Menu
Livet

Stævnemøde mellem Venus og Saturn

Som et som et schweizisk urværk, danser der mange planeter rundt på nattehimlen over os. De passerer hinanden i forudsigelige, gentagne baner. En dans, der har været i gang i milliarder af år. Nogle bevæger sig hurtigt og i ellipser om Solen, uden at nogen af dem “støder” sammen.

Her i går og i dag, den 1. og 2. marts 2023 er Venus og Jupiter så tæt på hinanden, at det er lige før de kan kysse hinanden. Nogle steder på jorden, gør de det faktisk, men her i Danmark, vil der være en lille og anstændig mellemrum mellem dem. Det er første gang siden 2015, de er så tæt på hinanden, og de vil ikke være så tæt igen før 2039.

Jeg har i dag husket at forevige det lille stævnemøde.

De 2 øverste er taget med almindelig zoom – ikke at den er særlig lang, men det gik. De 2 nederste er de samme billeder, men er har jeg zoomede ind til 100%. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men sjovt at se de to planetere tættere på.

Husk du kan klikke på billederne og se den i større størrelse.

2 kommentar

 • Karin
  15. marts 2023 at 07:00

  Jeg oplevede det også, først var jeg meget uvidende, tænkte hvad er det, hm… Det blev der så. Det var for øvrigt så jeg kunne se det fra mit køkken vindue/hoveddør. Jeg fik det ikke foreviget. Tak for kigget.

  Reply
  • Catarina
   25. marts 2023 at 16:00

   Det var sjovt at se hvordan de kom tætter og tættere for igen at glide fra hinanden 😀

   Reply

Skriv en kommentar