Reply