Menu
Familieliv

Nå så er vi ligesom igang

Søren og jeg har igennem længere tid snakket om, at det nok var en god idé at vi fik et BE kørekort, sådan at vi kan køre med et vogntog på op til 7000 kg. Ikke at vi lige pt. har brug for det, men det kan jo komme. Bilerne bliver jo tungere og tungere og sidst vi skiftede bil, vejede vi vores campingvogn ned med 100 kg, sådan at vi rent faktisk måtte køre med den inden for grænsen på de 3500 kg. Vores nuværende bil må trække 2000 kg, men det må vi ligesom ikke kører med, på et almindeligt kørerkort, når bilen også vejer 2000 kg.

I dag startede vi så på teori, ikke at vi skal op til teoriprøve, men vi vil blive spurgt om mangt og meget, når vi skal til kørerprøve, så der er lige et par ting eller to vi skal øve os på.

For at tage BE kørerkort, skal man have 3 timers teori, og 6 kørertimer, men Ross kørerskole har valgt, at vi får alle 4 lektioner teori på én gang, hvilket tog 3 timer og de 6 kørelektioner bliver fordelt over 3 gange, efterfulgt af en køreprøve, som vi endnu ikke har fået dato på.

Uha hvor er vi spændte. Det er henholdsvis 37 og 42 år siden vi sidst var til kørerprøve.

4 kommentar

 • Kirsten / Helt ude Vestpå
  21. august 2021 at 22:45

  Det giver under alle omstændigheder mere fleksibilitet at opgradere jeres kørekort til BE kort. Jeg kan godt huske, hvordan det var da vi havde campingvogn. Hvad må vi trække med hvilken bil, hvor meget må vi læsse vognen med osv. osv. Der en en del ting at højde for.

  Held og lykke med opdrageringen.

  Reply
  • Catarina
   22. august 2021 at 16:48

   Det gør det nemlig Kirsten og vi glæder os til at have det – så håber vi så bare ikke at vi skal til at tage ekstratimer fordi vi dumper 😂 Men må ikke det nok skal gå 😊

   Reply
 • Karin Abildhauge
  26. december 2021 at 08:22

  Hvor lyder det spændende. Når nu bilen kan, og måske kommer over de 2000 kg, når campingvognen kommer på, så er det med at have det hele i orden.
  Jeg har ingen “jydekrog” og tænker hvis det engang bliver aktuelt, så skal der genopfrisket noget, sidst jeg havde en trailer bag på bilen er medio 90`erne 😉

  Reply
  • Catarina
   13. januar 2022 at 11:41

   Ja, det var simpelt hen nødvendigt med et nyt kort 😀

   Reply

Skriv en kommentar