Menu
2017 Påskecamping i Frankrig / Camping i Europa

Alt godt få en ende

Hjemad, mover og elektroniske støtteben
Efter 8 dejlige dage i Frankrig, var vores ferie ved at være slut for denne gang. Vi havde nydt de mange dage og lovede hinanden, at vi selvfølgelig skulle til Frankrig når sommerferien ankommer – hvis altså vejrudsigten lover lige så smukt vejr, som de 8 dage som nu var ved at slutte.

Fredag morgen satte vi campingvognen på bilen og begyndte stille og roligt at køre mod Danmark.

Da vi købte denne campingvogn i marts 2015, fik vi jo sat mover på vognen, det havde vi også haft på den forrige vogn og den ville vi bare ikke være forude. Al manøvrering på en campingplads er meget lettere med en mover og ingen af os får hold i ryggen eller andre skader af at skubbe rundt med 1500 kg.

Efter den første sommerferie, som forløb fantastisk og hvor vi stor-nød igen, at havde vores eget lille hotelværelse bagefter bilen, besluttede vi at vi også gerne ville slippe for at bukke os ned og manuelt skrue de fire støtteben ned.

Så snart vi kom hjem og havde tømt vognen, kørte vi den over til Michaels Caravan Service i Vejen. Grunden til at vi kørte fra Fyn og helt til Vejen, var, at vi også købte vognen derover og de i den grad laver et ualmindeligt godt stykke arbejde. Allerede weekenden efter, kunne vi hente vognen og nu havde den så fået motor på hvert af de 4 støtteben og de kan betjenes med samme fjernbetjening som vi også bruger til moveren.

På filmen her neden for, kan du se Enduro Premium Mover og Enduro AutoSteady elektroniske støtteben i aktion.

Tilbage til hjemturen
Så snart vogne var sat på bilen trillede vi ud af campingpladsen med gps’en sat på ‘Hjem’. Klokken var ikke mere end 7:55, men vejret var som de forgående dage smukt og solrigt.

Turen op igennem Frankrig var det rene svir. Der var næsten ingen biler på vejene, kun ved Lyon var der en del trafik, men det er jo også hovedbyen i området. Så snart vi var forbi Lyon var det næsten som at køre på en helligdag herhjemme. Allerede kl. 15:10, efter et par pauser og et langt rast for at få lidt morgenmad, kørte vi ind i Tyskland. Det var nu igen tid til tankning og da vi endnu ikke havde spist frokost, pga. den sene morgenmad, tog vi en ekstra lang pause.

Da alt faktisk gled som smurt op igennem Tyskland, kørte vi helt frem til kl. 23, før vi fandt en lille plads hvor vi kunne sove. Jeg behøver vist ikke sige at at vi sov godt. Næste morgen forsatte vi mod Hamborg og kørte igennem Elb-tunnelen allerde kl. 9:32. Det var så også her, at vi for første gang på hjemturen, så en bil med dansk nummerplade. Det er noget anderledes, at køre uden for sommerferieperioden end i, hvor vi hele tiden ser biler med danske nummerplader i Tyskland, så var det virkelig meget få vi så på denne tur.

På den anden side af Elb-tunnelen sluttede den godt trafik også. Vi mødte regn i stride strømme, kø og så lidt mere kø. Selv for at komme ind i Danmark var der kø.

De sidste 400 km, tog ikke mindre end 9 timer. Men endelig var vores “trængsler” slut og vi kørte ind i indkørslen lidt over kl. 15 lørdag eftermiddag.

Turen i tal
Brændstof:
Kørt 3696 km i alt heraf 3423 med campingvogn
Km/liter 9,1
Pris i alt 3696 kroner

Vejafgifter 1112 kroner

Overnatning:
Camping Les Acacias, Tournon sur Rhone 132 kroner/nat
Camping Les Fontaines, Pernes les Fontaines 157 kroner/nat

2 kommentar

 • Karin
  28. maj 2017 at 09:27

  Dejlig tur hjemover om fredagen, og knapt så spændende lørdag. Der var heldigvis fyldt op med masser af gode oplevelser og dejlig afslapning, og det var lørdag, og en hel fridag hjemme var i sigte, før hverdagen igen satte ind.
  Hvis jeg engang vælger campingvogn – så er det helt sikker den skal have både mover og elektroniske støtteben, og er der andre elektroniske muligheder, så vil jeg være hip på dette. 🙂
  Ønsker dig en dejlig søndag.

  Reply
  • Catarina
   28. maj 2017 at 10:41

   Vi var ret glade for at være hjemme, selvom det trak ud. Men turen op igennem Frankrig og det meste af tyskland, var fantastisk.
   Jeg elsker at vi har de hjælpemidler på vognen, det gør bare at alt er mere afslappende og mindre stressende når vi ankommer og skal afsted. 😀
   Du ønskes også en god søndag.

   Reply

Skriv en kommentar