Menu
Teknologi

Ret så forelsket

WAUW det må jeg eje, var min første tanke da jeg så denne miniature udgave af det legendariske Rolleiflex, det kamera alle Hollywoods stjerne blev skudt med, tilbage i 30’erne og 40’erne.

Denne udgave er dog ikke analog men digital, men billedeformatet er stadig kvardratisk og søgeren findes også på toppen af kameraet. Rolliflex er lavet i størelsesforhold 1:2 og vejer ikke mere end 100 gram, vel og mærke med batteri. Fysiske mål er: 43x73x34mm. Det har 5 megapixel og billederne er på 2304 x 2304 pixels.

Det er et kamera jeg bare må eje, bare fordi det er for fedt.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

8 kommentar

 • Cirkusprinsesse
  7. maj 2009 at 19:42

  Altså det er meget fint jo, men der er bare noget forkert over et digitalt rollei.

  Men dit indlæg gav mig lyst til at grave mit RolleiFlex frem fra gemmerne og få smidt noget film deri 😀

  Reply
 • Anita
  7. maj 2009 at 20:30

  Jeg kunne ikke lige huske, om det var hos Cirkusprinsessen eller hos Karolina Z. jeg havde set sådan et Rolleiflex i brug, men det siges jo her i kommentartråden. Sjovt ser det helt sikkert ud til at være. Og meget specielt.

  Det kunne være fedt at få lov at prøve, inden der evt. skulle investeres 🙂

  Reply
 • Catarina
  7. maj 2009 at 20:37

  Cirkusprinsessen
  Ja lidt mærkeligt er det, men det er da bare for ”nuttet” og når så selv håndtaget på siden virker, ja så er jeg solgt.

  Du skal da se at få film i det gamle og så få skudt nogle billeder. 🙂


  Anita
  Det er for skægt og det skulle også bare ”være for sjov” hvis jeg skulle have det. Har fundet en tysk side der sælger. 😉

  Men faktisk er billeder ikke ringe, der findes indtil flere eksempler på Flickr.

  http://www.flickr.com/search/?q=rolleiflex%205.0&w=all

  Reply
 • Mette
  7. maj 2009 at 22:22

  Som 10-12 årig fotograferede jeg med et fint gammelt kamera med bælg… min far synes jeg skulle ha’ den historiske del af fotograferingen med 🙂

  Jeg tror nu nok, jeg foretrækker de moderne versioner. Det behøver jo ikke være retro det hele.

  Reply
 • Catarina
  7. maj 2009 at 22:32

  Mette
  Herlig far. 🙂

  Nej det hele behøver ikke være retro, nu har jeg intet der bare minder om retro af nogen art (ok én kjole) 🙂 . Dette vil jeg bare gerne have, både til bare at have stående, (andre har porcelænsfigurer og anden nips, det har jeg så intet af) og så kunne jeg bruge den sådan for sjov indimellem. Jeg har slet ikke tænkt at skifte mit Nikon D90 eller Canon IXUS ud, bare et ekstra kamera for sjov. 😀

  Reply
 • Marianne
  8. maj 2009 at 07:59

  Jeg tror min Mor, der er uddannet fotograf ville være 100% enig med dig 🙂

  Reply
 • Catarina
  8. maj 2009 at 08:18

  Marianne
  Det kunne jeg faktisk godt forestille mig hun var, det kan være du skal vise hende det. 🙂

  Reply
 • […] som jeg skrev for noget tid siden, ja så måtte jeg bare eje dette lille røde kamera. Det kom så endelig med […]

  Reply

Skriv en kommentar