Menu
Camping i Europa / Campingferie 2014

En tur op ad Villacher Alpenstraße

Vi havde jo købt et Käerten kort som giver afgang til mange ting og en af tingene var adgang til Villacher Alpenstraße, som vi besøgte første gang allerede den første uge af vores ferie.

Villacher Alpenstraße er en 16,5 km lang snoet vej som fører 550 m af bjerget Dobratsch. (1.732 m), dog ikke helt op til toppen (2.167 m). For at komme til toppen, skal man nemlig vandre derop. Vi havde desværre ikke sko med til det den første dag vi var der, men aftalte at vi ville derop en anden dag.

Hele vejen op, er der anlagt 10 små parkeringspladser, nøje udvalgt så udsigten kan nydes. Vi stoppede ved mange af dem og ved den ene kan man faktisk se tre lande. Østrig (selvfølgelig), Italien og Slovenien.

Villacher Alpenstraße
~Her kan man se dde første par hundrede meter stier som føre noget af vejen til toppen, selve toppen er dog ikke den der ses her, da den ligger bage denne “knold”.

Villacher Alpenstraße

Villacher Alpenstraße

Hele vejen op, er der anlagt 10 små parkeringspladser, nøje udvalgt så udsigten kan nydes. Vi stoppede ved mange af dem og ved den ene kan man faktisk se tre lande. Østrig (selvfølgelig), Italien og Slovenien.

Villacher Alpenstraße

Efter at have nydt udsigten på den sidste parkeringsplads, som også er den største, satte vi os ind i den lille men hyggelige restaurant som ligger deroppe og bestilte en omgang apfelstrudel. Da tallerkenen kom på bordet, blev vi noget overrasket, for det var ikke bare et lille almindeligt stykke, nej, det var et kæmpe stykke som blev serveret i en dyb tallerken. Da vi havde spist os igennem det store måltid, blev vi enige om at vi nok ikke skulle havde noget aftensmad, for hold nu op hvor det mættede.

Apfelstrudel

PS. Alle billederne er taget med telefonen, da jeg ikke gad tage det store kamera med (faktisk er alle billederne og film fra ferien taget med telefonen).

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

5 kommentar

 • Alpehaven
  24. juli 2014 at 10:21

  […] ← En tur op ad Villacher Alpenstraße […]

  Reply
 • Layoni
  25. juli 2014 at 07:47

  Det er faktisk ualmindelig gode billeder, selvom de er taget med telefonen 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. juli 2014 at 08:13

   Tak Layoni – ja, telefonerne tager efterhånden ret så godt billeder, men altså med et “rigtigt” kamera, ville de helt sikkert havde været bedre, men som “her-har-jeg-været-billeder”, er det helt ok og ikke mindst let. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  26. juli 2014 at 12:11

  Hvor ubeskriveligt smukt. <3

  Reply
  • Catarina
   26. juli 2014 at 18:55

   Helt vildt Karin. 😀

   Reply

Skriv en kommentar