Menu
Familieliv

Fredag på farten

I fredags skulle jeg jo til Nordborg på Als, dels for at hente Christian som nu har juleferie, men også for at deltage i den juleafslutning som eleverne havde på skolen havde arrangeret. Turen derned var ikke så vanskelig som frygtet og tog kun to timer, der var lidt snefygning hist og pist, men heldigvis var der ingen ulykker af nogen art.

Vel ankommet til efterskolen mødtes jeg med Christian og vi fik pakket alle hans ting ind i bilen. Derefter var det tid til lidt mad og skolens kok og nogle af eleverne havde lavet smørrebrød. Hold da helt op hvor må de ha’ haft travlt med at smøre. For der var mere end rigeligt til os alle og vi var mange. Efter spisningen, var det tid til fakkeloptog til Nordborg kirke. En tur på 500-600 meter, men for pokker hvor var det koldt. Vinden kom fejende ind fra Østersøen og bed godt og grundigt i både kinder og næsetip.

Afslutningen i kirken var præget af, at det var eleverne der stod for det meste. Indgangsbønnen og de andre bønner, blev læst af eleverne og pigerne havde indøvet nogle julesange som de fremførte af et par gange. Et par af eleverne har fingre, som med lethed kan danse over et piano, så det lyder som englene synger og de fremførte også et par numre. Skøn musik. Skolens heavyband spillede og sang også et enkelt nummer og jeg skal hilse og sige at det lød fabelagtigt. 🙂 Nu var det præstens tur og han gav os ”Den standhaftige Tinsoldat” af H. C. Andersen, og det gjorde han rigtig godt. Der er gået noget af en fortæller tabt i den præst. Jeg vil faktisk godt overvære nogle af han prædiger, for de må da være rigtige gode.

Sidst men ikke mindst, så havde alle drengene på skolen dannet et kor og gav os to sange. For pokker hvor lød det godt. Der er nu noget særligt over sådan en drenge/mande kor og deres dybe stemmer. Jeg fik skisme helt kuldegysninger af at lytte til dem.

Turen hjem fra Nordborg blev længer end derned, da Ballebro/Hardeshøj færgen ikke længere sejlede, på grund af de sene tidspunkt. Jeg og den del andre forældre måtte derfor tage turen hele vejen ned gennem Als, forbi Sønderborg og op derfra. Der var en smule mere snefygning på hjemturen, men den forløb uden problemer.

Ingen kommentar

    Skriv en kommentar