Menu
Skallebølle 2004-2021

Haven kaldte

Efter at havde siddet indenfor på kontoret hele dagen og kun kunne side og længes efter at kunne komme ud i det fri. Så da jeg kom hjem, lavede jeg mig lige en hurtig kop te og satte mig ud på terrassen iført min grimme fleecetrøje, som jeg kun burger til havebrug. Jeg ville nemlig også have lavet lidt i haven. Efter teen gik jeg ned i kælderen og fandt dalia knoldene frem.

D71_3359

Nu er de alle lagt i jorden (jeg satser nemlig på at det er slut med nattefrosten) og det ene bed er også ordnet i bund. Jeg glæder mig til de begynder at pible op af jorden, sætter knopper og blomstre. Det er en skøn tid vi nu har og inden længe bryder foråret ud i fuld luge og alt springer ud. Uha hvor jeg glæder mig til alt igen er grønt.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

6 kommentar

 • Mette
  10. marts 2015 at 21:22

  Ved du hvornår knoldene senest skal i jorden for at give noget ordentligt udbytte?

  Jeg vil nemlig fylde højbedene med blomster i år 🙂

  Reply
  • Catarina
   11. marts 2015 at 06:32

   Der er ikke nogen senest tidspunkt som sådan, men jo senere de komme i desto senere blomstre de og de kan stå indtil de frosten begynder at komme. Jeg har engang først lagt dem i, i april og så blomstre de først i ca. midt august. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  11. marts 2015 at 08:58

  Du er modig mht. tanken om nattefrost, her var den lige under i nat, og de 3 kommende nætter mener DMI vi også kan forvente minusgrader.

  Jeg har besluttet mig for at købe selvbyg højbede, skal lige have lavet en aftale med yngste, da de fylder lidt for meget til min cykelkurv, måske er svigersønnen jeg skal låne, de har jo cykeltraileren 🙂 – Der er tilbud i denne uge i Bilka – 2 for en pris, og de små kan fint stå på min altan, har målt efter 🙂 – Er lige ved at regne på hvor meget jord der skal med hjem 🙂

  Glæder mig så meget.

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2015 at 06:53

   Lidt måske, men jeg kan ikke forestille mig at frosten kan nå de 10-15 cm ned som knoldene ligger i 😀
   Det lyder som en rigtig god idé med sådanne nogle små højbede, dem får du helt sikkert rigtig meget glæde af, både i år, men også de næste mange år. Jeg glæder mig til at se billeder fra din lille have på 2. sal. 😀
   Ha’ en rigtig dejlig forårsdag.

   Reply
 • Celena
  11. marts 2015 at 11:16

  I am looking forward to doing the same thing! We still have about a meter of snow on the ground but it is expected to be 7C today so maybe we’ll have some melting action!

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2015 at 06:58

   With 7 degrees C I’m sure that the melting goos fast and before you know it, its spring and time for sandals. 😀

   Reply

Skriv en kommentar