Menu
Teknologi

Nikon Nikon WU 1A og tethering til iPad

Nikon-WU-1A Sidste år da jeg købte mit nye kamera, købte jeg også et andet lille stykke legetøj. En lille dims der kan sende billeder trådløst, dimsen hedder WU-1b. Denne lille Wi-Fi-sender sættes i D7100 eller et andet Nikon kamera og den giver mig mulighed for at overføre billederne til min tablet eller smartphone. I mit tilfælde min iPad.

Noget jeg dog ikke forstår, er at sådan en lille tingest ikke allerede er indbygget i alle kameraer. Ja, jeg ved godt at de fleste kamera nu til dags, og specielt Canon, alle mere eller mindre, har indbygget Wi-Fi, og der er da virkelig en fed feature.

Den lille sender kommer sammen med et lille “hus”, som kan har placeret i remmen til kameraet, for så er den ved hånden hver gang man får brug for den.

Det nye er så, at jeg har fundet en app, der kan få billederne over på iPaden og jeg dermed kan skyde ‘tethering’. Med dimsen i kameraet kan billederne overføres til iPaden uden uden brug af ledning. Jeg ved at der findes Eye-Fi SD-kort som gør det samme, men de er pokkers dyre og denne dims er noget billiger. Det ville have være dejligt, hvis jeg have fundet den app inden jeg var ude og fotografere det bryllup for små 14 dage siden, for så kunne brudeparret lettere havde set billederne.

IMG_9312IMG_9313IMG_9314

Nå den lille adaptor er sat i mini-USB-porten på siden af ​​mit D7100, er det næste skridt, at få det til at sende til iPaden. Når den er sat i kameraet skal kameraet tændes, derefter går du ind i iPad’ens indstillinger for Wi-Fi, skal du finde Nikon WU-1b og vælge den som Wi-Fi-netværk til iPad, så er der oprette forbindelse til kameraet. Super let og ligetil.

Note: Du ikke kan se billederne på kamerats skærm, da denne bliver deaktiveret af senderen.

DSC_3038DSC_3051DSC_3044

Det næste du så skal bruge er den app der hedder ShutterSnitch. Det koster godt nok lidt, men den er godt designet og passer til iPad. Appen vil downloade alt, så hvis du skyder RAW som jeg gør, vil det tage for evigheder at få dem over på iPaden. Men hvis du har plads til to kort i dit kamera, så kan du sætte det ene til at skyde i RAW og det andet til at skyde i laveste JPEG opløsning, så tager det kun små 15 sek. at hente billedet. I appen kan man nemlig lave den indstilling, at det kun er JPEG der skal hentes. Når billederne først er over, kan der både zoomes, så man kan se om billeder er fokus ligger præcis der hvor man vil have det. Men man kan også se histogrammet eller lave en beskrivelse til billedet.

Det eneste der kan drille lidt er, at hvis man er et sted hvor man plejer at bruge Wi-Fi, så kan Wi-Fi forbindelsen godt hoppe af fra senderen og over på den hjemmelige netværk – men det er jo ikke normalt i de statutioner man vil bruge denne netode.

~Klik på billederne for at se dem i en lidt større udgave

Tethering vil sige, at man normalt har kameraet tilsluttet til en computer via et kabel, og når man så skyder billeder, så downloades til computeren i stedet for (eller som supplement til et hukommelseskort). På den måde kan man, på fotooptagelser, se billederne på en stor skærm og dermed ikke nøjes med at se billedet på den lille LCD skærm som er på de fleste kameraer.

4 kommentar

 • Karin Abildhauge
  21. august 2014 at 08:35

  Det at benytte det legetøj vi har fuldt ud er en vidunderlig ting.

  Jeg er ikke så stor nørd. Jeg kan godt lide at lege med mit Kamera ( Canon 1000D ), med min pc Samsung(ønsker mig mac næste gang), min tablet Samsung(ønsker mig Ipad næste gang) min smartphone ( Galexy 2S )der virkelig trænger til udskiftning (venter lige – mon det bliver 5S er er justeret for børnesygedomme eller bliver det 6 her i september, nu får vi se.)

  Sjovt at læse lidt nørderi.

  Reply
  • Catarina
   22. august 2014 at 10:34

   Ja det er hyggelift at nørde lidt og specielt når man finder nye ting der virkelige er brugbare. 🙂
   Jeg kan god forstå at du gerne vil skifte din PC ud med en Mac, jeg har selv gjort det skifte for 1 172 år siden og det er det beste skift jeg har gjort. Alt virker bedre og meget hurtigere end hvad jeg var vant til. Og iPhone og Ipad, spiller også max og det sammen med Mac. Alt er lettere og mere intuitivt. 😀

   Reply
 • Susanne
  21. august 2014 at 09:34

  Jamen sådan noget er da skide smart 🙂
  Jeg købte et ekstra kamera Nex 5 og fandt en app til min Samsung tlf. det virker på den måde at, man kan bruge telefonen til at fjernstyre kameraet med. Lige gyldigt, hvor man er, for imens man bruger appen virker kameraet som WiFi punkt
  og billederne bliver overført med det samme til telefonen 🙂

  Reply
  • Catarina
   22. august 2014 at 10:38

   Den app jeg har (som jeg også nævner et sted i indlægget) til telefonen gør det samme som din, altså at fjernstyre kameraet fra telefonen, men det jeg var ude efter, var at jeg bruger kameraet og billederne så flyder trådløst og hurtigt over på iPad’en og det fant jeg ud af at jeg nu kan gøre. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar