Chokoladekage uden æg – Det er lige før det er for meget af det gode, men jeg måtte prøve den nye opskrift på chokoladekage som jeg har fået af en kollega. Hold da op hvor er den nem at gå til og den smager helt fantastisk, jeg bliver nød til at gå ud og tage et stykke mere.

For at lave den lækre chokoladekage bliver du have dette i dit køkken:
600 gram mel
600 gram sukker
1 liter kærnemælk
3 tsk. Natron
6 spsk. cakao
1 1/2 dl olie
Røre røre røre ….(bare med en ske), op i en bradepande
Bages ved 200 grader i 35 min.
Man kan godt tilsætte chokoladestykker og nødder, men det behøves ikke.
274 kommentar
Pia
28. april 2007 at 21:36Føj for pokker, den må jeg vidst også hellere forsøge mig med:)
Judith
28. april 2007 at 21:54Mums,den ser godt nok lækker ud. Kommer til at prøve den en af dagene, jeg skal nok finde på en anledning:-)
Deborah
28. april 2007 at 22:21Meget indbydende foto, og tak for opskriften, man kan aldrig få for mange 😉
Catarina
29. april 2007 at 06:44Jeg har også prøvet mange ti tidens løb, men denne er den nemmeste og mest “svampede” jeg endnu har prøvet, og så helt uden æg.
Anita
29. april 2007 at 08:48Min søde tand skriger efter sådan et stykke! Den ser ud, nøjagtigt, som min mor lavede sin gode gamle chokoladekage med et TYKT lag hvid glasur.
Mums siger jeg bare! 🙂
Catarina
29. april 2007 at 08:53Du må igang med skål og ske 😉
Gitte
30. april 2007 at 08:54Tak for kage den smagte fantastisk!
Catarina
30. april 2007 at 17:30Velbekomme 😉
Pia
1. maj 2007 at 10:10Hvor stor en form er opskriften til? spørger så dumt fordi jeg skal lave den imorgen og ville så også lave en til dem herhjemme, og hvis den der portion er til en bradepande er det mere en rigeligt med én portion:)
Catarina
1. maj 2007 at 16:51Du kan bruge en bradepande, eller tre springforme. Jeg brugte en bradepande, da jeg kun har én springform. Jeg havde den med på arbejde og vi var 15 der fik af den og jeg havde ca. en 1/4 med hjem.
Jeg nåede det. | qvinde
17. juni 2007 at 16:10[…] at bage Catarinas nemme og gode chokoladekage til aftenens visit udenbyes, og så nåede jeg vidst også at smage den […]
Catarina » Blog Archive » Det begynder at dufte
20. juni 2007 at 18:26[…] Da jeg havde 1 l. kærnemælk i køleskabet og det ikke lige er vejr til koldskål, måtte jeg jo hellere bage denne kage. […]
Newyorkerbyheart
29. juni 2007 at 21:34Hej!
Wow, den ser god ud!!! Den bliver jeg vist “nødt” til at prøve 🙂
For en “foodie” som mig er dine opskrifter lige sagen – det er det første jeg tjekker ud 🙂
Skulle du have lyst er du velkommen forbi hos mig (mest mad) på http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com
Mange hilsner
Newyorkerbyheart
anja
23. juli 2007 at 16:36Hej den ser lækker ud og nu vil jeg gå ud og prøve om den bliver ligeså god med havremælk istedet for kærnemælk, da der kommer en knægt med mælke og ægge allergi imorgen:-)
Hilsen Anja
Catarina
27. juli 2007 at 11:14Det håber jeg Anja 🙂 og velkomme her.
Maria malou line&mia
12. august 2007 at 15:55vi lavede kagen en lille smule om, men vi synes det er mega god x)
Catarina
13. august 2007 at 06:18Maria malou line&mia, dejligt at I synes om den 😀
iben
15. august 2007 at 22:48Perfekt! Stod lige og manglede en opskrift til i morgen til 14 store mekaniker ;-). Er det lige meget hvad olie jeg bruger? Og denne potion er vel nok eller hvad? ps. Tak for hjælpen
Catarina
16. august 2007 at 06:42Iben, velkommen til. Det skal enten være raps, vindruekerne- eller solsikkeolie ikke olivenolie. Ja portionen skulle være stor nok 😉 Jeg håber dine mekaniker kan lide den 😆
britta
11. september 2007 at 15:36Hej Catarina
Skulle lige bage en feriekage til mine kolleger og googlede “chokoladekage” og fandt heldigvis din opskrift. Den er en mega succes. Jeg blandede 200 g mørk hakket chokolade og en håndfuld valnødder i – MUMS. Den er hurtig at lave og kan absolut anbefales.
Rækker fint til 20 personer.
Hej fra Britta
Catarina
11. september 2007 at 18:30Velkomme her til Britta, ja den er lige til at gå til og jeg har endnu ikke mødt nogen som ikke kan lide den 🙂
Jacob og Mads
28. september 2007 at 15:36Vi har lige smagt kagen, men vi synes ikke at den var så god!
Catarina
28. september 2007 at 17:01Det var da ærgeligt, men smag og behag er jo også forskellig. Håber I finder en anden som I synes bedre om 🙂
nadia
30. september 2007 at 18:01Deeen kage er bare Mums 🙂 den er simperlhent GoooD Prøøv den og du vil ik fortryde deeeeeT 🙂
Fanø
4. oktober 2007 at 20:03Hej! Manglede en fødselsdagskage til datteren der blev 5 år i dag, og hun elsker chokoladekage. Billedet af din + alle de gode reaktioner blev afgørende + nemheden i man ikke engang behøver en elmixer! Den blev pyntet med lyserød glasur, tegnede en pige på med skriveglasur, pyntet med slik og fletninger af karamelsnører og vupti – kagekonen var klar, helt uden sved på panden og ganske hjemmebagt! Fantastisk, og der var ikke nogen der savnede bagerens hundedyre kagemand!
Catarina
4. oktober 2007 at 20:57Fanø, tillykke med datteren 🙂 Jeg er glad for at chokoladekagen kunne erstatte bagerens, rigtig god ide med den lysserøde glasur og fletningerne 😉
annette
6. oktober 2007 at 19:32Hejsa.
Har lige prøvet chokoladekagen. den er da utrolig kedelig og smagløs. Jeg er meget skuffet
Catarina
7. oktober 2007 at 08:05Anette, håber du finder én kage der er efter din smag 🙂
Camilla og Julie
8. oktober 2007 at 14:19Nu er kagen i ovnen, og vi venter spændt på at smage et stykke eller to.
Vores munde løber næsten i vand (:
De kærligste hilsner fra Camilla og Julie.
Ikke et ord om regnskab » Blogarkiv » Fantastisk chokoladekage (håber vi)
9. oktober 2007 at 19:33[…] – vi priser os lykkelige over bloggerne, som både skriver opskrifter og får dem kommenteret – og finder denne nemme og forhåbentlig fantastiske chokoladekage. Jonathan er på vej til døgnnetto efter chokolade, kakao og kærnemælk, jeg har målt de andre […]
hamsa
11. oktober 2007 at 10:06den er god ………
Jonathan
11. oktober 2007 at 21:21Tak for opskriften. Det blev en rigtig god kage 😀
/Jonathan
Catarina
12. oktober 2007 at 06:37Jonathan, velbekomme 😛
emilie
22. oktober 2007 at 10:16den er fantastik den for min mund til at løbe i vand. PRØV DEN
Catarina
22. oktober 2007 at 19:26Emilie, 🙂
Chris
24. oktober 2007 at 11:17Hej Catarina, skal alle ingredienser bare blandes sammen og så røre røre røre..:) Syntes nemlig at man for det meste skal blande noget sammen først, for derefter at blande det sidste i.
På forhånd tak
Catarina
24. oktober 2007 at 12:38Hej Chris, ja jeg blandede bare det hele sammen og rørte tilsidst.
Irenée Poulsen
1. november 2007 at 16:12Hej Jeg hedder Irenée
Nu har jeg endelig fået taget meget sammen til at lave den tilsyneladende lækre chokoladekage, men jeg må altså indrømme at jeg blev en smule skuffet. Den blev ikke helt så cremet som billedet ellers love. Selvfølgelig var det ikke den værste jeg har smagt hidtil, men dog heller ikke den bedste.
knus og kram fra Irenée fra Vojens.
Catarina
1. november 2007 at 19:11Hej Irenée
Det var da ærgerligt at den ikke blev lige så lækker som billedet. Når vi bager den – ligner den hver gang billedet og er også lige så svampet.
mette
4. november 2007 at 10:23Hej Cat
Hvor sjovt – Her sidder jeg og googler på en chokoladekage, og så er det dig der popper op som det første link jeg trykker på!
Vi ses mandag.
Knus Mette Eriksen (DTP)
Catarina
4. november 2007 at 11:29Ja det er lidt spooky, vi ses mandag 🙂
Har du kage med? 😆
Kristina
9. november 2007 at 19:20hei catarina..
“find en opskrift på en chokoladekage” sagde min kæreste pldseligt. og så måte jeg hellere gøre det. det fantastiske billede og den nemme opskrift gjorde at det blev din. min kæreste er en ørn i et køkken – han er et fund. hehe.. men ingen af os drikker kærnemælk, vi har minimælk – håber det smager godt nok. smiler.. man må jo tage alternative løsninger;)
natron er heller ikke noget vi lige har liggende – kan vi erstatte det med noget? hvad gør natron egentlig?
Catarina
10. november 2007 at 07:36Hej Kristina
Natron har samme virkning som bagepulver – kommer lige til at tænke på at det kunne være jeg skulle prøve med det en dag 🙂 Du bliver nød til at fortælle hvordan den blev med minimælk, det er jo altid rart med alternativer.
Ja det lyder til at du har været rigtig heldig med din kæreste (husk at værtsætte det)
louise
12. november 2007 at 14:07den smager af dej. og den skulle have 2 timer i ovnen, og der stod 35 m på opskriften..
hvorfor ?
Catarina
12. november 2007 at 14:56?? Når min ovn er 200 grader sætter jeg den ind og så skal den kun have 35 minutter. Måske den ovn ikke varmer korrekt.
Helle
13. november 2007 at 12:30til… Kristina indlæg 42
Min moar siger, at det skal være kærnemælk, fordi at natronen kun virker som den skal sammen med kærnemælk.
bare lige lidt fra mig, som lavede denne kage til min datters barnedåb i søndags.
kunne desværre ikke selv smage den, er snottet, og har INGEN smagsløg der virker 😀
men mange syns den var lækker 😀 knuz fra Helle
Catarina
13. november 2007 at 12:36Hej Helle
Takker mange gange for oplysningen 😛
Nadia
14. november 2007 at 17:42Den kage er genial!!!
Catarina
14. november 2007 at 17:45Nadia 😆
Marika
15. november 2007 at 09:29kan man ikke bruge letmælk?
Catarina
15. november 2007 at 09:33Marika, nej det kan man desværre ikke.
Julie
16. november 2007 at 14:49Hej!
Virkelig Lækker kage!
et lille tip: riv appelsinskal i ca. fra en hel appelsin, giver en god orange smag, specielt nu her op til jul.
God bage lyst:-)
Catarina
16. november 2007 at 18:37Hej Julie, tak for det lille fif, det skal jeg prøve en af de næste weekender 🙂
Mary
22. februar 2008 at 10:00Uh, den ser rigtig fin ud.. den må jeg prøve,,,
Kvajekage » Xodeus.dk Blog
23. maj 2008 at 16:21[…] give kvajekage på arb i aften så hun har bestemt sig for at bage. Det blev til at vi skal have denne her chokoladekage. Vi vender tilbage med […]
Maria Jepsen
1. august 2009 at 00:41hum!!!!! lækker kage jeg spise nu hehehehe
Michelle
1. august 2009 at 14:57Hej!
ser ud til at være en god kage den må jeg prøve! 🙂
og angående det med natron og kærnemælk, så virker natron kun (dvs. får dejen til at fermentere(hæve) hvis det bliver sat sammen med et surmælkprodukt, dvs. kærnemælk eller lignende.. ylette kunne f.eks. også anvendes. har ind i mellem også anvendt A38, det har dog en meget mere gennemtrængende smag.
hvis man kun har/eller vil anvende minimælk/letmælk eller lignende, kan dette dog gøres hvis man bruger et andet fermenteringsprodukt(hævemiddel) f.eks. bagepulver og/eller æg. Resultatet vil dog variere i den sammenhæng.
Vil dog stadig foreslå at man anvendte surmælkproduktet som gør at man får en langt mere svampet og lækker kage, og samtidigt giver surmælket en helt anden smagsoplevelse end mælk.
Og så var der jo dem der sagde jeg aldrig ville få brug for mit eksamensprojekt omkring fermentering.. 😉
Alette
11. august 2009 at 10:44har lige bagt den igår den var super svampet og smagte rigtig godt 🙂
Lissy
18. august 2009 at 11:26Hej Catarina. Jeg synes at din kage ser godt ud,men hvor mange er den til. angåne sukker,kan det ikke sættes ned(pga af type 2 sukkersyge). Hilsen Lissy
Catarina
18. august 2009 at 19:02Lissy
Den skal bages i en bradepande – så hvor mange stykker du får ud af sådan én er jeg ikke klar over.
Ang. suller, så ved jeg ikke om du kan fjerne noget af det. 🙂
Dennis
27. august 2009 at 20:44hej
syntes ik at kagen smage af ret meget, mest af luft og bagepulver. det er lige som om der mangler noget. jeg har gået efter opskriften, hvad kan jeg ha gjort forkert?
Hilsen Dennis
Catarina
28. august 2009 at 07:52Hej Dennis
Jeg kan ikke svare dig på om du har gjort noget forkert – men nogle gange er spiseske mål ikke de samme størrelser.
God og nem kage, gerne med chokolade sges - Jubii Debatforum
5. september 2009 at 22:58[…] […]
Helena
10. september 2009 at 22:41Jeg prøvede at lave kagen, og den blev ikke til andet end dej!!!! Da der gik over 2 timer i ovnen (ved de påkrævede 200 grader) var den stadig flydende!!!! så jeg blev nødt til at smide den ud… Er du sikker på at der skulle 1 L kærnemælk i?
Catarina
11. september 2009 at 07:57Helena
Den er blevet lave så mange gange, af rigtig mange mennesker og altid med 1 l. kærnemælk, så ja jeg er sikker. Det er nok din oven det er galt med. 🙂
Emma
29. oktober 2009 at 14:59Er det nødvendigt at man bruge kærnemælk? 🙂
Kan man godt bare bruge almindelig mælk?(:
Catarina
29. oktober 2009 at 15:17Når der står kærnemælk, er det nok fordi der skal bruges kærnemælk – men det står dig frit for at prøve med alm. mælk. 🙂
Jensen
31. oktober 2009 at 15:20Øv. Kagen blev helt stegt ovenpå og flydende indendi 🙁 Den blev bagt ved 200 grader og javde fået 1 time… uspiseligt.. må prøve med en bradepande næste gang
Stine
1. november 2009 at 12:59Hej
det er bare en god chokoladekage.
også kan den fryses, så har man den til mange dage, man kan også lige tag den op når der kommer gæster, og den er så god som om jeg lige havde bagte den.
og den er hurtig og bage
Tak for den gode ide
mvh
Stine
Catarina
1. november 2009 at 15:10Hej Sine
Ja det er ret let at lave og det er dejligt. Jeg har ikke selv prøvet at fryse den – der har ikke været noget tilbage at fryse af, men det er da klart noget jeg bliver nød til at prøve næste gang jeg laver den. 🙂
lone fabrin
2. november 2009 at 15:34har lige bagt chokoladekagen,og jeg må desværre sige at
den var meget skuffende havde ikke rigtig smag af noget….
Gitte
7. november 2009 at 19:45Hej
Tusind tak for opskriften, min søn og jeg har lige bagt den her i eftermiddags. Den har hævet perfekt og smager rigtig godt.
Nogle herinde skriver at det er som om der mangler noget i smagen… Kunne det være fordi de sammenligner denne kage med en rigtig chokoladekage? Denne er jo baseret på kakao, og ikke RIGTIG chokolade. Jeg er sikker på at hvis de følger denne opskrift og så tilsætter lidt hakket chokolade, så får de den smag de søger!!! nemlig chokoladesmagen.
Men nok om det, vi kan godt lide denne “kakaokage” ;o)
Gitte
Catarina
7. november 2009 at 20:43Hej Gitte
Glad for at I kunne lide den og du har ret, man kan sagtens smide et par håndfulde hakket chokolade i ligesom revet appelsinskal også gir’ et pift. 🙂
Emma 12 år
30. december 2009 at 14:01Hej, jeg ville til at bage kagen, men vi har ikke noget kærnemælk, er der nået andet man kan putte i, i stedet for det? 😀
Catarina
30. december 2009 at 14:36Hej Emma
Det tror jeg ikke Emma – da det netop det syrlige i kærnemælken der gør kagen til det den er. 🙂
Julie Axdal
17. januar 2010 at 09:18Nå, jeg griber da lige chancen med en letmælk og en lille rest af youghurt naturel jeg har herude (:
den ser lækker ud!!
Knus Julie
maria
29. januar 2010 at 12:30Hejsa, jeg er en total chokoladegris og synes nok af den grund at den var liiiidt tam i smagen. Men dertil skal det så siges at jeg valgte at lave den i 3 springforme og brugte en til veninderne, en min mand fik med i klubben og en til arbejdet og de alle forsvandt rigtig hurtigt! alle elskede den og jeg skal faktisk lave en bradepande fuld til klubben igen lørdag!.
Jeg selv elskede konsistensen og tror derfor bare jeg putter lidt hakket chokolade i næste gang så jeg får min chokoladetrang behaget 🙂
Super nem opskift forresten…
Kage i ovnen
13. februar 2010 at 12:46[…] den anden dag, kom jeg i tanke om at det efterhånden længe siden at jeg har bagt denchokoladekage som er så ualmindelig let at bage og som alle godt kan […]
Camilla
28. februar 2010 at 16:27Uhmmm …. Rigtig god kage – det er absolut ikke sidste gang jeg bager den.
Jeg bagte den med ymer i stedet for kærnemælk (hvilket sagtens kan lade sig gøre, natron kræver blot at blive blandet med et vilkårligt surmælksprodukt for at virke) Og så reducerede jeg sukkermængden fra 600 gram til 500 – kagen var stadig meget sød, så jeg tænker, at det kan reduceres endnu mere, hvis man ønsker det 🙂
Catarina
1. marts 2010 at 07:02Hej Camilla
Mange tak for input omkring kagen – dem tager jeg imod med kyshånd. Jeg skal da prøve med ymer næste gang jeg skal bage den. 🙂
Lone
22. marts 2010 at 21:03Hej
Jeg tænkte på, om man evt. kan undlade olien? Kan ikke tåle fedtstoffer, hvorfor det ville være fantastisk, hvis det kan lade sig gøre – den lyder bare SÅ lækker.
Har selv en kanelkage, som bages efter næsten samme opskrift, og den er et HIT 🙂
vh
Lone
Catarina
22. marts 2010 at 21:15@Lone: Det ved jeg desværre ikke, men du må jo prøve og så kan du jo skrive en besked her om hvordan den blev, så andre også kan få glæde af det. 😀
Chenette
24. marts 2010 at 21:09Jeg kom lidt reven appelsin + saften i kagen, og så med chokoladeglasur.
Det var et hit i min søns børnehave, og må også indrømme selv at dem smagte rigtig godt.
line
23. april 2010 at 17:00Jeg synes at denne kage er super god og smager bare helt PERFEKT=)
Catarina
24. april 2010 at 18:28@line: Det er jeg da rigtig glad for at høre. 😀
Rie
25. april 2010 at 21:08Hmm…. hvad gør man ikke når kæresten er lækkersulten og slikkassen er gabende tom!
Kagen er i ovnen- forøgte dog med en blanding af div. surmælksprodukter (A38 og kærnemælk) da jeg ikke havde en nok, af hverken det ene eller andet. Sidder og venter spændt på resultatet….. men det ser lovende ud! Her dufter ihvertfald skønt.
kvalitetskontrollen må godkende om en 20 min. tid.
Takker for en fantastisk nem og hurtig opskift, nå man lige skal bikse noget lækkert sammen til gemalen.
Rie
Catarina
26. april 2010 at 07:30@Rie: Jamme velbekomme – håber den smagte. 😀
Anne
28. april 2010 at 11:07Så fandt jeg endelig tilbage til denne opskrift – havde ikke fået gemt siden i favorites:) – men med søgeordene “chokoladekage, nem og kærnemælk” så gik det…. Det er den bedste og nemmeste chokoladekage jeg nogensinde har lavet. Den mindste skal holde afslutning i vuggeren, og skal selvfølgelig have en dejlig kage med til kammeraterne:).
mvh Anne
Tina
28. april 2010 at 18:34Kan man evt. bruge flydende margarine i stedet for olie… Har lige lavet kagen, og den blev lidt mærkelig på toppen. Sådan nærmest sprød og sej. Synes ikke det er helt optimalt. Heller ikke smagen var den bedste jeg har prøvet…
Catarina
7. maj 2010 at 18:51@Tina: Prøv det er det eneste jeg kan sige. 🙂
Julie
7. maj 2010 at 17:10Hej Catarina.. Muuums hvor ser den lækker ud! jeg vil forsøge at lave den til min mor nu når det er mors dag 🙂 er dog nødt til lige at spørge dig, de ingredienser du har skrevet er til selve chokolade kagen ikke? og glasuren skal jeg lave ved siden af :-)? bager aldrig normalt, så du må lige give mig lidt hjælp her…. *GG*
Catarina
7. maj 2010 at 18:53@Julie: Ja, ingredienserne er til selve kagen og glasuren laver du af florsukker og vand og den skal påføres kagen når denne er afkølet. 🙂
Held og lykke med bagningen. 🙂
Helene
11. maj 2010 at 09:35Helt fantastisk kage! Var løbet tør for æg men havde ubændig trang til chokoladekage. Den var så god, at familien har krævet, at jeg laver den igen (og det er kun en uge siden sidst). Fik endda bemærkningen – “det er noget nær den bedste kage du nogensinde har lavet” 🙂
Så tak for det – og man kan i øvrigt bruge en blanding af mælk og yoghurt i stedet for kærnemælk (det havde jeg nemlig heller ikke).
Catarina
12. maj 2010 at 06:46@Helene: Super, så ved jeg det. Det er nemlig heller ikke altid jeg har kærnemælk i huset. 🙂
Sarah
13. maj 2010 at 22:00Wow, en god kage, minimælk kan godt bruges istedet for kærnemælk, så bare lidt extra mel, og MUMS:D Tusind tak;)
Catarina
14. maj 2010 at 07:17@Sarah: Super at få indput om at minimælk kan bruges, for det er jo ikke altid at man ligger inde med kærnemælk. Glad for at du kunne lide den. 🙂
Sara
28. maj 2010 at 00:19Mums siger jeg bare – lavede dog lidt om da jeg ikk havde olie, natron og kærnemælk.. Brugte i stedet 1½ dl flydende fedtstof (ka osse bruge 150 g margaringe i stedet for), 6 tsk bagepulver og minimælk i stedet for den blev suveren 😛 Tak for opskriften 🙂
Catarina
28. maj 2010 at 06:47@Sara: Velbekomme og tak for infoen omkring alternative indgredienser. 🙂
Anne KAtrine
8. juni 2010 at 15:55rigtig gd kage:)
smager også godt hvis man putter hindbær i.
og laver en hindbær glasur.
Catarina
8. juni 2010 at 18:15@Anne KAtrine: Tak for tippet – det vil jeg da prøve en dag. 🙂
julie
22. juni 2010 at 15:55Kan man bruge noget andet en kærnemælk?
Catarina
22. juni 2010 at 18:09@julie: Prøv at kikke på nogle af de mange kommentarer før dig, så finder du svaret. 🙂
Sanne
9. juli 2010 at 18:37Hej.
Har lavet den idag til feriekage til ungerne i børnehaven.
Der var mere end de kunne spise (der var ikke så mange børn idag) så noget af kagen kom med hjem, så jeg også havde en chance for at smage på den 🙂
Jeg vil sige at den er meget meget nem at bage og den bliver bare lige så svampet som billedet viser.
men jeg synes at den mangler smag. Jeg havde ovenikøbet tilsat 100gr. mørk chokolade.
Jeg tror at kokos, kaffe glasur, appelsinskal, toblerone, eller andre smags givere kan gøre den endnu bedre, men grundformen er klart super lækker 🙂
ikke sidste gang jeg bager den 🙂
tak for opskriften.
Hilsen Sanne
line
16. juli 2010 at 22:30kan denne kage fryses
Catarina
17. juli 2010 at 09:09@line: Som alle andre kager – kan denne kage også fryses!
Pia
19. juli 2010 at 21:01Hej Catarina
Tusind tak for en utrolig god og nem opskrift på en chokoladekage. Den bliver lige nøjagtig så lækker svampet som vi godt kan lide her i huset. Min 15 årige søn har lige smagt den og jeg ved ikke hvor mange gange,, at han nåede at sige at det er den bedste chokoladekage jeg nogensinde har bagt. Han skulle være sammen med en masse kammerater, så jeg gav ham den halve kage med de kunne hygge sig med. Resten skal jeg bruge til en fødselsdag i morgen. Næste gang vil jeg prøve at tilsætte nogle nødder og chokolade for det er ihvertfald ikke sidste gang den bliver bagt. God sommer. Vh Pia fra fyn
Catarina
21. juli 2010 at 11:19@Pia: Velbekomme 🙂 jeg er glad for at I kan lide den og ja, prøv endelig at putte både nødder og chokolade i, det er altså slet ikke så ringe.
Du og familien ønskes også en god sommer. 😀
Julie
26. juli 2010 at 10:10Denne chokoladekage bringer rigtig mange barndoms minder frem.. den ligner nøjagtig den min mor og jeg lavede så ufattelig mange gange da jeg var mindre… der kom der også et dejlig tykt lag hvid glasur på, men så som pynt kom vi en god chokolade som vi høvlede ud over.. Mmm… denne opskrift er rigtig lækker 🙂
Catarina
26. juli 2010 at 12:47@Julie: Det er nemlig chokoladekagen som vi lavede dem med vores mor. Jeg pyntede den også nogle gange med en anden farve glasur, som så havde fået frugtfarve i. 🙂
Hannan
27. juli 2010 at 21:23Kagen ser rigtig lækker ud, er allerede gået igang med den, kan ikke vente til at smage den, men tænkte på om du evt, har en opskrift på hvid glasur? (ligesom på billedet) jeg er ikke helt så god til det med kager og glasur 🙂
Catarina
28. juli 2010 at 07:05@Hannan: Glasur laver du bare ved at blande lunken vand med florsukker. Jo mindre vand jo tykkere. 🙂
Malene
24. august 2010 at 08:23YESSS…… reddet min dag 😀 har ledt og ledt efter en god kage til min datters 1 års fødselsdag 🙂 Hun kan ikke tåle æg :S er sikker på denne nok skal kunne gøre både dagplejen og familien glade når dagen kommer 😀
Tak tak tak 😀
Knus Malene
Catarina
24. august 2010 at 12:40@Malene: Håber den smager jer. Du kan med fordel putte noget hakket mørk chokolade i, det gir’ lige det der ekstra. 🙂
Malene
25. august 2010 at 07:58he he… ja må jeg prøve en dag 🙂 men der kan nu også være spor af æg i :S har jeg lært på den hårde måde 🙂
Catarina
25. august 2010 at 12:56@Malene: Lyder ikke rart.
Line
1. september 2010 at 16:18Hej – nu bliver jeg nødt til at skrive… for jeg har lavet denne kage SÅ mange gange… den er bare SÅ god og lækker… børnehaven, familien – ja selv Svigermor er vild med den!! Skulle lige genopfriske opskriftet, og jeg har aldrig blogget før – men hvor er det dog træls med alle de negative kommentarer… TAK fordi du deler denne dejlige opskrift med os – og respekt for den tid du tager dig til alles kommentarer :-)) Kærligst Line
Catarina
1. september 2010 at 18:08@Line: Velkommen til siden her. 🙂
Jeg tager de negative med “et gram salt” for smag og behag er jo (heldigvis) forskellige. 😉
Jeg er dog meget glad for din kommentar og for at I i jeres familie er vilde med kagen.
At dele af erfaring er jo en af glæderne ved at blogge og ved at læse blogs.
Ha’ en dejlig dag. 🙂
susan
4. september 2010 at 15:29kan man godt bruge let mælk eller søde mælk
Catarina
4. september 2010 at 16:00@susan: Som det står i andre kommentare, så skal der et surmælksprodukt til før at natron virker og letmælk er ikke et surmælksprodukt. 🙂
Lykke
11. september 2010 at 15:05Er glad for at jeg fandt den her opskrift uden æg i, da det er typisk dansk efterårsvejr udenfor… Regn og grå skyer, som jeg ikke har lyst til at cykle i for at skulle til købmanden og købe de æg som manglede i køleskabet 🙂
Min veninde og jeg glæder os til at prøve den – ledsaget af kaffe og en go’ film!
TAK!
Catarina
12. september 2010 at 09:07@Lykke: Håbe den smagt jer. Ja, vejret er ikke særligt rart lige for tiden. 🙂
sara
27. september 2010 at 16:15når man er færdig med kagen, skal man så bare lade den ligge sådan den bliver kold. jeg har lige lavet kagen den blev slattet. er det mening den skal være det.
Carina
16. oktober 2010 at 10:36Hej.
Denne chokoladekage er bare super! jeg har bagt den flere gange og hver gang er den blevet ligeså god! jeg bruger den også som dessert til is.. havde den engang med på arbejde og alle mine kollegaer skulle have opskriften..
min datter og jeg har lige bagt den og vi har besluttet at gøre visit hos mormor og morfar med den..
Jannie
25. oktober 2010 at 12:19Fantastisk kage. Rigtig god, selv dagen efter. Svampet – bare mums, og så er den så nem at lave. God kage på ingen tid.
Nadia
28. oktober 2010 at 18:04Det her er VERDENS BEDSTE Chokoladekage!! Jeg bager den igen og igen, og alle jeg serverer den for bliver ellevilde. Tak for opskriften!
Catarina
28. oktober 2010 at 18:23@Nadia: Velbekomme. 🙂
Jeg har heller ikke oplevet at der var nogen som ikke kunne lide den. 🙂
miig
8. november 2010 at 22:09hejsa 😉
har bagt kagen og den er lidt tør så helere giv den 27 min ind 35 min
og prøv også med lidt hvid chokolade det giver kagen et Kæmpe Pift 😀
ps. til glasuren:
50g flormalisog 2 skerer varmt vand
hilsen miig 🙂
Mathias Kauczki
13. november 2010 at 13:00Uhmmmm :-)… Den ser så dejlig og blød og lækker ud.. Jeg var nød til at prøve den til min 17 års fødselsdag og alle mine gæster blev så glade.
Bagefter,så bagte en af mine gæster en omgang mere…og efter denne omgang , ja så bagt min kæreste også en omgang. Det var det eneste vi fik,men hold da op den var god… Jeg bager den nu hver dag…og jeg tror ALDRIG at mine venner i 10 klasse blir trætte af den…vi får den hver dag i frikvarteret… Den er simpelthen så dejlig at jeg kunne skrive en bog om den.
Hver dag når jeg kommer hjem fra skole så er det det første jeg gør…tjekker at alt er i huset, bagerhatten på og så i gang…
🙂 velbekomme
Sofie
20. november 2010 at 14:59Hvor mange personer er det til?.
Catarina
20. november 2010 at 17:44@Sofie: Find ud af hvor stort et stykke af din bradepande en gæst skal have og tæl så hvor mange stykker der kan blive ud af din bradepande. 🙂
Anna
20. november 2010 at 17:34Mums! Hvor er den altså god 😀
-Har lige sat en i ovnen for 2 gang i denne månede dx
mina
21. november 2010 at 13:05Hej
ville bare sprge om man godt kunne bruge sødmælk? indstedenfor kærnemælk?? da jeg ikke er helt viiil med kærnemælk!!
Catarina
21. november 2010 at 13:09@mina: Nej det kan du ikke, da det er den “surhed” der er i kærnemælken der får natronen til at virke. Forøvrigt kan slet ikke smage det er kærnemælk der er bliver brugt. Ligesom du ikke kan smage kærnemælken i kærnemælkshorn. 😛
Teresa
28. april 2011 at 19:07@Catarina: Hvad med citronsaft som syre? Så er sødmælken en mulighed alligevel, dvs sødmælk tilsat citronsaft og evt fint reven skal af samme.
Man skal bare ikke vente for længe for så samler proteinerne sig og man danner grundlaget for en ostelignende ting 🙂
Catarina
29. april 2011 at 06:26@Teresa: Hvis du har lyst til at eksperimentere er det fint – jeg vil bare ikke lægge navn til – og hvis det virker er det da fint, men jeg synes det er lettere at købe 1 l. kærnemælk og arbejde i mit tempo. 😀
mina
21. november 2010 at 14:56OK! Tak skal du have
jeg har sat den i ovnen og jeg har brugt kærne mælk håber det smager godt!
kagen er færdig om 12 min og det med den hvide glasur kan man også bruge kakao glasur?? 😀
for jeg skal holde min datters 6 år fødselsdag idag og børnene kommer kl: 14:00 og vil pynte den med chokoladeglasur og vingumier?
Catarina
21. november 2010 at 14:59@mina: Ja, du kan smide lige hvad for en glasur på det skal være, selv rød eller grøn. 😀
Tillykke til og med din datter. 🙂
mina
22. november 2010 at 12:48Hej Catarina 🙂
kagén var ik det største hit til fødselsdagen der blev kun spist 1 stykke ud af 23 stykker!
MEN JEG er jo heler ikke den største bager!
så jeg vil lave et forsøg til en ande gang! 😀
Catarina
22. november 2010 at 15:57@mina: Aii hvor ærgerligt, den plejer at være et stort hit. Sønnike har selv haft den med i skole mange gange og der er der intet der er kommet retur.
mina
22. november 2010 at 22:12ja!
Det er os nook miig der er en dorlig bager 😉
Catarina
23. november 2010 at 07:19@mina: 🙂 Håber du her bedre held næste gang. 😉
mina
5. december 2010 at 13:03taak skal du have 😀
Catarina
15. december 2010 at 13:24@mina: Velbekomme. 🙂
Christian
15. december 2010 at 11:05For pokker en lækker chokoladekage, konen har lavet den et par gange og den er absolut outstanding 🙂
Glædelig jul.
Vh Christian
Catarina
15. december 2010 at 13:25@Hej Christian: Dejligt at I kan lide den. Her er det nemlig også favoritten. 🙂
God jul og hils din kone. 🙂
kia
14. januar 2011 at 12:11Jeg har bagt kagen igennem flere år, altså rigtig mange gange – og altid med stor succes. Klassekammeraterne til mine 2 piger ønsker altid at vi laver den til skolearrangementer m.m.
Catarina
14. januar 2011 at 13:50@kia: Her har den også været på programmet til de forskellige klassearrangementer. Det er nu slut nu da yngste er nået til gymnasiet. Men så bager vi den bare til weekender. 🙂
Louise
20. januar 2011 at 15:48Hej….
Vil lige høre om kagen er færdig når man har en ren ske, efter at have været i kagen?:D
Var lidt i tvivl, når det er en kage som er lidt svampet..
Glæder mig vildt til at lave den til klassen i morgen…
-Louise
Catarina
20. januar 2011 at 20:23@Louise: Ja så er kagen færdig. 🙂 I må hygge jeg med kagen i morgen, jeg er sikker på at du bliver populær. 🙂
sarah Pedersen
21. januar 2011 at 15:33Kan Man Lave udenkærnemælk?
Catarina
21. januar 2011 at 18:47@sarah Pedersen: Nej det kan man desværre ikke. 🙂
God weekend.
Louise
26. januar 2011 at 18:50Nu har jeg efterhånden lavet denne kage mange gange (jeg har siden som bogmærke) og den er et hit hver gang! Hvor er det skønt med en kage som man kan røre sammen på 2 min og som smager pragtfuldt! At der tillige ikke skal særlig meget fedtstof i, er jo bare en bonus! 🙂
Jeg serverede den til en fødselsdag i lørdags hvor jeg havde erstattet 200g sukker med 300g mørk chokolade og 200g valnødder! Det kan virkelig anbefales!
-på den måde kan den bruges som dessertkage, og portionen rækker til min. 20 mennesker da den, pga. chokoladen og nødderne, bliver noget tungere!
— det var en lang kommentar! 🙂
Kort sagt, så ville jeg bare sige tak for en super opskrift!!
Kh Louise.
Catarina
26. januar 2011 at 20:31@Louise: Mange tak for din kommentar. 🙂 Jeg må da prøve din opskrift næste gang jeg skalbage kagen, for den lyder da godt nok rigtig rigtig god. Tak fordi du deler din erfaring med mig og alle læserne. 🙂
Du ønskes en god aften. 🙂
Helen
26. januar 2011 at 21:47Ha ha ha – så sidder man og søger på en nem chokoladekage og ærligt så var det billedet af en kage der ligner den bedste man fik i folkeskolen som barn….. og SÅ finder man ud af at det ikke bare er en kage – men en KAGE der er skrevet om i 4 år…. det er da fuldstændig sindssygt…. men efter at have læst kommentarerne er jeg næsten nødt til at spørge…. kan den bages uden kærnemælk ha ha 😉
Catarina
27. januar 2011 at 07:54@Helen: Ja, det er en kage som har floreret på nette ret længe. 😆 Her er det også vores ungers favorit, lige som det var for mig dengang for maaaange år siden. 🙂
jette
28. januar 2011 at 13:18Hej …..
Sikke en dejlig nem kage ,klar til kampen iaften :O)
Tak for en go og nem/hurtig opskrift ,har ledt længe efter sådan en ..
Jette
Catarina
28. januar 2011 at 18:09@jette: Ja, den er nemlige nem og smager bare godt. God kamp – jeg er sikker på de vinder. 🙂
God weekend.
Frk Luna
2. februar 2011 at 19:10Undskyld, men er sgu nødt til at sige at den smagte af h…… til… Tænker om der mangler noget i opskriften.
Dybt skuffet, selv mine gæst kunne heller ikke lide den
Spring denne kage over, den ser bedre end den smager… Øv øv!!!
Catarina
3. februar 2011 at 06:56@Frk Luna: Ja sådan er vi jo så forskellige, nogle (mange af de mange kommentar før din) kan lide den andre ikke. 😉
Ha’ en god dag. 🙂
Teresa
6. maj 2011 at 16:35@Catarina: Jeg har fundet ud af at kagen smager ekstra dejlig når man lader den ‘modne’ eller lader den ‘sætte sig’ en dag eller to. Med glasuren bliver den bare endnu bedre.
Til de der blev skuffede over kagen, kan der kun nævnes at kagen skal laves 1-2 dage før den skal bruges. For at undgå tørheden kan den eventuel bages 22-25 min. i ovnen. Det kan være det var det der lige manglede for at give kagen smag.
Hanan
3. februar 2011 at 23:53Skal man bruge sådan en hel bradepande som følger med ovenen? Virker bare som en meget stor “form” hehe!
Catarina
4. februar 2011 at 07:30@Hanan: Ja det skal man, det er derfor det også hedder en bradepandekage. 🙂
Teresa
1. maj 2011 at 15:53@Catarina: Jeg delte opskriften i 3 og kom den i en franskbrødsform. Så er det problem klaret.
Fandt for øvrigt ud af at kagen kun skulle have 22-25 min. i ovnen for at blive gennembagt (kagen bliver da ikke tør som nogen klager over, eller det er måske bare min ovn der er anderledes?).
M.h.t. at den ikke smager af noget, kan det måske afhjælpes med 1-3 tsk vaniljesukker og at kakao’en opvarmes med lidt appelsinsaft (et af Anne Larsen’s tricks til at få kakao til at smage ekstra chokolade-agtigt uden at man skal komme mere kakao i).
Men vi er jo alle forskellige. Nogen kan lide hvad andre ikke kan lide og omvendt. Man kan bruge mine forslag som …. forslag. Det er frit og kvit som man selv synes 🙂
marie
8. februar 2011 at 21:15Der blir nød til at være en fejl i opskriften! -konsistensen blev fin (dog lidt “shake’n bake” agtig), men den smagte slet ikke af noget, og brugte endda den helt traditionelle, rene kakao.
da jeg læste hvad de andre havde skrevet, tænkte jeg “det er fordi de ikke går efter opskriften” men, helt seriøst, det er spild af råvarer!
-snup hellere en tør kiks!!!
bag aldrig denne kage, du vil blive SÅ skuffet!!!
Catarina
9. februar 2011 at 07:08@marie: Smag og behag er heldigvis forskellige og det er da dejligt, at der er mange det godt kan lide kagen og laver forskellige varianter af den.
Der er så også dem som ikke synes det er noget værd, og den gruppe tilhøre du, helt fint med mig. 🙂
Du kan så godt lide tørkiks, det synes jeg så til gængæld er ret så kedeligt og sådan er vi så forskellige. 🙂
Ha’ en god dag Marie. 🙂
Rosa
9. februar 2011 at 10:12Den ser bare rigtig god ud den her opskrift! Den vil jeg helt sikkert forsøge mig med en gang, men hvilken kakao har du brugt til kagen? For har hørt, at valget af kakao gør en stor forskel mht. kagens smag og farve. Mange tak for opskriften! Dejligt at du vil dele ud af egne bageerfaringer 😉
Catarina
9. februar 2011 at 18:41@Hej Rosa: Velbekomme og det er da kun dejligt hvis andre også kan få glæde af det jeg laver her hjemme i køkkenet. 🙂
Jeg bruger den kakao som hedder Rexim (tror jeg den hedder, den er lige nu hældt op i et glas, den kan købes i Brugsen), og i de dersens små brune æsker. Men jeg når jeg har været i Tyskland, snupper jeg altid en stor pose af “Hollandsk Kakao” med hjem, den er vist også det man kalder rå eller sådan noget og så bruger jeg den. 🙂
Magnus
11. februar 2011 at 11:01Skal man gøre det i rækkefølge?
Eller noget specialt?
Catarina
11. februar 2011 at 14:07@Magnus: Nej bare i en skål med det hele og så rører rundt. Men jeg kan se på dine øvrige kommentarer at du nok ikke kommer til at laver den igen, da den ikke smager dig.
Magnus
11. februar 2011 at 12:59Var jeres kage også gummi-agtig? Som et kondom
Magnus
11. februar 2011 at 13:00Undskyld, det var ikke mig. Men var jeres kage også gummi-agtig
Lone
11. februar 2011 at 18:34Hej 🙂
Tusind tak for denne opskrift. Jeg har så længe ledt efter en opskrift på en fantastisk fugtig chokoladekage og den her er simpelthen så god! 🙂 Det bliver min nye chokoladekage-opskrift 🙂
Catarina
12. februar 2011 at 14:55@Lone: Velbekomme 🙂 Dejligt at den smager dig Lone. Her er den også “chokoladekagen” og da den jo er let at tilsætte forskellige ingredienser i den, her tænker jeg på chokoladestykker, revet appelsin eller nødder, så bliver vi aldrig træt af den. 🙂
God weekend. 🙂
Tine :-)
25. februar 2011 at 10:29Hej 🙂
jeg gælder mig ekstremt til at lave dcen her chokolade kage den ser så god ud og den har fået mange gode tilbage meldinger.
men jeg tænkte på. kan man lave den glugen fri mel ? da jeg har en svigerinde der har glugen allergi?
hilsen den spændte Tine 🙂
Catarina
25. februar 2011 at 10:54@Tine :-): Jeg her desværre ingen forstand på mel med og uden gluten, men jeg kan da ikke forestille mig at man ikke kan, selvom der vist er noget med at gluten får ting til at hæve tror jeg….
Fandt lige en artkel her om det at bage med mel uden gluten.
http://www.madogtrivsel.dk/sider/glutenfri.htm
Så det kan godt være kagen bliver en smule tør. 🙂
maja
13. juli 2011 at 09:45hej undskyld jeg blander mig ja det er gluten der gør at det bliver mere luftigt og smidig. der findes rigtig mange gluten fri opskrifter på nettet også kager, hvis det er ok vil jeg gerne smide et par link ind?
lever selv uden gluten og mælk.
men skulle lige finde en kage til gutterne i firmaet.
og faldt over denne, sad og læste en masse af kommentarene bagetid er jo forskelligt fra ovn til ovn. og fra mel til mel. tid er alt tid ca når man bager , jeg bruger altid de der griltræspyd til at stikke i kagen med
undskyld hvis jeg blandende mig for meget.
Catarina
17. juli 2011 at 18:52@Maja – altid dejligt med nyt info, så bland du dig bare. Takker. .)
Tine :-)
25. februar 2011 at 20:00Hej Catarina 🙂
Jeg bagte den med almindelig mel. den er næsten lige kommet ud af oven. og den ser så lækker ud ligesom på dine billeder kan slet ikke vente til at jeg skal smage den 🙂
hilsen Tine 🙂
Naja
3. marts 2011 at 12:56Uha, kan næsten ikke vente, den er i ovnen nu , og dejen smagte skønt .. (Thi hi – man skal jo lige)
Catarina
3. marts 2011 at 13:24@Naja: Hi hi jeg plejer også altid at smage på dejen – det er sådan jeg ved om en kage smager godt inden kommer ud af ovnen. 😀
Håber du også synes de smage efter den er bagt. 😉
Cathrine
8. marts 2011 at 16:34Det her er den bedste chokoladekage jeg har smagt til dags dato!! 🙂
Takker for en super god opskrift!!!
Catarina
8. marts 2011 at 18:45@Cathrine: Velbekomme og dejligt du kan lide kage.
Ha’ en god aften. 🙂
ida
17. marts 2011 at 14:09den er så god at jeg må have mender
Catarina
17. marts 2011 at 19:01@ida: Godt du kan lide den.:)
allan
20. marts 2011 at 20:57God konsistens. Men smagte ikke af noget som helst på trods af at vi brugte mere kakao end de 6 spsk.
Direkte i skraldespanden.
suffe
21. marts 2011 at 15:54kan man bruge andet end kærnemælk? altså skummetmælk?
Catarina
21. marts 2011 at 16:03@suffe: Nej. 🙂
Lisbeth
27. marts 2011 at 19:24Hej!
SUPER KAGE! Har en dreng der ikke kan tåle mælkeprodukter. Bagte den derfor i dag med soyamælk istedet for kærnemælk og det ka`man sagtens
Stor hilsen
Lisbeth
Catarina
27. marts 2011 at 20:18@Lisbeth: Dejligt at høre at I kunne lide den og at den også kan bages med soyamælk. 🙂
God søndag til jer alle. 🙂
beccamussen
29. marts 2011 at 06:34Jeg bager den gerne dagen i forvejen. Det bliver den bestemt ikke ringere af. En lækker kage 🙂
Catarina
29. marts 2011 at 07:18@beccamussen: Nej den er god selv 3-4 dage efter. Jeg lader den bare stå i den kolde ovn de dage – det bliver den ikke tør af. 🙂
Diana
12. april 2011 at 21:13Virkelig god kage! har nu bagt den to gange (og er ved at bage den igen)..
Line123
20. april 2011 at 17:41Hej 🙂 super lækker kage!(Y)
Jeg har tænkt mig at lave den lidt som en lagkage, men ved ikke hvad jeg skal komme imellem? har du en ide? 🙂
Catarina
20. april 2011 at 19:26@Line123: Da chokplade og hindbær altid er en god kombi, kunne jeg godt forestille mig en skum (flødeskum) ibalndet (frosne) hindbær som først er kogt op med noget flormelis og derefter kølnet af inden de blandes med flødeskummet og på toppen, kan du jo så passende pynte med nogle af de hele bær. 🙂
Julie
24. april 2011 at 15:10Kan man ikke bare bruge almindelig mælk og bagepulver, i stedet for kærnemælk og natron?
Catarina
24. april 2011 at 16:33@Julie: Nej.
Helle
27. maj 2011 at 07:07Hi-hi … forleden ville jeg bage den her kage. Og så ville jeg lige skrive den ud, for at tage opskrifte med ud i køkkenet. Først da printeren havde spyttet en halv pakke papir ud opdagede jeg, at Catarina havde ETHUNDREDEOGFIREHALVFEMS kommentarer på et blogindlæg om en kageopskrift!!!!!!!!!! 😀
Catarina
27. maj 2011 at 07:29@Helle: Jeps, den er et hi og er det indlæg som har flest besøgende om dagen – jeg tror det i snit er 180-200 der er inde og kikke så jeg er glad for at det ikke er aller der har kommenteret. 😉
Håber du fik stoppet printeren i tide, så du ikke spildte mere papir end højst nødvendigt. 😀
Helle
28. maj 2011 at 19:47Det gjorde jeg. Og kagen blev god – vi spiste den med vanilleis til. Mums.
Catarina
28. maj 2011 at 20:19@Helle: Den er også god med chokoladesause og vanilleis. 😀
Miguel Nissen
3. juni 2011 at 11:18Hey jeg har lige sat kagen i ovnene her til formiddag og må sige jeg syndes det er en usædvandelig nem dej at arbejde med jeg kan måske anbefale ar bruge halv potion hvis man ikke skal ha en kæmpe kage men
Catarina
3. juni 2011 at 14:31@Miguel Nissen: Ja, den er let a lave. 🙂
lars
6. juni 2011 at 21:10kan man godt bage uden æg?
Catarina
7. juni 2011 at 07:01@Lars: Hvorfor tror du der er en opskrift her hvor der ikke skal bruge æg??
isabella holm johansen
20. juni 2011 at 14:11hej hvor mange personer er den til ?:)
Catarina
20. juni 2011 at 16:35@isabella holm johansen: Det kommer an på hvor sulten og kage glad man er. Men mål din bradepande og se hvor mange stykker du kan få ud af den. 🙂
TM
20. juni 2011 at 20:27Hvor meget flormelis vil du anvende til glasur
Catarina
20. juni 2011 at 20:32@TM – jeg tager bare en slat og det kommer jo an på hvor tyk en glasur du vil have. 🙂
neek...
22. juni 2011 at 11:52Jeg vil prøve den i aften:)
kan jeg bage det i en alm stor bradepande…eller skal det være i en kageform?
🙂
Catarina
22. juni 2011 at 12:42@Neek – kagen skal i en bradepande, da den fylder for meget til en form. 🙂
Jane
27. juni 2011 at 23:32Hej 🙂
Hmm hvad har jeg lige gjort forkert, siden mit forsøg med kagen, er blevet så gummi agtig at man kunne forvæksle dem med en gummimåtte!?
Catarina
28. juni 2011 at 04:36@Jane: Jeg ved jo ikke hvad du har lavet. Men et eller andet må du have gjort forkert, for hvis man følger opskriften, så bliver kagen præcis som mange andre har skrevet her. Nemlig god. 🙂
Kresti
1. juli 2011 at 12:59Som flere har skrevet, ser kagen virkelig lækker ud! Så lækker, at den blir nødt til at prøves. Et lille spørgsmål: Hvilken slags olie anvender du? 😉
Rigtig god weekend! 🙂
Catarina
1. juli 2011 at 15:32@Kresti: Jeg bruger altid en olie der ikke mager af ret meget, nemlig raps- eller solsikkeolie. 🙂 Den er lækker og det bliver den ved med weekenden over, hvis den da holder så længe. Du skal bare stille den ind i den kolde ovn indtil den er spist – der holder den sig fint. 🙂
God weekend og kagedag.
Kresti
1. juli 2011 at 13:00mener afprøves 😉
Birgitte Bang
2. juli 2011 at 19:33Hej hej… super lækker kage…
Hvordan undgår man at kagen vokser alt for meget på midten og ikke så meget ude i kanten?
Det ser ikke så pænt ud når det skal skæres ud og glasuren fordeler sig heller ikke så pænt?
Hvad gør jeg mon galt?
Hilsen Birgitte
Catarina
2. juli 2011 at 19:44@Birgitte Bang: Som med alle andre bradepande kager banker jeg bradepanden lidt ned i bordet og skubber derefter lidt af dejen væk fra midten. 🙂
Dejligt at du kan lide den. 🙂
Mange hilsner Catarina
Camilla
8. august 2011 at 14:58heiii… jeg vil bare sige jeg har prævet for 4 gang at finde den bedste chokoladekage opskrift og ikke lykkes.. men da jeg fandt din så den jo bare mega lækker ud åhhh den er lige sat i oven såå nu ber jeg til den er super.. jeg skal nok skrive resultatet smiler… <3
janani
18. august 2011 at 13:44hej jeg har lige et spørgsmål 🙂 hvor meget svare 600 g mel og 600 g sukker i dl ?
Catarina
18. august 2011 at 18:28@Janani – det ved jeg ikke, men mon ikke at der findes et andet om det i google. 🙂
Helenekr
21. august 2011 at 13:50Hej hej.
Ville lige bage en hurtig kage til resten af familien, og fandt denne opskrift via google. Da min bror er lactose-intolerent, har jeg i stedet for at bruge kærnemælk, brugt rismælk. Kan se, at der længere oppe står, at man sagtens kan slå den sammen med soya – og da vi ikke bruger soya, tænkte jeg, at rismælk måtte være lige så fint.
Lige nu står kagen i ovnen, og vi glæder os til at smage.
Jeg vender da lige tilbage med svar på, hvordan kagen bliver med rismælk 🙂
Catarina
21. august 2011 at 15:07@Helenekr – glæder mig til at høre hvordan den var med rismælk. 🙂
Mette
22. august 2011 at 14:54Skal prøves! Ser super god ud 🙂
Kan man halvere opskriften?
Catarina
22. august 2011 at 16:34@Mette – ja, så skal den bare i en mindre form. 🙂
Mette
22. august 2011 at 17:11Tak for svar. Nu vil jeg igang med at bage 🙂
Catarina
22. august 2011 at 17:24@Mette – velbekomme, håber den bliver som du forestiller dig den. 🙂
Rikke
30. august 2011 at 15:08Hejsa,
Jeg vil bare sige, at jeg har bagt denne kage én gang, til mine og min kærestes kollegaers store glæde, og de har givet den “genvalg” 😉
Den er SUPER lækker – jeg elsker i det hele taget kager med kærnemælk i, da de bliver så meget bedre og ikke så tørre som sådan nogle kager ellers godt kan blive – TAK for en god opskrift! 😀
Catarina
30. august 2011 at 16:57@Rikke – velbekomme og jeg er glad for at alle kan lide kangen. Her hjemme er den også et hit. 🙂
Emma
15. september 2011 at 20:43Hejsa:) kan man bage kagen uden kærnemælk???? eller bliver den dårlig???
kh emma <3
Catarina
16. september 2011 at 06:35@Emma – nej det kan man ikke. Sorry 🙂
henriette
19. september 2011 at 15:59Lige et tip 😉
Kagen kan også bages med appelsin juice f.eks. i stedet for kærnemælk..
Catarina
19. september 2011 at 17:04@Henriette – OK tak. 🙂
Kirsten
26. september 2011 at 18:19Lyder lækkert. Den vil jeg bage imorgen;-) Hvor stor form?
Kirsten
26. september 2011 at 18:36Læste opskriften igen… Bradepande… Det er øjnene man først bli´r blind på:-)
Catarina
27. september 2011 at 07:41@Kirsten – håber den smagte. 🙂
Kamilla
26. september 2011 at 20:32Nu forsøgte jeg mig med kagen her – det var bestemt ikke et hit! Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men den smager af mel, egentlig af ikke færdigbagt brød. Jeg undrede mig over den store mængde mel der skal i kagen!?
– Kamilla
Catarina
27. september 2011 at 07:42@Kamilla – ærgerligt at den ikke smagte dig. Her der det yndlingskagen og jeg har endnu ikke oplevet at den sagte af mel. 🙂
Maya
10. december 2011 at 13:44Jeg er fulstændig enig, har har bagt kagen og den blev langt fra et hit.
-Maya
Catarina
10. december 2011 at 13:49@Maya – det var ærgerligt.
Kirsten
27. september 2011 at 15:13Den smager ikke dårligt, men den smager meget sund…
Catarina
27. september 2011 at 16:18@Kirsten – Hi hi, så har du ikke puttet nok glasur på. 🙂
Sheila Nielsen
2. oktober 2011 at 12:05Hip hurra for Google+chokoladekage+billeder. Så fandt jeg lige denne skønne sag hos dig – selvom det er et ældre indlæg. Mange tak; jeg har netop fået ekstra plus og stjerne i husmorbogen, af kæreste og børn. Den smager fantastisk!
Go’ søndag 🙂
Catarina
3. oktober 2011 at 15:18@Sheila – Hi hi – her ryger der også ekstra plusser på når jeg bager den. Dejligt du kunne lide den. 🙂
Trine
1. november 2011 at 17:46Det eneste der mangler, er bare antal. Der står ikke ca. hvor mange stykker der kommer ud af det 🙁
Jeg prøver mig frem og håber på det bedste 😀
Catarina
2. november 2011 at 09:24@Trine – det er fordi vi alle skære stykkerne i forskellig størrelse og en bradepande er en bradepande. 🙂
kevin
2. november 2011 at 08:45super god kage vil gerne lave den igen ville bare lige se omman kan pynte den evt med nødder
Catarina
2. november 2011 at 09:31@Kevin – du kan pynte med lige hvad du har lyst til, alt går. 🙂
Rikke Ø
10. november 2011 at 18:22Det er en vidundelig kage. Vi bruger den altid til børnenes fødselsdage..Min mand er super til at dekorere. Vi har lavet alt fra spidermann, Yoda, fodboldkage og nu Bamse og kylling…Bare på med glasur´, chokolade og fantasi. Dette er kagen alle ka li.
Catarina
11. november 2011 at 06:13@Rikke – ja det er en dejlig lange som han dekoreres på mange måder. Jeg er glad for at I også kan lide den. 🙂
Inas
15. november 2011 at 21:50kagen ser fantastisk ud..skal helt sikkert bages..men men men jeg mangler kun en opskrift på hvidglasur..er du sød at hjælpe??
Catarina
16. november 2011 at 06:51@Inas – en egentlig opskrift har jeg ikke, for det afhænger af hvor til du ønsker glasuren. Men prøv at tage et par deciliter flormelis og bland så 1-2 spsk. Lunken vand i og se om konsistensen passer dig, hvis den bliver for tynd så skal der mere florsukker i og for tyk, et par dråber mere vand. 🙂
zb
30. november 2011 at 14:28skal der ikke være æg i.
Catarina
30. november 2011 at 15:56@zb – nej. 🙂
Sarah
8. december 2011 at 20:08Heej 🙂
Lækker opskrift – også meget ønsket herhjemme. Ville dog lige høre dig om du har erfaringer med at bruge dejen i muffins?
Mvh. Sarah
Catarina
8. december 2011 at 20:19@Sarah – Jeg har faktisk prøvet at bruge dejen til muffens men jeg kom til at gi’ dem en smule for meget, så de blev lidt tørre. Så hvis du vil prøve, så hold øje med dem. 🙂
rikke
18. december 2011 at 14:27hej jeg ville bare spørge hvordan man laver glasuren?
Catarina
18. december 2011 at 15:18@rikke – kik et par kommentar længere opp, der har jeg skrevet hvordan. 🙂
rikke
18. december 2011 at 20:33jeg har lavet den og den er blvet mega dårlig jeg ved ikke hvorfor den er helt flad og er ikke bagt færdig.
Catarina
18. december 2011 at 20:42@Rikke – måske der er noget med din ovn, for jeg har aldrig fået sådan en ud.
Tine
13. januar 2012 at 08:04Du skriver selv den er flad… du har nok sat den på varmluft istedet for alm ovn for så sker det at den ikke er færdigbagt indvendigt og den når ikke at hæve..det er generelt med kager og varmluft synes jeg..
Prøv igen på alm ovn, 200 grader, 35 min og så lad den stå og køle ned i bradepanden på en rist…
Har du husket at komme natron i??
Tine
13. januar 2012 at 08:02Hejsa Catarina
Denne opskrift fejler absolut ingen ting, den smager rigtig godt og dejlig svampet og dejlig usund.. 😉
Dem der siger at den ikke smager godt, de har nok sat den på forkert indstilling i ovnen eller puttet for meget eller for lidt i af noget… altså en fejl 40… 😉
Nums nums!
🙂
Catarina
13. januar 2012 at 10:55@Hej Tine
jeg har heller ikke selv nogle problemer med at gå klagen til at smage dejligt. Tak for din søde kommentar. 🙂
anna
13. januar 2012 at 20:53hi catarina,
just baked your chocolate cake,, its very delicous, the texture is very soft..my family love it.
thanks for sharing your recipe..
anna
Catarina
14. januar 2012 at 08:14@Anna – glad that you’re and your family likes it. 🙂
Tine
15. januar 2012 at 20:00Hej igen…måtte lige kommentere at selv idag på 4. dagen efter jeg bagte kagen smager den stadig fortryllende godt og stadig ligså saftig og blød i smagen og konsistens..:)
Catarina
16. januar 2012 at 07:42@Tine – Ja det er nemlig det gode ved kage her, den holder sig frisk flere dage. 🙂
Rebekka Iversen
24. januar 2012 at 22:50Hej ! Jeg synes kagen er RET lækker ! Jeg er virkelig bare dømt til at være dårlig til at bage . HJÆLP ..
– Hvordan sørger får man den mindre ‘gummi’ agtig ? – måske skal jeg røre mere ? 🙂 Tak for et svar . Ellers kun positive ting om den fiine opskrift – tak for den ! 🙂
Catarina
25. januar 2012 at 06:54@Rebekka – jeg ved ikke hvad du gør galt. Jeg kender ingen den ikke er lykkedes for, ikke engang mine børn. 🙂
Hanne Bille
11. september 2022 at 12:15Hej Catarina
Sikke en nem opskrift. Kagen bliver helt utrolig lækker og svampet. Jeg har den nu i ovnen for tredje gang på 14 dage 😊😊
Mange hilsner Hanne
Catarina
11. september 2022 at 12:48Hej Hanne
Dejligt at du også er glad for opskriften 😊
Her bliver den også flittigt bagt, nettop fordi den er nem, ikke bliver tør og alle kan lide den.
Han en dejlig søndag og tak for din kommentar 😀
Sussi
1. december 2022 at 23:03Hej
Jeg skal lave små juletræer til min datters fødselsdag i børnehaven og vil prøve din opskrift? Er den god at skære ud? Dvs den smuldre ikke? Vil dine mål passe til 25 små juletræer?
Catarina
5. december 2022 at 16:16Hej,
Det tror jeg ikke du kan bruge denne opskrift til, der skal du nok over i en brownie eller noget i den stil.
Elvira
18. marts 2023 at 20:03Elsker den her kage, den er et hit HVER gang en ar børnene skal have kage med ❤️
Catarina
25. marts 2023 at 16:02Hej Elvira
Velkommen til bloggen her 😀
Den kage er også bare SÅ skøn og dejlig at nem 😀