Menu
Teknologi

Let fotostativ fra Dörr

Jeg var så (u)heldig at mit gamle fotostativ gik i stykker da jeg deltog i Fotomalias fotoworkshop i Skanderborg. Jeg har længe kikke på et nyt, men har ikke rigtigt kunne beslutte mig for hvilket det skulle være. Dem jag har set på, er dem som rigtig mange bruger, nemlig dem fra Manfrotte. Prisen for et af dem jeg har kikke på, er omkring de 2000 kr. og så kommer det er hoved oveni til små 800 kr. det er altså en pris jeg kviede mig lidt ved at gi’, specielt fordi stativet vejede omkring 2 -2,5 kg og det er altså meget og jeg ved med mig selv, at jeg så gidder slæber det med mig rundt, når det er så tungt. Selvfølgelig kan man godt få stativer som meget lettere, de er så lavet af kuldfiber, men så snakker vi også om priser som er i den høje ende af, hvad jeg som glad amatør vil gi’ 😉

Det stativ jeg har købt er et rejsestativ fra Dörr, som vejer 1175g og det må siges at være i den lette ende af skalaen.

Ud over den lave vægt på 1175g, faldt jeg også for det faktum at det ene ben kan skrues af og bruges som monopod, dvs. at jeg faktisk har to stativer i et, det er da lidt fedt synes jeg.

Benene kan indstilles i 4 forskellige positioner og de kan så hver i sær også vippes hele vejen rundt, sådan at mit kamera kommer til at “hænge” på hovedet. Smart hvis jeg skal lave optagelser i græshøjde.

Jeg stødte dog på et problem og det var, at når jeg ville lave optagelser med kameraet tiltet til siden, så kunne det medfølgende hoved ikke kunne holde til vægten at Nikon mit D90 påmonteret mit Nikon 105mm, det drejede simpelthen nedad. Jeg talte derfor med min fotoforretning om problemet og de snakkede så med producenten som sagde, at problemet kunne løses ved at købe et større hoved. Jeg bestilte med det samme det nye hoved, som jeg så var ude og hente i går.

Problemet med vægten er nu løst og jeg glæder mig til rigtigt at komme igang med at bruge det. Jeg kommer nok ikke til at skifte mellem hovederne, men kommer nok kun til at brude det nye, som også virker en smule mere solidt end det som følger med.

Vægten, med det nye hoved påmonteret, er så steget fra 1175g til 1348g, men det er så lidt at jeg næsten ikke mærker det. Jeg glæder mig til rigtigt at komme til at bruge det i praksis.

Prisen for denne herlighed, er 799, for stativet og 550 for det nye hoved ialt 1350,væsentligt mindre end hvad de store Manfrotto stativer koster.

8 kommentar

  • Catarina
    5. august 2010 at 20:19