Menu
Bageriet

Chokoladekage

Chokoladekage uden æg – Det er lige før det er for meget af det gode, men jeg måtte prøve den nye opskrift på chokoladekage som jeg har fået af en kollega. Hold da op hvor er den nem at gå til og den smager helt fantastisk, jeg bliver nød til at gå ud og tage et stykke mere.

chokoladekage.jpg

For at lave den lækre chokoladekage bliver du have dette i dit køkken:

600 gram mel
600 gram sukker
1 liter kærnemælk
3 tsk. Natron
6 spsk. cakao
1 1/2 dl olie
Røre røre røre ….(bare med en ske), op i en bradepande
Bages ved 200 grader i 35 min.

Man kan godt tilsætte chokoladestykker og nødder, men det behøves ikke.

274 kommentar

  • Pia
    28. april 2007 at 21:36

    Føj for pokker, den må jeg vidst også hellere forsøge mig med:)

    Reply
  • Judith
    28. april 2007 at 21:54

    Mums,den ser godt nok lækker ud. Kommer til at prøve den en af dagene, jeg skal nok finde på en anledning:-)

    Reply
  • Deborah
    28. april 2007 at 22:21

    Meget indbydende foto, og tak for opskriften, man kan aldrig få for mange 😉

    Reply
  • Catarina
    29. april 2007 at 06:44

    Jeg har også prøvet mange ti tidens løb, men denne er den nemmeste og mest “svampede” jeg endnu har prøvet, og så helt uden æg.

    Reply
  • Anita
    29. april 2007 at 08:48

    Min søde tand skriger efter sådan et stykke! Den ser ud, nøjagtigt, som min mor lavede sin gode gamle chokoladekage med et TYKT lag hvid glasur.

    Mums siger jeg bare! 🙂

    Reply
  • Catarina
    29. april 2007 at 08:53

    Du må igang med skål og ske 😉

    Reply
  • Gitte
    30. april 2007 at 08:54

    Tak for kage den smagte fantastisk!

    Reply
  • Catarina
    30. april 2007 at 17:30

    Velbekomme 😉

    Reply
  • Pia
    1. maj 2007 at 10:10

    Hvor stor en form er opskriften til? spørger så dumt fordi jeg skal lave den imorgen og ville så også lave en til dem herhjemme, og hvis den der portion er til en bradepande er det mere en rigeligt med én portion:)

    Reply
  • Catarina
    1. maj 2007 at 16:51

    Du kan bruge en bradepande, eller tre springforme. Jeg brugte en bradepande, da jeg kun har én springform. Jeg havde den med på arbejde og vi var 15 der fik af den og jeg havde ca. en 1/4 med hjem.

    Reply
  • Jeg nåede det. | qvinde
    17. juni 2007 at 16:10

    […] at bage Catarinas nemme og gode chokoladekage til aftenens visit udenbyes, og så nåede jeg vidst også at smage den […]

    Reply
  • […] Da jeg havde 1 l. kærnemælk i køleskabet og det ikke lige er vejr til koldskål, måtte jeg jo hellere bage denne kage. […]

    Reply
  • Newyorkerbyheart
    29. juni 2007 at 21:34

    Hej!

    Wow, den ser god ud!!! Den bliver jeg vist “nødt” til at prøve 🙂

    For en “foodie” som mig er dine opskrifter lige sagen – det er det første jeg tjekker ud 🙂

    Skulle du have lyst er du velkommen forbi hos mig (mest mad) på http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com

    Mange hilsner
    Newyorkerbyheart

    Reply
  • anja
    23. juli 2007 at 16:36

    Hej den ser lækker ud og nu vil jeg gå ud og prøve om den bliver ligeså god med havremælk istedet for kærnemælk, da der kommer en knægt med mælke og ægge allergi imorgen:-)

    Hilsen Anja

    Reply
  • Catarina
    27. juli 2007 at 11:14

    Det håber jeg Anja 🙂 og velkomme her.

    Reply
  • Maria malou line&mia
    12. august 2007 at 15:55

    vi lavede kagen en lille smule om, men vi synes det er mega god x)

    Reply
  • Catarina
    13. august 2007 at 06:18

    Maria malou line&mia, dejligt at I synes om den 😀

    Reply
  • iben
    15. august 2007 at 22:48

    Perfekt! Stod lige og manglede en opskrift til i morgen til 14 store mekaniker ;-). Er det lige meget hvad olie jeg bruger? Og denne potion er vel nok eller hvad? ps. Tak for hjælpen

    Reply
  • Catarina
    16. august 2007 at 06:42

    Iben, velkommen til. Det skal enten være raps, vindruekerne- eller solsikkeolie ikke olivenolie. Ja portionen skulle være stor nok 😉 Jeg håber dine mekaniker kan lide den 😆

    Reply
  • britta
    11. september 2007 at 15:36

    Hej Catarina

    Skulle lige bage en feriekage til mine kolleger og googlede “chokoladekage” og fandt heldigvis din opskrift. Den er en mega succes. Jeg blandede 200 g mørk hakket chokolade og en håndfuld valnødder i – MUMS. Den er hurtig at lave og kan absolut anbefales.

    Rækker fint til 20 personer.

    Hej fra Britta

    Reply
  • Catarina
    11. september 2007 at 18:30

    Velkomme her til Britta, ja den er lige til at gå til og jeg har endnu ikke mødt nogen som ikke kan lide den 🙂

    Reply
  • Jacob og Mads
    28. september 2007 at 15:36

    Vi har lige smagt kagen, men vi synes ikke at den var så god!

    Reply
  • Catarina
    28. september 2007 at 17:01

    Det var da ærgeligt, men smag og behag er jo også forskellig. Håber I finder en anden som I synes bedre om 🙂

    Reply
  • nadia
    30. september 2007 at 18:01

    Deeen kage er bare Mums 🙂 den er simperlhent GoooD Prøøv den og du vil ik fortryde deeeeeT 🙂

    Reply
  • Fanø
    4. oktober 2007 at 20:03

    Hej! Manglede en fødselsdagskage til datteren der blev 5 år i dag, og hun elsker chokoladekage. Billedet af din + alle de gode reaktioner blev afgørende + nemheden i man ikke engang behøver en elmixer! Den blev pyntet med lyserød glasur, tegnede en pige på med skriveglasur, pyntet med slik og fletninger af karamelsnører og vupti – kagekonen var klar, helt uden sved på panden og ganske hjemmebagt! Fantastisk, og der var ikke nogen der savnede bagerens hundedyre kagemand!

    Reply
  • Catarina
    4. oktober 2007 at 20:57

    Fanø, tillykke med datteren 🙂 Jeg er glad for at chokoladekagen kunne erstatte bagerens, rigtig god ide med den lysserøde glasur og fletningerne 😉

    Reply
  • annette
    6. oktober 2007 at 19:32

    Hejsa.
    Har lige prøvet chokoladekagen. den er da utrolig kedelig og smagløs. Jeg er meget skuffet

    Reply
  • Catarina
    7. oktober 2007 at 08:05

    Anette, håber du finder én kage der er efter din smag 🙂

    Reply
  • Camilla og Julie
    8. oktober 2007 at 14:19

    Nu er kagen i ovnen, og vi venter spændt på at smage et stykke eller to.

    Vores munde løber næsten i vand (:

    De kærligste hilsner fra Camilla og Julie.

    Reply
  • […] – vi priser os lykkelige over bloggerne, som både skriver opskrifter og får dem kommenteret – og finder denne nemme og forhåbentlig fantastiske chokoladekage. Jonathan er på vej til døgnnetto efter chokolade, kakao og kærnemælk, jeg har målt de andre […]

    Reply
  • hamsa
    11. oktober 2007 at 10:06

    den er god ………

    Reply
  • Jonathan
    11. oktober 2007 at 21:21

    Tak for opskriften. Det blev en rigtig god kage 😀

    /Jonathan

    Reply
  • Catarina
    12. oktober 2007 at 06:37

    Jonathan, velbekomme 😛

    Reply
  • emilie
    22. oktober 2007 at 10:16

    den er fantastik den for min mund til at løbe i vand. PRØV DEN

    Reply
  • Catarina
    22. oktober 2007 at 19:26

    Emilie, 🙂

    Reply
  • Chris
    24. oktober 2007 at 11:17

    Hej Catarina, skal alle ingredienser bare blandes sammen og så røre røre røre..:) Syntes nemlig at man for det meste skal blande noget sammen først, for derefter at blande det sidste i.

    På forhånd tak

    Reply
  • Catarina
    24. oktober 2007 at 12:38

    Hej Chris, ja jeg blandede bare det hele sammen og rørte tilsidst.

    Reply
  • Irenée Poulsen
    1. november 2007 at 16:12

    Hej Jeg hedder Irenée
    Nu har jeg endelig fået taget meget sammen til at lave den tilsyneladende lækre chokoladekage, men jeg må altså indrømme at jeg blev en smule skuffet. Den blev ikke helt så cremet som billedet ellers love. Selvfølgelig var det ikke den værste jeg har smagt hidtil, men dog heller ikke den bedste.
    knus og kram fra Irenée fra Vojens.

    Reply
  • Catarina
    1. november 2007 at 19:11

    Hej Irenée

    Det var da ærgerligt at den ikke blev lige så lækker som billedet. Når vi bager den – ligner den hver gang billedet og er også lige så svampet.

    Reply
  • mette
    4. november 2007 at 10:23

    Hej Cat

    Hvor sjovt – Her sidder jeg og googler på en chokoladekage, og så er det dig der popper op som det første link jeg trykker på!

    Vi ses mandag.

    Knus Mette Eriksen (DTP)

    Reply
  • Catarina
    4. november 2007 at 11:29

    Ja det er lidt spooky, vi ses mandag 🙂

    Har du kage med? 😆

    Reply
  • Kristina
    9. november 2007 at 19:20

    hei catarina..
    “find en opskrift på en chokoladekage” sagde min kæreste pldseligt. og så måte jeg hellere gøre det. det fantastiske billede og den nemme opskrift gjorde at det blev din. min kæreste er en ørn i et køkken – han er et fund. hehe.. men ingen af os drikker kærnemælk, vi har minimælk – håber det smager godt nok. smiler.. man må jo tage alternative løsninger;)
    natron er heller ikke noget vi lige har liggende – kan vi erstatte det med noget? hvad gør natron egentlig?

    Reply
  • Catarina
    10. november 2007 at 07:36

    Hej Kristina

    Natron har samme virkning som bagepulver – kommer lige til at tænke på at det kunne være jeg skulle prøve med det en dag 🙂 Du bliver nød til at fortælle hvordan den blev med minimælk, det er jo altid rart med alternativer.

    Ja det lyder til at du har været rigtig heldig med din kæreste (husk at værtsætte det)

    Reply
  • louise
    12. november 2007 at 14:07

    den smager af dej. og den skulle have 2 timer i ovnen, og der stod 35 m på opskriften..
    hvorfor ?

    Reply
  • Catarina
    12. november 2007 at 14:56

    ?? Når min ovn er 200 grader sætter jeg den ind og så skal den kun have 35 minutter. Måske den ovn ikke varmer korrekt.

    Reply
  • Helle
    13. november 2007 at 12:30

    til… Kristina indlæg 42

    Min moar siger, at det skal være kærnemælk, fordi at natronen kun virker som den skal sammen med kærnemælk.

    bare lige lidt fra mig, som lavede denne kage til min datters barnedåb i søndags.
    kunne desværre ikke selv smage den, er snottet, og har INGEN smagsløg der virker 😀

    men mange syns den var lækker 😀 knuz fra Helle

    Reply
  • Catarina
    13. november 2007 at 12:36

    Hej Helle

    Takker mange gange for oplysningen 😛

    Reply
  • Nadia
    14. november 2007 at 17:42

    Den kage er genial!!!

    Reply
  • Catarina
    14. november 2007 at 17:45

    Nadia 😆

    Reply
  • Marika
    15. november 2007 at 09:29

    kan man ikke bruge letmælk?

    Reply
  • Catarina
    15. november 2007 at 09:33

    Marika, nej det kan man desværre ikke.

    Reply
  • Julie
    16. november 2007 at 14:49

    Hej!
    Virkelig Lækker kage!
    et lille tip: riv appelsinskal i ca. fra en hel appelsin, giver en god orange smag, specielt nu her op til jul.

    God bage lyst:-)

    Reply
  • Catarina
    16. november 2007 at 18:37

    Hej Julie, tak for det lille fif, det skal jeg prøve en af de næste weekender 🙂

    Reply
  • Mary
    22. februar 2008 at 10:00

    Uh, den ser rigtig fin ud.. den må jeg prøve,,,

    Reply
  • Kvajekage » Xodeus.dk Blog
    23. maj 2008 at 16:21

    […] give kvajekage på arb i aften så hun har bestemt sig for at bage. Det blev til at vi skal have denne her chokoladekage. Vi vender tilbage med […]

    Reply
  • Maria Jepsen
    1. august 2009 at 00:41

    hum!!!!! lækker kage jeg spise nu hehehehe

    Reply
  • Michelle
    1. august 2009 at 14:57

    Hej!
    ser ud til at være en god kage den må jeg prøve! 🙂
    og angående det med natron og kærnemælk, så virker natron kun (dvs. får dejen til at fermentere(hæve) hvis det bliver sat sammen med et surmælkprodukt, dvs. kærnemælk eller lignende.. ylette kunne f.eks. også anvendes. har ind i mellem også anvendt A38, det har dog en meget mere gennemtrængende smag.
    hvis man kun har/eller vil anvende minimælk/letmælk eller lignende, kan dette dog gøres hvis man bruger et andet fermenteringsprodukt(hævemiddel) f.eks. bagepulver og/eller æg. Resultatet vil dog variere i den sammenhæng.

    Vil dog stadig foreslå at man anvendte surmælkproduktet som gør at man får en langt mere svampet og lækker kage, og samtidigt giver surmælket en helt anden smagsoplevelse end mælk.

    Og så var der jo dem der sagde jeg aldrig ville få brug for mit eksamensprojekt omkring fermentering.. 😉

    Reply
  • Alette
    11. august 2009 at 10:44

    har lige bagt den igår den var super svampet og smagte rigtig godt 🙂

    Reply
  • Lissy
    18. august 2009 at 11:26

    Hej Catarina. Jeg synes at din kage ser godt ud,men hvor mange er den til. angåne sukker,kan det ikke sættes ned(pga af type 2 sukkersyge). Hilsen Lissy

    Reply
    • Catarina
      18. august 2009 at 19:02

      Lissy
      Den skal bages i en bradepande – så hvor mange stykker du får ud af sådan én er jeg ikke klar over.

      Ang. suller, så ved jeg ikke om du kan fjerne noget af det. 🙂

      Reply
  • Dennis
    27. august 2009 at 20:44

    hej

    syntes ik at kagen smage af ret meget, mest af luft og bagepulver. det er lige som om der mangler noget. jeg har gået efter opskriften, hvad kan jeg ha gjort forkert?

    Hilsen Dennis

    Reply
    • Catarina
      28. august 2009 at 07:52

      Hej Dennis
      Jeg kan ikke svare dig på om du har gjort noget forkert – men nogle gange er spiseske mål ikke de samme størrelser.

      Reply
  • Helena
    10. september 2009 at 22:41

    Jeg prøvede at lave kagen, og den blev ikke til andet end dej!!!! Da der gik over 2 timer i ovnen (ved de påkrævede 200 grader) var den stadig flydende!!!! så jeg blev nødt til at smide den ud… Er du sikker på at der skulle 1 L kærnemælk i?

    Reply
    • Catarina
      11. september 2009 at 07:57

      Helena
      Den er blevet lave mange gange, af rigtig mange mennesker og altid med 1 l. kærnemælk, så ja jeg er sikker. Det er nok din oven det er galt med. 🙂

      Reply
  • Emma
    29. oktober 2009 at 14:59

    Er det nødvendigt at man bruge kærnemælk? 🙂
    Kan man godt bare bruge almindelig mælk?(:

    Reply
    • Catarina
      29. oktober 2009 at 15:17

      Når der står kærnemælk, er det nok fordi der skal bruges kærnemælk – men det står dig frit for at prøve med alm. mælk. 🙂

      Reply
  • Jensen
    31. oktober 2009 at 15:20

    Øv. Kagen blev helt stegt ovenpå og flydende indendi 🙁 Den blev bagt ved 200 grader og javde fået 1 time… uspiseligt.. må prøve med en bradepande næste gang

    Reply
  • Stine
    1. november 2009 at 12:59

    Hej
    det er bare en god chokoladekage.
    også kan den fryses, så har man den til mange dage, man kan også lige tag den op når der kommer gæster, og den er så god som om jeg lige havde bagte den.
    og den er hurtig og bage

    Tak for den gode ide

    mvh
    Stine

    Reply
    • Catarina
      1. november 2009 at 15:10

      Hej Sine
      Ja det er ret let at lave og det er dejligt. Jeg har ikke selv prøvet at fryse den – der har ikke været noget tilbage at fryse af, men det er da klart noget jeg bliver nød til at prøve næste gang jeg laver den. 🙂

      Reply
  • lone fabrin
    2. november 2009 at 15:34

    har lige bagt chokoladekagen,og jeg må desværre sige at
    den var meget skuffende havde ikke rigtig smag af noget….

    Reply
  • Gitte
    7. november 2009 at 19:45

    Hej

    Tusind tak for opskriften, min søn og jeg har lige bagt den her i eftermiddags. Den har hævet perfekt og smager rigtig godt.

    Nogle herinde skriver at det er som om der mangler noget i smagen… Kunne det være fordi de sammenligner denne kage med en rigtig chokoladekage? Denne er jo baseret på kakao, og ikke RIGTIG chokolade. Jeg er sikker på at hvis de følger denne opskrift og så tilsætter lidt hakket chokolade, så får de den smag de søger!!! nemlig chokoladesmagen.

    Men nok om det, vi kan godt lide denne “kakaokage” ;o)

    Gitte

    Reply
    • Catarina
      7. november 2009 at 20:43

      Hej Gitte
      Glad for at I kunne lide den og du har ret, man kan sagtens smide et par håndfulde hakket chokolade i ligesom revet appelsinskal også gir’ et pift. 🙂

      Reply
  • Emma 12 år
    30. december 2009 at 14:01

    Hej, jeg ville til at bage kagen, men vi har ikke noget kærnemælk, er der nået andet man kan putte i, i stedet for det? 😀

    Reply
    • Catarina
      30. december 2009 at 14:36

      Hej Emma
      Det tror jeg ikke Emma – da det netop det syrlige i kærnemælken der gør kagen til det den er. 🙂

      Reply
  • Julie Axdal
    17. januar 2010 at 09:18

    Nå, jeg griber da lige chancen med en letmælk og en lille rest af youghurt naturel jeg har herude (:

    den ser lækker ud!!

    Knus Julie

    Reply
  • maria
    29. januar 2010 at 12:30

    Hejsa, jeg er en total chokoladegris og synes nok af den grund at den var liiiidt tam i smagen. Men dertil skal det så siges at jeg valgte at lave den i 3 springforme og brugte en til veninderne, en min mand fik med i klubben og en til arbejdet og de alle forsvandt rigtig hurtigt! alle elskede den og jeg skal faktisk lave en bradepande fuld til klubben igen lørdag!.

    Jeg selv elskede konsistensen og tror derfor bare jeg putter lidt hakket chokolade i næste gang så jeg får min chokoladetrang behaget 🙂

    Super nem opskift forresten…

    Reply
  • Kage i ovnen
    13. februar 2010 at 12:46

    […] den anden dag, kom jeg i tanke om at det efterhånden længe siden at jeg har bagt denchokoladekage som er så ualmindelig let at bage og som alle godt kan […]

    Reply
  • Camilla
    28. februar 2010 at 16:27

    Uhmmm …. Rigtig god kage – det er absolut ikke sidste gang jeg bager den.
    Jeg bagte den med ymer i stedet for kærnemælk (hvilket sagtens kan lade sig gøre, natron kræver blot at blive blandet med et vilkårligt surmælksprodukt for at virke) Og så reducerede jeg sukkermængden fra 600 gram til 500 – kagen var stadig meget sød, så jeg tænker, at det kan reduceres endnu mere, hvis man ønsker det 🙂

    Reply
    • Catarina
      1. marts 2010 at 07:02

      Hej Camilla
      Mange tak for input omkring kagen – dem tager jeg imod med kyshånd. Jeg skal da prøve med ymer næste gang jeg skal bage den. 🙂

      Reply
  • Lone
    22. marts 2010 at 21:03

    Hej

    Jeg tænkte på, om man evt. kan undlade olien? Kan ikke tåle fedtstoffer, hvorfor det ville være fantastisk, hvis det kan lade sig gøre – den lyder bare SÅ lækker.

    Har selv en kanelkage, som bages efter næsten samme opskrift, og den er et HIT 🙂

    vh
    Lone

    Reply
    • Catarina
      22. marts 2010 at 21:15

      @Lone: Det ved jeg desværre ikke, men du må jo prøve og så kan du jo skrive en besked her om hvordan den blev, så andre også kan få glæde af det. 😀

      Reply
  • Chenette
    24. marts 2010 at 21:09

    Jeg kom lidt reven appelsin + saften i kagen, og så med chokoladeglasur.
    Det var et hit i min søns børnehave, og må også indrømme selv at dem smagte rigtig godt.

    Reply
  • line
    23. april 2010 at 17:00

    Jeg synes at denne kage er super god og smager bare helt PERFEKT=)

    Reply
    • Catarina
      24. april 2010 at 18:28

      @line: Det er jeg da rigtig glad for at høre. 😀

      Reply
  • Rie
    25. april 2010 at 21:08

    Hmm…. hvad gør man ikke når kæresten er lækkersulten og slikkassen er gabende tom!

    Kagen er i ovnen- forøgte dog med en blanding af div. surmælksprodukter (A38 og kærnemælk) da jeg ikke havde en nok, af hverken det ene eller andet. Sidder og venter spændt på resultatet….. men det ser lovende ud! Her dufter ihvertfald skønt.

    kvalitetskontrollen må godkende om en 20 min. tid.

    Takker for en fantastisk nem og hurtig opskift, nå man lige skal bikse noget lækkert sammen til gemalen.

    Rie

    Reply
    • Catarina
      26. april 2010 at 07:30

      @Rie: Jamme velbekomme – håber den smagte. 😀

      Reply
  • Anne
    28. april 2010 at 11:07

    Så fandt jeg endelig tilbage til denne opskrift – havde ikke fået gemt siden i favorites:) – men med søgeordene “chokoladekage, nem og kærnemælk” så gik det…. Det er den bedste og nemmeste chokoladekage jeg nogensinde har lavet. Den mindste skal holde afslutning i vuggeren, og skal selvfølgelig have en dejlig kage med til kammeraterne:).
    mvh Anne

    Reply
  • Tina
    28. april 2010 at 18:34

    Kan man evt. bruge flydende margarine i stedet for olie… Har lige lavet kagen, og den blev lidt mærkelig på toppen. Sådan nærmest sprød og sej. Synes ikke det er helt optimalt. Heller ikke smagen var den bedste jeg har prøvet…

    Reply
    • Catarina
      7. maj 2010 at 18:51

      @Tina: Prøv det er det eneste jeg kan sige. 🙂

      Reply
  • Julie
    7. maj 2010 at 17:10

    Hej Catarina.. Muuums hvor ser den lækker ud! jeg vil forsøge at lave den til min mor nu når det er mors dag 🙂 er dog nødt til lige at spørge dig, de ingredienser du har skrevet er til selve chokolade kagen ikke? og glasuren skal jeg lave ved siden af :-)? bager aldrig normalt, så du må lige give mig lidt hjælp her…. *GG*

    Reply
    • Catarina
      7. maj 2010 at 18:53

      @Julie: Ja, ingredienserne er til selve kagen og glasuren laver du af florsukker og vand og den skal påføres kagen når denne er afkølet. 🙂

      Held og lykke med bagningen. 🙂

      Reply
  • Helene
    11. maj 2010 at 09:35

    Helt fantastisk kage! Var løbet tør for æg men havde ubændig trang til chokoladekage. Den var så god, at familien har krævet, at jeg laver den igen (og det er kun en uge siden sidst). Fik endda bemærkningen – “det er noget nær den bedste kage du nogensinde har lavet” 🙂
    Så tak for det – og man kan i øvrigt bruge en blanding af mælk og yoghurt i stedet for kærnemælk (det havde jeg nemlig heller ikke).

    Reply
    • Catarina
      12. maj 2010 at 06:46

      @Helene: Super, så ved jeg det. Det er nemlig heller ikke altid jeg har kærnemælk i huset. 🙂

      Reply
  • Sarah
    13. maj 2010 at 22:00

    Wow, en god kage, minimælk kan godt bruges istedet for kærnemælk, så bare lidt extra mel, og MUMS:D Tusind tak;)

    Reply
    • Catarina
      14. maj 2010 at 07:17

      @Sarah: Super at få indput om at minimælk kan bruges, for det er jo ikke altid at man ligger inde med kærnemælk. Glad for at du kunne lide den. 🙂

      Reply
  • Sara
    28. maj 2010 at 00:19

    Mums siger jeg bare – lavede dog lidt om da jeg ikk havde olie, natron og kærnemælk.. Brugte i stedet 1½ dl flydende fedtstof (ka osse bruge 150 g margaringe i stedet for), 6 tsk bagepulver og minimælk i stedet for den blev suveren 😛 Tak for opskriften 🙂

    Reply
    • Catarina
      28. maj 2010 at 06:47

      @Sara: Velbekomme og tak for infoen omkring alternative indgredienser. 🙂

      Reply
  • Anne KAtrine
    8. juni 2010 at 15:55

    rigtig gd kage:)
    smager også godt hvis man putter hindbær i.
    og laver en hindbær glasur.

    Reply
    • Catarina
      8. juni 2010 at 18:15

      @Anne KAtrine: Tak for tippet – det vil jeg da prøve en dag. 🙂

      Reply
  • julie
    22. juni 2010 at 15:55

    Kan man bruge noget andet en kærnemælk?

    Reply
    • Catarina
      22. juni 2010 at 18:09

      @julie: Prøv at kikke på nogle af de mange kommentarer før dig, så finder du svaret. 🙂

      Reply
  • Sanne
    9. juli 2010 at 18:37

    Hej.
    Har lavet den idag til feriekage til ungerne i børnehaven.
    Der var mere end de kunne spise (der var ikke så mange børn idag) så noget af kagen kom med hjem, så jeg også havde en chance for at smage på den 🙂
    Jeg vil sige at den er meget meget nem at bage og den bliver bare lige så svampet som billedet viser.

    men jeg synes at den mangler smag. Jeg havde ovenikøbet tilsat 100gr. mørk chokolade.

    Jeg tror at kokos, kaffe glasur, appelsinskal, toblerone, eller andre smags givere kan gøre den endnu bedre, men grundformen er klart super lækker 🙂

    ikke sidste gang jeg bager den 🙂

    tak for opskriften.

    Hilsen Sanne

    Reply
  • line
    16. juli 2010 at 22:30

    kan denne kage fryses

    Reply
    • Catarina
      17. juli 2010 at 09:09

      @line: Som alle andre kager – kan denne kage også fryses!

      Reply
  • Pia
    19. juli 2010 at 21:01

    Hej Catarina

    Tusind tak for en utrolig god og nem opskrift på en chokoladekage. Den bliver lige nøjagtig så lækker svampet som vi godt kan lide her i huset. Min 15 årige søn har lige smagt den og jeg ved ikke hvor mange gange,, at han nåede at sige at det er den bedste chokoladekage jeg nogensinde har bagt. Han skulle være sammen med en masse kammerater, så jeg gav ham den halve kage med de kunne hygge sig med. Resten skal jeg bruge til en fødselsdag i morgen. Næste gang vil jeg prøve at tilsætte nogle nødder og chokolade for det er ihvertfald ikke sidste gang den bliver bagt. God sommer. Vh Pia fra fyn

    Reply
    • Catarina
      21. juli 2010 at 11:19

      @Pia: Velbekomme 🙂 jeg er glad for at I kan lide den og ja, prøv endelig at putte både nødder og chokolade i, det er altså slet ikke så ringe.

      Du og familien ønskes også en god sommer. 😀

      Reply
  • Julie
    26. juli 2010 at 10:10

    Denne chokoladekage bringer rigtig mange barndoms minder frem.. den ligner nøjagtig den min mor og jeg lavede så ufattelig mange gange da jeg var mindre… der kom der også et dejlig tykt lag hvid glasur på, men så som pynt kom vi en god chokolade som vi høvlede ud over.. Mmm… denne opskrift er rigtig lækker 🙂

    Reply
    • Catarina
      26. juli 2010 at 12:47

      @Julie: Det er nemlig chokoladekagen som vi lavede dem med vores mor. Jeg pyntede den også nogle gange med en anden farve glasur, som så havde fået frugtfarve i. 🙂

      Reply
  • Hannan
    27. juli 2010 at 21:23

    Kagen ser rigtig lækker ud, er allerede gået igang med den, kan ikke vente til at smage den, men tænkte på om du evt, har en opskrift på hvid glasur? (ligesom på billedet) jeg er ikke helt så god til det med kager og glasur 🙂

    Reply
    • Catarina
      28. juli 2010 at 07:05

      @Hannan: Glasur laver du bare ved at blande lunken vand med florsukker. Jo mindre vand jo tykkere. 🙂

      Reply
  • Malene
    24. august 2010 at 08:23

    YESSS…… reddet min dag 😀 har ledt og ledt efter en god kage til min datters 1 års fødselsdag 🙂 Hun kan ikke tåle æg :S er sikker på denne nok skal kunne gøre både dagplejen og familien glade når dagen kommer 😀

    Tak tak tak 😀

    Knus Malene

    Reply
    • Catarina
      24. august 2010 at 12:40

      @Malene: Håber den smager jer. Du kan med fordel putte noget hakket mørk chokolade i, det gir’ lige det der ekstra. 🙂

      Reply
  • Malene
    25. august 2010 at 07:58

    he he… ja må jeg prøve en dag 🙂 men der kan nu også være spor af æg i :S har jeg lært på den hårde måde 🙂

    Reply
    • Catarina
      25. august 2010 at 12:56

      @Malene: Lyder ikke rart.

      Reply
  • Line
    1. september 2010 at 16:18

    Hej – nu bliver jeg nødt til at skrive… for jeg har lavet denne kage SÅ mange gange… den er bare SÅ god og lækker… børnehaven, familien – ja selv Svigermor er vild med den!! Skulle lige genopfriske opskriftet, og jeg har aldrig blogget før – men hvor er det dog træls med alle de negative kommentarer… TAK fordi du deler denne dejlige opskrift med os – og respekt for den tid du tager dig til alles kommentarer :-)) Kærligst Line

    Reply
    • Catarina
      1. september 2010 at 18:08

      @Line: Velkommen til siden her. 🙂

      Jeg tager de negative med “et gram salt” for smag og behag er jo (heldigvis) forskellige. 😉

      Jeg er dog meget glad for din kommentar og for at I i jeres familie er vilde med kagen.

      At dele af erfaring er jo en af glæderne ved at blogge og ved at læse blogs.

      Ha’ en dejlig dag. 🙂

      Reply
  • susan
    4. september 2010 at 15:29

    kan man godt bruge let mælk eller søde mælk

    Reply
    • Catarina
      4. september 2010 at 16:00

      @susan: Som det står i andre kommentare, så skal der et surmælksprodukt til før at natron virker og letmælk er ikke et surmælksprodukt. 🙂

      Reply
  • Lykke
    11. september 2010 at 15:05

    Er glad for at jeg fandt den her opskrift uden æg i, da det er typisk dansk efterårsvejr udenfor… Regn og grå skyer, som jeg ikke har lyst til at cykle i for at skulle til købmanden og købe de æg som manglede i køleskabet 🙂
    Min veninde og jeg glæder os til at prøve den – ledsaget af kaffe og en go’ film!
    TAK!

    Reply
    • Catarina
      12. september 2010 at 09:07

      @Lykke: Håbe den smagt jer. Ja, vejret er ikke særligt rart lige for tiden. 🙂

      Reply
  • sara
    27. september 2010 at 16:15

    når man er færdig med kagen, skal man så bare lade den ligge sådan den bliver kold. jeg har lige lavet kagen den blev slattet. er det mening den skal være det.

    Reply
  • Carina
    16. oktober 2010 at 10:36

    Hej.

    Denne chokoladekage er bare super! jeg har bagt den flere gange og hver gang er den blevet ligeså god! jeg bruger den også som dessert til is.. havde den engang med på arbejde og alle mine kollegaer skulle have opskriften..

    min datter og jeg har lige bagt den og vi har besluttet at gøre visit hos mormor og morfar med den..

    Reply
  • Jannie
    25. oktober 2010 at 12:19

    Fantastisk kage. Rigtig god, selv dagen efter. Svampet – bare mums, og så er den så nem at lave. God kage på ingen tid.

    Reply
  • Nadia
    28. oktober 2010 at 18:04

    Det her er VERDENS BEDSTE Chokoladekage!! Jeg bager den igen og igen, og alle jeg serverer den for bliver ellevilde. Tak for opskriften!

    Reply
    • Catarina
      28. oktober 2010 at 18:23

      @Nadia: Velbekomme. 🙂

      Jeg har heller ikke oplevet at der var nogen som ikke kunne lide den. 🙂

      Reply
  • miig
    8. november 2010 at 22:09

    hejsa 😉

    har bagt kagen og den er lidt tør så helere giv den 27 min ind 35 min
    og prøv også med lidt hvid chokolade det giver kagen et Kæmpe Pift 😀

    ps. til glasuren:

    50g flormalisog 2 skerer varmt vand

    hilsen miig 🙂

    Reply
  • Mathias Kauczki
    13. november 2010 at 13:00

    Uhmmmm :-)… Den ser så dejlig og blød og lækker ud.. Jeg var nød til at prøve den til min 17 års fødselsdag og alle mine gæster blev så glade.

    Bagefter,så bagte en af mine gæster en omgang mere…og efter denne omgang , ja så bagt min kæreste også en omgang. Det var det eneste vi fik,men hold da op den var god… Jeg bager den nu hver dag…og jeg tror ALDRIG at mine venner i 10 klasse blir trætte af den…vi får den hver dag i frikvarteret… Den er simpelthen så dejlig at jeg kunne skrive en bog om den.
    Hver dag når jeg kommer hjem fra skole så er det det første jeg gør…tjekker at alt er i huset, bagerhatten på og så i gang…
    🙂 velbekomme

    Reply
  • Sofie
    20. november 2010 at 14:59

    Hvor mange personer er det til?.

    Reply
    • Catarina
      20. november 2010 at 17:44

      @Sofie: Find ud af hvor stort et stykke af din bradepande en gæst skal have og tæl så hvor mange stykker der kan blive ud af din bradepande. 🙂

      Reply
  • Anna
    20. november 2010 at 17:34

    Mums! Hvor er den altså god 😀
    -Har lige sat en i ovnen for 2 gang i denne månede dx

    Reply
  • mina
    21. november 2010 at 13:05

    Hej

    ville bare sprge om man godt kunne bruge sødmælk? indstedenfor kærnemælk?? da jeg ikke er helt viiil med kærnemælk!!

    Reply
    • Catarina
      21. november 2010 at 13:09

      @mina: Nej det kan du ikke, da det er den “surhed” der er i kærnemælken der får natronen til at virke. Forøvrigt kan slet ikke smage det er kærnemælk der er bliver brugt. Ligesom du ikke kan smage kærnemælken i kærnemælkshorn. 😛

      Reply
      • Teresa
        28. april 2011 at 19:07

        @Catarina: Hvad med citronsaft som syre? Så er sødmælken en mulighed alligevel, dvs sødmælk tilsat citronsaft og evt fint reven skal af samme.

        Man skal bare ikke vente for længe for så samler proteinerne sig og man danner grundlaget for en ostelignende ting 🙂

        Reply
        • Catarina
          29. april 2011 at 06:26

          @Teresa: Hvis du har lyst til at eksperimentere er det fint – jeg vil bare ikke lægge navn til – og hvis det virker er det da fint, men jeg synes det er lettere at købe 1 l. kærnemælk og arbejde i mit tempo. 😀

          Reply
  • mina
    21. november 2010 at 14:56

    OK! Tak skal du have

    jeg har sat den i ovnen og jeg har brugt kærne mælk håber det smager godt!
    kagen er færdig om 12 min og det med den hvide glasur kan man også bruge kakao glasur?? 😀

    for jeg skal holde min datters 6 år fødselsdag idag og børnene kommer kl: 14:00 og vil pynte den med chokoladeglasur og vingumier?

    Reply
    • Catarina
      21. november 2010 at 14:59

      @mina: Ja, du kan smide lige hvad for en glasur på det skal være, selv rød eller grøn. 😀

      Tillykke til og med din datter. 🙂

      Reply
  • mina
    22. november 2010 at 12:48

    Hej Catarina 🙂

    kagén var ik det største hit til fødselsdagen der blev kun spist 1 stykke ud af 23 stykker!

    MEN JEG er jo heler ikke den største bager!
    så jeg vil lave et forsøg til en ande gang! 😀

    Reply
    • Catarina
      22. november 2010 at 15:57

      @mina: Aii hvor ærgerligt, den plejer at være et stort hit. Sønnike har selv haft den med i skole mange gange og der er der intet der er kommet retur.

      Reply
  • mina
    22. november 2010 at 22:12

    ja!

    Det er os nook miig der er en dorlig bager 😉

    Reply
    • Catarina
      23. november 2010 at 07:19

      @mina: 🙂 Håber du her bedre held næste gang. 😉

      Reply
  • mina
    5. december 2010 at 13:03

    taak skal du have 😀

    Reply
    • Catarina
      15. december 2010 at 13:24

      @mina: Velbekomme. 🙂

      Reply
  • Christian
    15. december 2010 at 11:05

    For pokker en lækker chokoladekage, konen har lavet den et par gange og den er absolut outstanding 🙂
    Glædelig jul.
    Vh Christian

    Reply
    • Catarina
      15. december 2010 at 13:25

      @Hej Christian: Dejligt at I kan lide den. Her er det nemlig også favoritten. 🙂

      God jul og hils din kone. 🙂

      Reply
  • kia
    14. januar 2011 at 12:11

    Jeg har bagt kagen igennem flere år, altså rigtig mange gange – og altid med stor succes. Klassekammeraterne til mine 2 piger ønsker altid at vi laver den til skolearrangementer m.m.

    Reply
    • Catarina
      14. januar 2011 at 13:50

      @kia: Her har den også været på programmet til de forskellige klassearrangementer. Det er nu slut nu da yngste er nået til gymnasiet. Men så bager vi den bare til weekender. 🙂

      Reply
  • Louise
    20. januar 2011 at 15:48

    Hej….
    Vil lige høre om kagen er færdig når man har en ren ske, efter at have været i kagen?:D
    Var lidt i tvivl, når det er en kage som er lidt svampet..
    Glæder mig vildt til at lave den til klassen i morgen…
    -Louise

    Reply
    • Catarina
      20. januar 2011 at 20:23

      @Louise: Ja så er kagen færdig. 🙂 I må hygge jeg med kagen i morgen, jeg er sikker på at du bliver populær. 🙂

      Reply
  • sarah Pedersen
    21. januar 2011 at 15:33

    Kan Man Lave udenkærnemælk?

    Reply
    • Catarina
      21. januar 2011 at 18:47

      @sarah Pedersen: Nej det kan man desværre ikke. 🙂

      God weekend.

      Reply
  • Louise
    26. januar 2011 at 18:50

    Nu har jeg efterhånden lavet denne kage mange gange (jeg har siden som bogmærke) og den er et hit hver gang! Hvor er det skønt med en kage som man kan røre sammen på 2 min og som smager pragtfuldt! At der tillige ikke skal særlig meget fedtstof i, er jo bare en bonus! 🙂
    Jeg serverede den til en fødselsdag i lørdags hvor jeg havde erstattet 200g sukker med 300g mørk chokolade og 200g valnødder! Det kan virkelig anbefales!
    -på den måde kan den bruges som dessertkage, og portionen rækker til min. 20 mennesker da den, pga. chokoladen og nødderne, bliver noget tungere!

    — det var en lang kommentar! 🙂
    Kort sagt, så ville jeg bare sige tak for en super opskrift!!

    Kh Louise.

    Reply
    • Catarina
      26. januar 2011 at 20:31

      @Louise: Mange tak for din kommentar. 🙂 Jeg må da prøve din opskrift næste gang jeg skalbage kagen, for den lyder da godt nok rigtig rigtig god. Tak fordi du deler din erfaring med mig og alle læserne. 🙂

      Du ønskes en god aften. 🙂

      Reply
  • Helen
    26. januar 2011 at 21:47

    Ha ha ha – så sidder man og søger på en nem chokoladekage og ærligt så var det billedet af en kage der ligner den bedste man fik i folkeskolen som barn….. og SÅ finder man ud af at det ikke bare er en kage – men en KAGE der er skrevet om i 4 år…. det er da fuldstændig sindssygt…. men efter at have læst kommentarerne er jeg næsten nødt til at spørge…. kan den bages uden kærnemælk ha ha 😉

    Reply
    • Catarina
      27. januar 2011 at 07:54

      @Helen: Ja, det er en kage som har floreret på nette ret længe. 😆 Her er det også vores ungers favorit, lige som det var for mig dengang for maaaange år siden. 🙂

      Reply
  • jette
    28. januar 2011 at 13:18

    Hej …..

    Sikke en dejlig nem kage ,klar til kampen iaften :O)

    Tak for en go og nem/hurtig opskrift ,har ledt længe efter sådan en ..

    Jette

    Reply
    • Catarina
      28. januar 2011 at 18:09

      @jette: Ja, den er nemlige nem og smager bare godt. God kamp – jeg er sikker på de vinder. 🙂

      God weekend.

      Reply
  • Frk Luna
    2. februar 2011 at 19:10

    Undskyld, men er sgu nødt til at sige at den smagte af h…… til… Tænker om der mangler noget i opskriften.

    Dybt skuffet, selv mine gæst kunne heller ikke lide den

    Spring denne kage over, den ser bedre end den smager… Øv øv!!!

    Reply
    • Catarina
      3. februar 2011 at 06:56

      @Frk Luna: Ja sådan er vi jo så forskellige, nogle (mange af de mange kommentar før din) kan lide den andre ikke. 😉

      Ha’ en god dag. 🙂

      Reply
      • Teresa
        6. maj 2011 at 16:35

        @Catarina: Jeg har fundet ud af at kagen smager ekstra dejlig når man lader den ‘modne’ eller lader den ‘sætte sig’ en dag eller to. Med glasuren bliver den bare endnu bedre.

        Til de der blev skuffede over kagen, kan der kun nævnes at kagen skal laves 1-2 dage før den skal bruges. For at undgå tørheden kan den eventuel bages 22-25 min. i ovnen. Det kan være det var det der lige manglede for at give kagen smag.

        Reply
  • Hanan
    3. februar 2011 at 23:53

    Skal man bruge sådan en hel bradepande som følger med ovenen? Virker bare som en meget stor “form” hehe!

    Reply
    • Catarina
      4. februar 2011 at 07:30

      @Hanan: Ja det skal man, det er derfor det også hedder en bradepandekage. 🙂

      Reply
      • Teresa
        1. maj 2011 at 15:53

        @Catarina: Jeg delte opskriften i 3 og kom den i en franskbrødsform. Så er det problem klaret.

        Fandt for øvrigt ud af at kagen kun skulle have 22-25 min. i ovnen for at blive gennembagt (kagen bliver da ikke tør som nogen klager over, eller det er måske bare min ovn der er anderledes?).

        M.h.t. at den ikke smager af noget, kan det måske afhjælpes med 1-3 tsk vaniljesukker og at kakao’en opvarmes med lidt appelsinsaft (et af Anne Larsen’s tricks til at få kakao til at smage ekstra chokolade-agtigt uden at man skal komme mere kakao i).

        Men vi er jo alle forskellige. Nogen kan lide hvad andre ikke kan lide og omvendt. Man kan bruge mine forslag som …. forslag. Det er frit og kvit som man selv synes 🙂

        Reply
  • marie
    8. februar 2011 at 21:15

    Der blir nød til at være en fejl i opskriften! -konsistensen blev fin (dog lidt “shake’n bake” agtig), men den smagte slet ikke af noget, og brugte endda den helt traditionelle, rene kakao.

    da jeg læste hvad de andre havde skrevet, tænkte jeg “det er fordi de ikke går efter opskriften” men, helt seriøst, det er spild af råvarer!
    -snup hellere en tør kiks!!!
    bag aldrig denne kage, du vil blive SÅ skuffet!!!

    Reply
    • Catarina
      9. februar 2011 at 07:08

      @marie: Smag og behag er heldigvis forskellige og det er da dejligt, at der er mange det godt kan lide kagen og laver forskellige varianter af den.

      Der er så også dem som ikke synes det er noget værd, og den gruppe tilhøre du, helt fint med mig. 🙂

      Du kan så godt lide tørkiks, det synes jeg så til gængæld er ret så kedeligt og sådan er vi så forskellige. 🙂

      Ha’ en god dag Marie. 🙂

      Reply
  • Rosa
    9. februar 2011 at 10:12

    Den ser bare rigtig god ud den her opskrift! Den vil jeg helt sikkert forsøge mig med en gang, men hvilken kakao har du brugt til kagen? For har hørt, at valget af kakao gør en stor forskel mht. kagens smag og farve. Mange tak for opskriften! Dejligt at du vil dele ud af egne bageerfaringer 😉

    Reply
    • Catarina
      9. februar 2011 at 18:41

      @Hej Rosa: Velbekomme og det er da kun dejligt hvis andre også kan få glæde af det jeg laver her hjemme i køkkenet. 🙂

      Jeg bruger den kakao som hedder Rexim (tror jeg den hedder, den er lige nu hældt op i et glas, den kan købes i Brugsen), og i de dersens små brune æsker. Men jeg når jeg har været i Tyskland, snupper jeg altid en stor pose af “Hollandsk Kakao” med hjem, den er vist også det man kalder rå eller sådan noget og så bruger jeg den. 🙂

      Reply
  • Magnus
    11. februar 2011 at 11:01

    Skal man gøre det i rækkefølge?
    Eller noget specialt?

    Reply
    • Catarina
      11. februar 2011 at 14:07

      @Magnus: Nej bare i en skål med det hele og så rører rundt. Men jeg kan se på dine øvrige kommentarer at du nok ikke kommer til at laver den igen, da den ikke smager dig.

      Reply
  • Magnus
    11. februar 2011 at 12:59

    Var jeres kage også gummi-agtig? Som et kondom

    Reply
  • Magnus
    11. februar 2011 at 13:00

    Undskyld, det var ikke mig. Men var jeres kage også gummi-agtig

    Reply
  • Lone
    11. februar 2011 at 18:34

    Hej 🙂

    Tusind tak for denne opskrift. Jeg har så længe ledt efter en opskrift på en fantastisk fugtig chokoladekage og den her er simpelthen så god! 🙂 Det bliver min nye chokoladekage-opskrift 🙂

    Reply
    • Catarina
      12. februar 2011 at 14:55

      @Lone: Velbekomme 🙂 Dejligt at den smager dig Lone. Her er den også “chokoladekagen” og da den jo er let at tilsætte forskellige ingredienser i den, her tænker jeg på chokoladestykker, revet appelsin eller nødder, så bliver vi aldrig træt af den. 🙂

      God weekend. 🙂

      Reply
  • Tine :-)
    25. februar 2011 at 10:29

    Hej 🙂

    jeg gælder mig ekstremt til at lave dcen her chokolade kage den ser så god ud og den har fået mange gode tilbage meldinger.

    men jeg tænkte på. kan man lave den glugen fri mel ? da jeg har en svigerinde der har glugen allergi?

    hilsen den spændte Tine 🙂

    Reply
    • Catarina
      25. februar 2011 at 10:54

      @Tine :-): Jeg her desværre ingen forstand på mel med og uden gluten, men jeg kan da ikke forestille mig at man ikke kan, selvom der vist er noget med at gluten får ting til at hæve tror jeg….

      Fandt lige en artkel her om det at bage med mel uden gluten.
      http://www.madogtrivsel.dk/sider/glutenfri.htm

      Så det kan godt være kagen bliver en smule tør. 🙂

      Reply
      • maja
        13. juli 2011 at 09:45

        hej undskyld jeg blander mig ja det er gluten der gør at det bliver mere luftigt og smidig. der findes rigtig mange gluten fri opskrifter på nettet også kager, hvis det er ok vil jeg gerne smide et par link ind?
        lever selv uden gluten og mælk.

        men skulle lige finde en kage til gutterne i firmaet.
        og faldt over denne, sad og læste en masse af kommentarene bagetid er jo forskelligt fra ovn til ovn. og fra mel til mel. tid er alt tid ca når man bager , jeg bruger altid de der griltræspyd til at stikke i kagen med
        undskyld hvis jeg blandende mig for meget.

        Reply
        • Catarina
          17. juli 2011 at 18:52

          @Maja – altid dejligt med nyt info, så bland du dig bare. Takker. .)

          Reply
  • Tine :-)
    25. februar 2011 at 20:00

    Hej Catarina 🙂

    Jeg bagte den med almindelig mel. den er næsten lige kommet ud af oven. og den ser så lækker ud ligesom på dine billeder kan slet ikke vente til at jeg skal smage den 🙂

    hilsen Tine 🙂

    Reply
  • Naja
    3. marts 2011 at 12:56

    Uha, kan næsten ikke vente, den er i ovnen nu , og dejen smagte skønt .. (Thi hi – man skal jo lige)

    Reply
    • Catarina
      3. marts 2011 at 13:24

      @Naja: Hi hi jeg plejer også altid at smage på dejen – det er sådan jeg ved om en kage smager godt inden kommer ud af ovnen. 😀

      Håber du også synes de smage efter den er bagt. 😉

      Reply
  • Cathrine
    8. marts 2011 at 16:34

    Det her er den bedste chokoladekage jeg har smagt til dags dato!! 🙂
    Takker for en super god opskrift!!!

    Reply
    • Catarina
      8. marts 2011 at 18:45

      @Cathrine: Velbekomme og dejligt du kan lide kage.
      Ha’ en god aften. 🙂

      Reply
  • ida
    17. marts 2011 at 14:09

    den er så god at jeg må have mender

    Reply
    • Catarina
      17. marts 2011 at 19:01

      @ida: Godt du kan lide den.:)

      Reply
  • allan
    20. marts 2011 at 20:57

    God konsistens. Men smagte ikke af noget som helst på trods af at vi brugte mere kakao end de 6 spsk.
    Direkte i skraldespanden.

    Reply
  • suffe
    21. marts 2011 at 15:54

    kan man bruge andet end kærnemælk? altså skummetmælk?

    Reply
    • Catarina
      21. marts 2011 at 16:03

      @suffe: Nej. 🙂

      Reply
  • Lisbeth
    27. marts 2011 at 19:24

    Hej!

    SUPER KAGE! Har en dreng der ikke kan tåle mælkeprodukter. Bagte den derfor i dag med soyamælk istedet for kærnemælk og det ka`man sagtens

    Stor hilsen
    Lisbeth

    Reply
    • Catarina
      27. marts 2011 at 20:18

      @Lisbeth: Dejligt at høre at I kunne lide den og at den også kan bages med soyamælk. 🙂

      God søndag til jer alle. 🙂

      Reply
  • beccamussen
    29. marts 2011 at 06:34

    Jeg bager den gerne dagen i forvejen. Det bliver den bestemt ikke ringere af. En lækker kage 🙂

    Reply
    • Catarina
      29. marts 2011 at 07:18

      @beccamussen: Nej den er god selv 3-4 dage efter. Jeg lader den bare stå i den kolde ovn de dage – det bliver den ikke tør af. 🙂

      Reply
  • Diana
    12. april 2011 at 21:13

    Virkelig god kage! har nu bagt den to gange (og er ved at bage den igen)..

    Reply
  • Line123
    20. april 2011 at 17:41

    Hej 🙂 super lækker kage!(Y)
    Jeg har tænkt mig at lave den lidt som en lagkage, men ved ikke hvad jeg skal komme imellem? har du en ide? 🙂

    Reply
    • Catarina
      20. april 2011 at 19:26

      @Line123: Da chokplade og hindbær altid er en god kombi, kunne jeg godt forestille mig en skum (flødeskum) ibalndet (frosne) hindbær som først er kogt op med noget flormelis og derefter kølnet af inden de blandes med flødeskummet og på toppen, kan du jo så passende pynte med nogle af de hele bær. 🙂

      Reply
  • Julie
    24. april 2011 at 15:10

    Kan man ikke bare bruge almindelig mælk og bagepulver, i stedet for kærnemælk og natron?

    Reply
    • Catarina
      24. april 2011 at 16:33

      @Julie: Nej.

      Reply
  • Helle
    27. maj 2011 at 07:07

    Hi-hi … forleden ville jeg bage den her kage. Og så ville jeg lige skrive den ud, for at tage opskrifte med ud i køkkenet. Først da printeren havde spyttet en halv pakke papir ud opdagede jeg, at Catarina havde ETHUNDREDEOGFIREHALVFEMS kommentarer på et blogindlæg om en kageopskrift!!!!!!!!!! 😀

    Reply
    • Catarina
      27. maj 2011 at 07:29

      @Helle: Jeps, den er et hi og er det indlæg som har flest besøgende om dagen – jeg tror det i snit er 180-200 der er inde og kikke så jeg er glad for at det ikke er aller der har kommenteret. 😉

      Håber du fik stoppet printeren i tide, så du ikke spildte mere papir end højst nødvendigt. 😀

      Reply
  • Helle
    28. maj 2011 at 19:47

    Det gjorde jeg. Og kagen blev god – vi spiste den med vanilleis til. Mums.

    Reply
    • Catarina
      28. maj 2011 at 20:19

      @Helle: Den er også god med chokoladesause og vanilleis. 😀

      Reply
  • Miguel Nissen
    3. juni 2011 at 11:18

    Hey jeg har lige sat kagen i ovnene her til formiddag og må sige jeg syndes det er en usædvandelig nem dej at arbejde med jeg kan måske anbefale ar bruge halv potion hvis man ikke skal ha en kæmpe kage men

    Reply
  • Catarina
    3. juni 2011 at 14:31

    @Miguel Nissen: Ja, den er let a lave. 🙂

    Reply
  • lars
    6. juni 2011 at 21:10

    kan man godt bage uden æg?

    Reply
    • Catarina
      7. juni 2011 at 07:01

      @Lars: Hvorfor tror du der er en opskrift her hvor der ikke skal bruge æg??

      Reply
  • isabella holm johansen
    20. juni 2011 at 14:11

    hej hvor mange personer er den til ?:)

    Reply
    • Catarina
      20. juni 2011 at 16:35

      @isabella holm johansen: Det kommer an på hvor sulten og kage glad man er. Men mål din bradepande og se hvor mange stykker du kan få ud af den. 🙂

      Reply
  • TM
    20. juni 2011 at 20:27

    Hvor meget flormelis vil du anvende til glasur

    Reply
    • Catarina
      20. juni 2011 at 20:32

      @TM – jeg tager bare en slat og det kommer jo an på hvor tyk en glasur du vil have. 🙂

      Reply
  • neek...
    22. juni 2011 at 11:52

    Jeg vil prøve den i aften:)
    kan jeg bage det i en alm stor bradepande…eller skal det være i en kageform?

    🙂

    Reply
    • Catarina
      22. juni 2011 at 12:42

      @Neek – kagen skal i en bradepande, da den fylder for meget til en form. 🙂

      Reply
  • Jane
    27. juni 2011 at 23:32

    Hej 🙂
    Hmm hvad har jeg lige gjort forkert, siden mit forsøg med kagen, er blevet så gummi agtig at man kunne forvæksle dem med en gummimåtte!?

    Reply
    • Catarina
      28. juni 2011 at 04:36

      @Jane: Jeg ved jo ikke hvad du har lavet. Men et eller andet må du have gjort forkert, for hvis man følger opskriften, så bliver kagen præcis som mange andre har skrevet her. Nemlig god. 🙂

      Reply
  • Kresti
    1. juli 2011 at 12:59

    Som flere har skrevet, ser kagen virkelig lækker ud! Så lækker, at den blir nødt til at prøves. Et lille spørgsmål: Hvilken slags olie anvender du? 😉
    Rigtig god weekend! 🙂

    Reply
    • Catarina
      1. juli 2011 at 15:32

      @Kresti: Jeg bruger altid en olie der ikke mager af ret meget, nemlig raps- eller solsikkeolie. 🙂 Den er lækker og det bliver den ved med weekenden over, hvis den da holder så længe. Du skal bare stille den ind i den kolde ovn indtil den er spist – der holder den sig fint. 🙂

      God weekend og kagedag.

      Reply
  • Kresti
    1. juli 2011 at 13:00

    mener afprøves 😉

    Reply
  • Birgitte Bang
    2. juli 2011 at 19:33

    Hej hej… super lækker kage…
    Hvordan undgår man at kagen vokser alt for meget på midten og ikke så meget ude i kanten?
    Det ser ikke så pænt ud når det skal skæres ud og glasuren fordeler sig heller ikke så pænt?
    Hvad gør jeg mon galt?
    Hilsen Birgitte

    Reply
    • Catarina
      2. juli 2011 at 19:44

      @Birgitte Bang: Som med alle andre bradepande kager banker jeg bradepanden lidt ned i bordet og skubber derefter lidt af dejen væk fra midten. 🙂

      Dejligt at du kan lide den. 🙂
      Mange hilsner Catarina

      Reply
  • Camilla
    8. august 2011 at 14:58

    heiii… jeg vil bare sige jeg har prævet for 4 gang at finde den bedste chokoladekage opskrift og ikke lykkes.. men da jeg fandt din så den jo bare mega lækker ud åhhh den er lige sat i oven såå nu ber jeg til den er super.. jeg skal nok skrive resultatet smiler… <3

    Reply
  • janani
    18. august 2011 at 13:44

    hej jeg har lige et spørgsmål 🙂 hvor meget svare 600 g mel og 600 g sukker i dl ?

    Reply
    • Catarina
      18. august 2011 at 18:28

      @Janani – det ved jeg ikke, men mon ikke at der findes et andet om det i google. 🙂

      Reply
  • Helenekr
    21. august 2011 at 13:50

    Hej hej.
    Ville lige bage en hurtig kage til resten af familien, og fandt denne opskrift via google. Da min bror er lactose-intolerent, har jeg i stedet for at bruge kærnemælk, brugt rismælk. Kan se, at der længere oppe står, at man sagtens kan slå den sammen med soya – og da vi ikke bruger soya, tænkte jeg, at rismælk måtte være lige så fint.
    Lige nu står kagen i ovnen, og vi glæder os til at smage.
    Jeg vender da lige tilbage med svar på, hvordan kagen bliver med rismælk 🙂

    Reply
    • Catarina
      21. august 2011 at 15:07

      @Helenekr – glæder mig til at høre hvordan den var med rismælk. 🙂

      Reply
  • Mette
    22. august 2011 at 14:54

    Skal prøves! Ser super god ud 🙂

    Kan man halvere opskriften?

    Reply
    • Catarina
      22. august 2011 at 16:34

      @Mette – ja, så skal den bare i en mindre form. 🙂

      Reply
      • Mette
        22. august 2011 at 17:11

        Tak for svar. Nu vil jeg igang med at bage 🙂

        Reply
        • Catarina
          22. august 2011 at 17:24

          @Mette – velbekomme, håber den bliver som du forestiller dig den. 🙂

          Reply
  • Rikke
    30. august 2011 at 15:08

    Hejsa,

    Jeg vil bare sige, at jeg har bagt denne kage én gang, til mine og min kærestes kollegaers store glæde, og de har givet den “genvalg” 😉

    Den er SUPER lækker – jeg elsker i det hele taget kager med kærnemælk i, da de bliver så meget bedre og ikke så tørre som sådan nogle kager ellers godt kan blive – TAK for en god opskrift! 😀

    Reply
    • Catarina
      30. august 2011 at 16:57

      @Rikke – velbekomme og jeg er glad for at alle kan lide kangen. Her hjemme er den også et hit. 🙂

      Reply
  • Emma
    15. september 2011 at 20:43

    Hejsa:) kan man bage kagen uden kærnemælk???? eller bliver den dårlig???

    kh emma <3

    Reply
    • Catarina
      16. september 2011 at 06:35

      @Emma – nej det kan man ikke. Sorry 🙂

      Reply
  • henriette
    19. september 2011 at 15:59

    Lige et tip 😉
    Kagen kan også bages med appelsin juice f.eks. i stedet for kærnemælk..

    Reply
    • Catarina
      19. september 2011 at 17:04

      @Henriette – OK tak. 🙂

      Reply
  • Kirsten
    26. september 2011 at 18:19

    Lyder lækkert. Den vil jeg bage imorgen;-) Hvor stor form?

    Reply
  • Kirsten
    26. september 2011 at 18:36

    Læste opskriften igen… Bradepande… Det er øjnene man først bli´r blind på:-)

    Reply
    • Catarina
      27. september 2011 at 07:41

      @Kirsten – håber den smagte. 🙂

      Reply
  • Kamilla
    26. september 2011 at 20:32

    Nu forsøgte jeg mig med kagen her – det var bestemt ikke et hit! Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men den smager af mel, egentlig af ikke færdigbagt brød. Jeg undrede mig over den store mængde mel der skal i kagen!?

    – Kamilla

    Reply
    • Catarina
      27. september 2011 at 07:42

      @Kamilla – ærgerligt at den ikke smagte dig. Her der det yndlingskagen og jeg har endnu ikke oplevet at den sagte af mel. 🙂

      Reply
    • Maya
      10. december 2011 at 13:44

      Jeg er fulstændig enig, har har bagt kagen og den blev langt fra et hit.
      -Maya

      Reply
      • Catarina
        10. december 2011 at 13:49

        @Maya – det var ærgerligt.

        Reply
  • Kirsten
    27. september 2011 at 15:13

    Den smager ikke dårligt, men den smager meget sund…

    Reply
    • Catarina
      27. september 2011 at 16:18

      @Kirsten – Hi hi, så har du ikke puttet nok glasur på. 🙂

      Reply
  • Sheila Nielsen
    2. oktober 2011 at 12:05

    Hip hurra for Google+chokoladekage+billeder. Så fandt jeg lige denne skønne sag hos dig – selvom det er et ældre indlæg. Mange tak; jeg har netop fået ekstra plus og stjerne i husmorbogen, af kæreste og børn. Den smager fantastisk!
    Go’ søndag 🙂

    Reply
    • Catarina
      3. oktober 2011 at 15:18

      @Sheila – Hi hi – her ryger der også ekstra plusser på når jeg bager den. Dejligt du kunne lide den. 🙂

      Reply
  • Trine
    1. november 2011 at 17:46

    Det eneste der mangler, er bare antal. Der står ikke ca. hvor mange stykker der kommer ud af det 🙁
    Jeg prøver mig frem og håber på det bedste 😀

    Reply
    • Catarina
      2. november 2011 at 09:24

      @Trine – det er fordi vi alle skære stykkerne i forskellig størrelse og en bradepande er en bradepande. 🙂

      Reply
  • kevin
    2. november 2011 at 08:45

    super god kage vil gerne lave den igen ville bare lige se omman kan pynte den evt med nødder

    Reply
    • Catarina
      2. november 2011 at 09:31

      @Kevin – du kan pynte med lige hvad du har lyst til, alt går. 🙂

      Reply
  • Rikke Ø
    10. november 2011 at 18:22

    Det er en vidundelig kage. Vi bruger den altid til børnenes fødselsdage..Min mand er super til at dekorere. Vi har lavet alt fra spidermann, Yoda, fodboldkage og nu Bamse og kylling…Bare på med glasur´, chokolade og fantasi. Dette er kagen alle ka li.

    Reply
    • Catarina
      11. november 2011 at 06:13

      @Rikke – ja det er en dejlig lange som han dekoreres på mange måder. Jeg er glad for at I også kan lide den. 🙂

      Reply
  • Inas
    15. november 2011 at 21:50

    kagen ser fantastisk ud..skal helt sikkert bages..men men men jeg mangler kun en opskrift på hvidglasur..er du sød at hjælpe??

    Reply
    • Catarina
      16. november 2011 at 06:51

      @Inas – en egentlig opskrift har jeg ikke, for det afhænger af hvor til du ønsker glasuren. Men prøv at tage et par deciliter flormelis og bland så 1-2 spsk. Lunken vand i og se om konsistensen passer dig, hvis den bliver for tynd så skal der mere florsukker i og for tyk, et par dråber mere vand. 🙂

      Reply
  • zb
    30. november 2011 at 14:28

    skal der ikke være æg i.

    Reply
    • Catarina
      30. november 2011 at 15:56

      @zb – nej. 🙂

      Reply
  • Sarah
    8. december 2011 at 20:08

    Heej 🙂

    Lækker opskrift – også meget ønsket herhjemme. Ville dog lige høre dig om du har erfaringer med at bruge dejen i muffins?

    Mvh. Sarah

    Reply
    • Catarina
      8. december 2011 at 20:19

      @Sarah – Jeg har faktisk prøvet at bruge dejen til muffens men jeg kom til at gi’ dem en smule for meget, så de blev lidt tørre. Så hvis du vil prøve, så hold øje med dem. 🙂

      Reply
  • rikke
    18. december 2011 at 14:27

    hej jeg ville bare spørge hvordan man laver glasuren?

    Reply
    • Catarina
      18. december 2011 at 15:18

      @rikke – kik et par kommentar længere opp, der har jeg skrevet hvordan. 🙂

      Reply
  • rikke
    18. december 2011 at 20:33

    jeg har lavet den og den er blvet mega dårlig jeg ved ikke hvorfor den er helt flad og er ikke bagt færdig.

    Reply
    • Catarina
      18. december 2011 at 20:42

      @Rikke – måske der er noget med din ovn, for jeg har aldrig fået sådan en ud.

      Reply
    • Tine
      13. januar 2012 at 08:04

      Du skriver selv den er flad… du har nok sat den på varmluft istedet for alm ovn for så sker det at den ikke er færdigbagt indvendigt og den når ikke at hæve..det er generelt med kager og varmluft synes jeg..
      Prøv igen på alm ovn, 200 grader, 35 min og så lad den stå og køle ned i bradepanden på en rist…
      Har du husket at komme natron i??

      Reply
  • Tine
    13. januar 2012 at 08:02

    Hejsa Catarina
    Denne opskrift fejler absolut ingen ting, den smager rigtig godt og dejlig svampet og dejlig usund.. 😉
    Dem der siger at den ikke smager godt, de har nok sat den på forkert indstilling i ovnen eller puttet for meget eller for lidt i af noget… altså en fejl 40… 😉
    Nums nums!
    🙂

    Reply
    • Catarina
      13. januar 2012 at 10:55

      @Hej Tine
      jeg har heller ikke selv nogle problemer med at gå klagen til at smage dejligt. Tak for din søde kommentar. 🙂

      Reply
  • anna
    13. januar 2012 at 20:53

    hi catarina,

    just baked your chocolate cake,, its very delicous, the texture is very soft..my family love it.

    thanks for sharing your recipe..

    anna

    Reply
    • Catarina
      14. januar 2012 at 08:14

      @Anna – glad that you’re and your family likes it. 🙂

      Reply
  • Tine
    15. januar 2012 at 20:00

    Hej igen…måtte lige kommentere at selv idag på 4. dagen efter jeg bagte kagen smager den stadig fortryllende godt og stadig ligså saftig og blød i smagen og konsistens..:)

    Reply
    • Catarina
      16. januar 2012 at 07:42

      @Tine – Ja det er nemlig det gode ved kage her, den holder sig frisk flere dage. 🙂

      Reply
  • Rebekka Iversen
    24. januar 2012 at 22:50

    Hej ! Jeg synes kagen er RET lækker ! Jeg er virkelig bare dømt til at være dårlig til at bage . HJÆLP ..
    – Hvordan sørger får man den mindre ‘gummi’ agtig ? – måske skal jeg røre mere ? 🙂 Tak for et svar . Ellers kun positive ting om den fiine opskrift – tak for den ! 🙂

    Reply
    • Catarina
      25. januar 2012 at 06:54

      @Rebekka – jeg ved ikke hvad du gør galt. Jeg kender ingen den ikke er lykkedes for, ikke engang mine børn. 🙂

      Reply
  • Hanne Bille
    11. september 2022 at 12:15

    Hej Catarina
    Sikke en nem opskrift. Kagen bliver helt utrolig lækker og svampet. Jeg har den nu i ovnen for tredje gang på 14 dage 😊😊
    Mange hilsner Hanne

    Reply
    • Catarina
      11. september 2022 at 12:48

      Hej Hanne
      Dejligt at du også er glad for opskriften 😊
      Her bliver den også flittigt bagt, nettop fordi den er nem, ikke bliver tør og alle kan lide den.
      Han en dejlig søndag og tak for din kommentar 😀

      Reply
  • Sussi
    1. december 2022 at 23:03

    Hej
    Jeg skal lave små juletræer til min datters fødselsdag i børnehaven og vil prøve din opskrift? Er den god at skære ud? Dvs den smuldre ikke? Vil dine mål passe til 25 små juletræer?

    Reply
    • Catarina
      5. december 2022 at 16:16

      Hej,
      Det tror jeg ikke du kan bruge denne opskrift til, der skal du nok over i en brownie eller noget i den stil.

      Reply
  • Elvira
    18. marts 2023 at 20:03

    Elsker den her kage, den er et hit HVER gang en ar børnene skal have kage med ❤️

    Reply
    • Catarina
      25. marts 2023 at 16:02

      Hej Elvira
      Velkommen til bloggen her 😀
      Den kage er også bare SÅ skøn og dejlig at nem 😀

      Reply

Skriv en kommentar