Menu
Familieliv / På tur / Teknologi

En ung mand i uniform

I lørdags var vi jo et smut på Sjælland, for Gardehusarregimentets Veteran Panser og Køretøjsforening, hold åbent hus, for pårørende og Sebastian er jo lige startet der som værnepligtig d. 1. februar. Trods regnen var der mødt rigtig mange op for at se de 160 unge mænd og kvinder i uniform og for at danne sig et billede af den uddannelse de nu er igang med. For nogle er det kun denne 4 måneders periode, for andre bliver er det en længervarende uddannelse. Sebastian satser på det sidste og er vild glad for at være derover. Hvis han fortsætter, kan han søge om at komme direkte på sergentskole eller også kan han tage til Holstebro, for at få en 8 måneders uddannelse, inden han sendes ud i 6 måneder. Efter de 6 måneder, kan han å også vælge at komme på sergentskole. så mulighederne er mange.

Vi startede med morgenmad i kantinen, hvor Sebastian kom og spiste med. det var faktisk en rigtig hyggelig start, for så fik han også lige fortalt, hvad han skulle deltage i, i løbet af dagen. Klokken nærmede sig hastigt tiden for morgensamlingen, så vi og soldaterne begav os ned til morgensamlings området. Under morgensamlingen fik soldaterne at vide hvad der skulle ske i løbet af dagen og vi forældre blev ved samme lejlighed budt velkommen. Derefter begav de 160 soldater og de mange pårørende sig op på idrætsanlægget, hvor der var mulighed for alle os forældre, at tage masser billeder, af vores små drenge som nu er nogle store soldater. 😉

Som det ses på filmen, så var det stadig øsende regnvejr og de unge mænd og kvinder havde efterhånden stået “til parade” for os i omkring en halv times tid, så de var ved at være godt våde og det var vi andre også.

Da alle havde fået et par billeder eller 10. kom en enkelt pauke og 6 trompeter ind. Det er altså noget der gir’ mig gåsehud, når jeg ser den slags, kald mig bare en gammel sentimental tosse. 😉

Efter paraden var der nu tid til en lille pause, som for soldaternes vedkommende, blev brugt til at skifte tøj og for os andre til at se deres værelser og få lidt kaffe og te. Et par foredrag stod nu på programmet og jeg må sige, at det var meget informative foredrag. For hvis Sebastian vælger at fortsætte og evt. skal du i de der 6 måneder, ja, så er det altså Afghanistan, han bliver sendt til, med mindre at regeringen mener noget andet. Ikke lige noget nogen af os synes lød særligt tiltalende, men efter at have hørt fra soldater som har været udsendt og en mor som havde to sønner som har og er afsted, ja, så tegner der sig et noget andet billede end det pressen maler for os.

Frokosten, som kunne købes i kantinen, var et meget lækkert måltid og forgik i hyggelige rammer. Sebastian sad lige bag os, sammen med nogle fra hans deling. De havde dog ikke samme tid til at nyde måltidet, da de skulle ned og gøre klar til diverse opvisninger og konkurenser. Jeg synes de klarede det rigtigt flor, de har trods alt kun være derinde i 6 uger.

Konkurrencerne var; hurtigste omklædning fra civil til soldat, gevær samling, bilskubning og tatoo. Sebastian skulle deltage i bilskubning og skulle være førren af bilen.

Hele arrangementet sluttede kl. 16, men da Sebastian ikke havde fri før kl. 17 og vi skulle have ham med hjem, satte Søren og jeg os op i kantinen og nød at der var tørvejr og at der var lige så meget te og kaffe som vi havde lyst til.

Det var en super hyggelig dag også selvom det regnede kraftigt næsten hele tiden, men vejret er vi jo trods alt ikke herre over, kun vores påklædning. 😉

Jeg har lavet en film over hele dagen som vare 6:38 min., hvis du har lyst, kan den ses her.

Hvis du har lyst til at se flere billeder fra åbenthus arrangementet i Slagelse, kan du klikke på det lille billeder her under. 🙂

Åbenhus hos GHR

 
 
 
 
 
 
 

12 kommentar

  • Catarina
    22. marts 2010 at 11:44