Menu
Familieliv / Livet

50.000 km eftersyn af ‘Le Body’

I dag havde jeg en tid hos lægen og denne gang, hos en ny ung kvindelig læge, skulle det vise det sig. Jeg kunne kun få en tid i eftermiddags og derfor var jeg nød til, at gå før tid. Men det forhindre mig ikke i, at nyde at en af dåerne, (om bor i skoven bag kontoret) da den kom løbenede over græsplænen nede foran. Den skulle over for at fouragere ved siden de små gratræer, over for kontorets matrikel.

Blandet__459 copy

Jeg havde desværre kun mit lille faste 27mm objektiv på kameraet, men med en omgang digital crop, kan det smukke dyr ses lidt tættere på, på nedenstående billede.

Blandet__458 copy

Da eftermiddagen ankom, gjorde jeg mig færdig og kørte op til lægen. Jeg ville gerne have det helt store eftersyn, da jeg aldrig har fået sådan et før. Jeg måtte dog vente en rum tid efter min ankomst, da lægeren var ret meget bagud. Men pyt med det, jeg havde jo fri og skulle ikke andet bagefter.

Den nye unge kvindelige læge og jeg snakkede om de “småproblemer” jeg er har haft de sidste par måneder og vi blev enige om, at spiralen, jeg fik for 4 år siden, vist er udtjent og jeg derfor har oplevet de “småproblemer”. Da alt andet var på plads og jeg var blevet undersøgt i både den ene ende- og den anden, hvor alt var som det skulle være, skulle jeg så ind til sygeplejersken for at få taget blodprøver. Det var så ikke sådan ligetil, for alle sygeplejeskerne var faktisk gået hjem, for klokken havde passeret 15. Men lægen fangede den sidste og hun indvilligede i, at tage prøverne, mod rundstykker i morgen – sådan skal det være. 😉
Jeg fik taget mine 6 blodprøver og skal nu bare vente på svar, i morgen skal jeg så ringe og få en ny tid, så den nye spiral, som jeg kan hente på apoteket i morgen, kan blive sat på plads. Jeg kunne nemlig heller ikke bestille tid i dag, da også dem i receptionen var gået hjem.

Aftensmaden i dag, blev en omgang let mad, for vi havde en enkelt grillet tunbøf til overs fra i går og dermed blev det en slags restesalat med tun og æg.

Blandet_06222016_085 copy

Den smagte framragende, måske også fordi jeg ikke havde nået at spise frokost i dag.

6 kommentar

 • Karin
  23. juni 2016 at 06:40

  Det er så skønt med den udsigt du har på jobbet, mangler du energi, kan det hentes med et kig ud af vinduet 🙂
  Bilen husker vi at få til diverse km tjek, men os selv “glemmer” vi, det sker først når der er skavanker, hm.. forebyggelse er langt bedre og billigere end lappeløsningen helbredelse. “der kommer forøvrigt et brev til dig til efteråret, og det vil komme hvert andet år, og ja, det er forebyggelse – brystscreening”.
  Yngste skal til at tage stilling til spiral eller hvad det nu bliver, håber produkterne er bedre nu, da jeg stod for knapt 28 år siden og skulle vælge, blev spiralen frasorteret, jeg fik nældefeber, rimelig kraftig, og det af et par besøg, så ja, p-pillen blev min følgesvend frem til 2006, hvor jeg måtte tage en beslutning (havde altid minimum en sygedag i mdr. – samt 1 uge pr. mdr. på antibiotika) – min livmoder blev fjernet, kunne ikke tåle mine blødninger. Derfor en god beslutning for mig, og nej, jeg reagerede ikke på at mangle noget kvindeligt, da vægten af skavankerne var så tung. Det var fantastisk at komme på den anden side.

  Reply
  • Catarina
   23. juni 2016 at 16:35

   Vi nyder også at vi har den udsigt og vinduerne går fra loft til gulv, er mørktonede og vender mod nor, der er altid dejligt ly derinde unden at det er lys der genere.
   Ja det er med at huske sig selv og forebygge, for som du selv siger, så er forebyggelse bedre end alt andet. Den spiral jeg har og skal have igen er en hormonspiral, hvilket gør at jeg efter en måned med den, ikke længere bløder – det er grunden til at vi prøver at skifte den, for det var jeg begyndt på igen, men i meget små mængder. Det er dejligt at man kan slippe for det i så lang tid. Jeg var også på p-pille vognen, men skiftede for de der 4 år siden, da jeg ikke ture mere.
   Godt at du fik fjernet livmoren, for når man alligevel bare har problemer, så er det ikke fedt. Min mor har være igennem samme tur også med æggestokkene.

   Reply
 • Susanne
  23. juni 2016 at 15:00

  Husk at du selv kan tjekke dine blodprøver på Sundhed.dk

  Reply
  • Catarina
   23. juni 2016 at 16:36

   Det ved jeg Susanne – men jeg skal jo alligevel vente 😀 Ha’ en god dag 🙂

   Reply
 • Jytte Due
  17. juli 2016 at 13:10

  Ja, det kan være et problem, at lægeverdenen ( både den offentlige og den private) lukker ned så tidligt, at mange må tage fri fra arbejde. På tirsdag skal jeg til neurolog på privathospital (fordi der er så lang ventetid på det offentlige hospital, jeg egentlig hører under), og tænk, da jeg bad om en tid så sent på dagen som muligt, foreslog den søde sekretær kl. 18.30,
  fuldstændig uden palaver om hvorfor så sent … men jeg har også hørt om offentlige hospitaler (i Jylland selvfølgelig, hvor hjulene kører rigtig stærk rundt), som kalder folk ind om søndagen !!!
  God ferie i det franske
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  Reply
  • Catarina
   21. juli 2016 at 11:44

   Heldigvisfik jeg en tid rimeligt hurtigt og ja, jeg synes det er et problem at de lukker ned så tidligt. De kunne jo, lige som bankerne i gamle dage (ved ikke om det stadig er sådan) lukke senere op den ene dag (evt. to) og så holde længere åben, sådan at folk ikke altid skal have fri for at komme til lægen, når det ikke er akut, men bare et mere eller mindre almindeligt “eftersyn”. Dejligt at du fik en sen tid. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar