Menu
Livet

Hvordan overlever jeg 6 uger?

Jeg skulle jo til egen læge i dag, for at hun kunne tjekke om der var sket skade på mine ledbånd. Jeg fik en tid allerede kl. 9:40. Søren kørte mig derind, så jeg var der til tiden. Jeg havde været en smule forudseende og taget min lille iPad med, så jeg kunne læse, for det var jo mandag og som regel er der travlhed hos lægen en mandag.

Jeg måtte også vente en lille halv time inden jeg kom ind. Hun kikkede og følte på min ankel i 30 sekunder og sagde at den skulle røntgenfotograferes med det samme. Jeg blev kørt til røntgen, hvor der også var ekstremt travlt. Jeg ventede en times tid inden jeg kom ind og efter små 10 minutter og 6 billeder senere, ventede jeg en 20 minutter igen. Da radiologen kom ud, kalte hun på en Gabriella og fortalte at hun godt kunne tage hjerm, der var ikke noget galt og så kaldte Catarina – jeg rejste mig og så sagde hun med et smil (vi havde joket lidt inde i rummet) – ja, du er så den uheldige vinder af en brækket ankel. Tak for det.

Viser udisloceret fraktur i laterale malleol cirka 1 cm proksimalt for spidsen. Desuden ses bløddelshævelse svarende hertil samt ansamling i talocruralleddet. I øvrigt ses normale ossøse og artikulære forhold.
RD:
Fractura malleoli lateralis dxt Bløddelshævelse
Effusio articulatio talocruralis dxt.

Jeg kom derefter ned til ortopædkirurgisk ambulatorie hvor den endnu engang stod på lidt venten inden det blev min tur.

Samme besked som i røntgen, men denne gang så jeg billedet og der var ikke noget at tage fej af, der var brækket en stump af knoglen. Jeg skal nu have en stram støvle på (de bruger ikke så meget gips mere), indtil på tirsdag hvor jeg igen skal til røntgen for at se den afbrækkede stump knogle stadig ligger fint. Hvis den gør, så skal jeg gå yderligere 5 uger med støvlen, hvis ikke, ja så skal jeg opereres. Så selvfølgelig ligger den fint. Ikke?

Nu står den på siddende bad, støvlen skal af som det sidste ingen badet, og på for det første efter badet. Jeg skal sidde mest muligt med benet oppe og jeg SKAL sove med støvlen på. Den bliver svær, da jeg normalt ligger på maven.

Shit… 6 uger sådan her – jeg bliver bims. 😉 Eller som manden siger, endnu mere bims  😂

14 kommentar

 • Eric
  14. november 2022 at 19:36

  Tak for den lægelatinske beskrivelse – så er man jo slet ikke i tvivl om, hvad problemet er 😉
  Jeg har desværre ingen trøstens ord, andet end at det går over ligesom en kort fængselsdom. Surt, og jeg føler med dig.
  Men hvis det absolut skal være, er støvlen da ganske rap på sin egen måde, og den bliver ikke overmalet med autografer, og hvad ved jeg.

  Reply
  • Catarina
   15. november 2022 at 18:31

   Jeg er så smidt ved at vende mig til tanken og er indstillet på at få det bedre ud af det. Ikke at det er lettere, men oppe i hovedet er der ikke længere så megen stress 😉
   Ja, støvlen, selvom den er tung og har metalstiver og en tyk plastik skål, er faktisk ret behagelig, når det nu skal være 😀

   Reply
 • Celena
  15. november 2022 at 00:19

  Oh no! My son also injured his ankle at football this weekend but, luckily, his is just very badly sprained. Sending you quick healing vibes and lots of hugs…
  xox

  Reply
  • Catarina
   15. november 2022 at 18:32

   I had hoped that it just vas a badly sprained, but no, not this time. I hope that I can avoid sugary, I’l find out on nest Tuesday 😀

   Reply
   • Celena
    16. november 2022 at 12:23

    Keeping fingers crossed for you. God bedring! xox

    Reply
    • Catarina
     16. november 2022 at 16:41

     Please do that Celena and thanks a lot 😀

     Reply
 • Mette
  15. november 2022 at 14:11

  For pokker da Catarina. 6 uger er altså længe. Fat strikketøjet, de gode lydbøger og rigtig god rekonvalescens til dig.

  Reply
  • Catarina
   15. november 2022 at 18:33

   Ja, det er skisma lang tid. Jeg kan heldigvis arbejde lidt hjemmefra, så længe jeg kan sidde med benet oppe, men det er ikke helt så let at sidde sådan en hel dag, så det bliver nok kun havdags. 😀

   Reply
 • Kirsten
  15. november 2022 at 17:39

  For pokker da, hvor er du uheldig. 6 uger er længe at gå med en Walkerstøvle. Jeg tror helt ærligt også jeg ville blive bims, hvis det var mig der skulle igennem det. – Og så lige på denne tid af året, hvor julen står for døren. Der er ikke noget, der er så skidt at det ikke er godt for noget, – nu må andre tage over med hensyn til juleforberedelserne, men det er jo nok en ringe trøst.

  Rigtig god bedring, og så krydser vi fingre for, at alt er som det skal være, når du skal til kontrol.

  Reply
  • Catarina
   15. november 2022 at 18:34

   Ja, det er skisma heldigt og ja, så lige nettop nu hvor det snar er jul. Det passer med – hvis der ikke opstår problemer – at jeg kommer af med støvlen den 26/12, så kan jeg da i det mindst nyde juleferien uden “en klods om benet” 😉
   Tak for de gode ønkser og ha’ en dejlig tirsdag 🙂

   Reply
 • Karin
  16. november 2022 at 10:33

  Igen en masse øv med sådan en diagnose og denne støvle. Det er jo ikke lige det de næste 6 uger havde plads til.
  Nå, nu er så sådan. Og til alt hel er det snart december, vejret byder på langt flere indendørs fornøjelser, hygge med håndarbejde, læse, og ja, du har Søren hjemme, der kan klargøre til dig, så du kan bage lidt ekstra, konfektskålene bliver overfyldte mm,

  Reply
  • Catarina
   16. november 2022 at 16:41

   Ja, det er dælen træls og bare det at jeg skal tage den så meget med ro lige pt. er lidt en streg i regningen. Håber jeg får grønt lys til lidt mere bevægelse (gåen rundt) på tirsdag. Jeg har dog stadig lidt smerter og tager en pille midt på dagen og en igen inden sengetid.

   Reply
 • Nedtællingen er i gang – Catarina.dk
  17. december 2022 at 14:02

  […] har endnu en nedtælling i gang, nemlig den hvor jeg får “klodsen om benet” af. Det bliver skønt at kunne gå en tur når jeg har lyst og derigennem træne mit noget […]

  Reply
 • Sidste hjemmekontordag – Catarina.dk
  21. december 2022 at 16:31

  […] sidste hjemmekontor dag i 2022. Jeg vil så også sige, at jeg har haft en del af dem pga. mit ankelbrud, som gjorde det umuligt for mig, at køre bil. Det har været dejligt, at det trods alt har været […]

  Reply

Skriv en kommentar