Menu
Teknologi

Let fotostativ fra Dörr

Jeg var så (u)heldig at mit gamle fotostativ gik i stykker da jeg deltog i Fotomalias fotoworkshop i Skanderborg. Jeg har længe kikke på et nyt, men har ikke rigtigt kunne beslutte mig for hvilket det skulle være. Dem jag har set på, er dem som rigtig mange bruger, nemlig dem fra Manfrotte. Prisen for et af dem jeg har kikke på, er omkring de 2000 kr. og så kommer det er hoved oveni til små 800 kr. det er altså en pris jeg kviede mig lidt ved at gi’, specielt fordi stativet vejede omkring 2 -2,5 kg og det er altså meget og jeg ved med mig selv, at jeg så gidder slæber det med mig rundt, når det er så tungt. Selvfølgelig kan man godt få stativer som meget lettere, de er så lavet af kuldfiber, men så snakker vi også om priser som er i den høje ende af, hvad jeg som glad amatør vil gi’ 😉

Det stativ jeg har købt er et rejsestativ fra Dörr, som vejer 1175g og det må siges at være i den lette ende af skalaen.

Ud over den lave vægt på 1175g, faldt jeg også for det faktum at det ene ben kan skrues af og bruges som monopod, dvs. at jeg faktisk har to stativer i et, det er da lidt fedt synes jeg.

Benene kan indstilles i 4 forskellige positioner og de kan så hver i sær også vippes hele vejen rundt, sådan at mit kamera kommer til at “hænge” på hovedet. Smart hvis jeg skal lave optagelser i græshøjde.

Jeg stødte dog på et problem og det var, at når jeg ville lave optagelser med kameraet tiltet til siden, så kunne det medfølgende hoved ikke kunne holde til vægten at Nikon mit D90 påmonteret mit Nikon 105mm, det drejede simpelthen nedad. Jeg talte derfor med min fotoforretning om problemet og de snakkede så med producenten som sagde, at problemet kunne løses ved at købe et større hoved. Jeg bestilte med det samme det nye hoved, som jeg så var ude og hente i går.

Problemet med vægten er nu løst og jeg glæder mig til rigtigt at komme igang med at bruge det. Jeg kommer nok ikke til at skifte mellem hovederne, men kommer nok kun til at brude det nye, som også virker en smule mere solidt end det som følger med.

Vægten, med det nye hoved påmonteret, er så steget fra 1175g til 1348g, men det er så lidt at jeg næsten ikke mærker det. Jeg glæder mig til rigtigt at komme til at bruge det i praksis.

Prisen for denne herlighed, er 799, for stativet og 550 for det nye hoved ialt 1350,væsentligt mindre end hvad de store Manfrotto stativer koster.

8 kommentar

 • Kim
  5. august 2010 at 16:39

  Tillykke med det nye stativ 🙂

  Heldigvis kan man sagtens købe kulfiber stativer, uden at skulle købe de dyre Manfrotto eller andre. Jeg har selv købt en Benro, men jeg er ikke sikker på at de sælges i Danmark.

  Reply
  • Catarina
   5. august 2010 at 20:19

   @Kim: Ok, det viste jeg ikke – har faktisk ikke hørt om Bento før. Det må du vise frem på bloggen. 🙂

   Reply
 • Jan
  5. august 2010 at 17:17

  Jeg har selv et stort/kraftigt Manfrotto “med det hele”, som jeg bruger til mit fuglekiggeri (Leica Teleskop) .

  Nu bruger jeg det jo næsten i al slags vejr, så min erfaring (og mange andres) er at stativerne desværre skal være lidt tunge og det af 2 årsager:

  1. Stativet kan ryste ved blæst. (Hav-fugle Obs om efteråret i stiv kuling er bare så fedt).

  2. Stativet kan ryste ved forskellige slags underlag (står på et træ-gulv når folk går forbi f.eks. i et fugletårn/fugle-skjul eller simpelthen “gungrende” jord der giver efter også når folk går forbi).

  Fordelen ved de tunge er stabilitet – som du skriver – men tunge at slæbe over længere afstande.

  Så Pige – træd varsomt 😉 når du fotograferer med et let-vægts-stativ.

  Reply
  • Catarina
   5. august 2010 at 20:24

   @Jan: Jeg er klar over at et let stativ også letter flytter sig, derfor er jeg også glad for at der er en krog i så jeg kan hænge en sandsæk eller en af mine Klean Kanteen i. 🙂

   Som regel når jeg bruger stativ, så har jeg også min hånd på kameraet og dermed formindskes risikoen for at det vælter.

   Jeg kommer aldrig til at slæbe på et tungt stativ og tage det dem til udlandet, ville være helt udelukket. Jeg synes resten af mit grej allerede vejer ret meget. 😉

   Tak for din kommentar og dine råd. 🙂

   Reply
 • Lækker lørdag
  7. august 2010 at 10:03

  […] end lidt huslige pligter og så håber jeg på, at jeg også kan få tid til at lege lidt med mit nye stativ. Jeg har se “noget” et andet sted og det kunne jeg godt tænke mig at lave min egen […]

  Reply
 • Benro kulfiber stativ « kinatur.dk
  8. august 2010 at 12:47

  […] Efter opfordring fra Catarina. […]

  Reply
 • Lidt nyt grej | Catarina.dk
  1. maj 2011 at 15:19

  […] oppe” funktion og så var prisen kun en 200 lap og så er den fra firmaer Dörr, som mit stativ også er fra. Så den røg med […]

  Reply
 • Bag om billedet | Catarina.dk
  3. maj 2011 at 09:55

  […] Nikon D90 blev påmonteret min 105mm makro og hele herligheden sat på mit stativ. Hvorefter jeg skruede en lampe fast på det ene ben og fastgjorde min trådudløser, til kameraet. […]

  Reply

Skriv en kommentar