Da jeg skrev indlægget omkring men nye Kenwoodmaskine, mente Lasse ikke at jeg sådan kunne smide et billede op af brødet, uden også at diske op med opskriften. Så her for både Lasse og I andre den.
Ingredienser:
• 2 dl surdej
• 3 dl vand
• 2 spsk. olivenolie
• 15 gram gær (på størrelse med en ært)
• Mel så det passer, dejlge skal være godt fedtet
Topping:
• Friske eller tørrede krydderurter – jeg brugte timian og salvie fra haven
• Grodt salt
• Olivenolie
Fremgangsmåde:
• Start med at blande vand, surdej, gær og olie. Jeg har med vilje ikke tilsat salt til selve dejen da der kommer
salt ovenpå, men du kan godt tilsætte lidt salt hvis man foretrækker brødene lidt mere salt i sig selv.
• Bland derefter mel i og rør grundigt i dejen, meget gerne på røremaskine. Den skal ældes i ca. 8-10 minutter
og dejen skal være klæbrig.
• Tag dejen ud af skålen og smid den på en bageplade med bagepapir på. Du skal fugte hænderne for at få den
splatte godt ud. Lav med fingerne (alle 10) huller i dejlen.
• Lad dejen hæve i ca. 4 timer på køkkenbordet uder et klæde som er hævet over dejen – ellers hænger det i.
• Stænk “godt” med olivenolie ud over dejlen og smid så krydderrierne og saltet på.
• Bag madbrødene i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter.
4 kommentar
Karin Abildhauge
12. juni 2014 at 17:21Tak, altid dejligt at få andre opskrifter.
Jeg har ikke en surdej stående, den sidste døde, da jeg “glemte” at pleje den, det samme skete med Herman. Derfor har jeg fundet en langtidshævet grunddej jeg benytter som base, fyld etc. bestemmer om det er godmorgen bolle, madbrød eller lignende.
Da jeg så dit billed i går, fandt jeg en grund surdej fra Meyers Køkken, tror jeg vil genskabe en, så jeg igen har en surdej stående. Mine portioner er jo mindre, grundet holdbarhed. Det går jo ikke jeg spiser dobbelt 😉
Catarina
15. juni 2014 at 11:30Velbekomme Karin. 🙂
Jeg har normalt heller ikke haft surdej, men i sidste uge lavede jeg en og har så plejet den indtil den var klar og nu skal jeg så bare huske at bruge den eller tage noget fra og smide det ud og så fodre den igen. 🙂
Min surdej er 2 dl gahamsmel, 2 dl hvedemel og 4 dl vand. 🙂
Christina
12. juni 2014 at 19:30Tak for opskriften, det må jeg prøve. Dejlig aften til dig 🙂
Catarina
15. juni 2014 at 11:32Velbekomme Christina og ha’ en dejlig søndag. 😀