Menu
Kogebogen / Kolde & varme drikke / Teknologi

Hjemmelavet Chai latte

Jeg kan jo godt lide en Chai latte engang i mellem. Men jeg gider ikke gå på café hele tiden bare for at få sådan én, så nu har jeg lavet min egen blanding og sønnike har godkendt den. Hans kommentar var:

Den smager ligesom den inde på Druen & Bønnen, bare uden skum.

Opskriften får du lige her.

Ingredienser:
Til ca. 100 g hjemmelavet chaiblanding

100 g Assam-te eller anden sort te
3 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt ingefær
25 knuste sorte peberkorn
10 knuste nelliker
2 knuste tørrede lauerbærblade

Til at knuse peberkorn og nelliker bruger jeg min store granitmorter.

Fremgangsmåde:
Hæld 3 dl vand i en gryde.
Smid 2 store spsk. chaiblandingen ned i gryden.
Når vandet koger, tilsætter du 3 dl. skummetmælk (eller den mælk du nu bruger) og lad det koge op igen én enkelt gang, men pas på, det ikke koger over.
Kom ca. 3 teskefulde økologisk rørsukker i (eller hvor sød du nu ønsker teen) og rør rundt til sukkeret er opløst.
Hæld nu teen, igennem en si, op i et stort glas eller hvis I er to, i to mindre glas.

Hvis jeg havde en mækleskummer, havde det været idialt, men det har jeg ikke. Og teen smager lige så godt uden skum. 🙂

23 kommentar

 • Therese
  22. oktober 2010 at 14:42

  Mums. Jeg elsker chai! 🙂
  God bedring med din hals. Håber det snart går over.

  Reply
  • Catarina
   22. oktober 2010 at 15:40

   @Therese: Jeg er også vild med Chai latte, men ikke for mange, for så bliver en for sød. 🙂

   Tak for de gode ønsker, jeg tror jeg holder den i skalk. 😉

   Reply
 • Slow, slow, quick-quick slow
  5. december 2010 at 11:05

  […] Men inden vi når så vidt, må jeg vist heller snuppe mig et par kopper te mere, eller måske en Chai latte ville gøre underværker. Uhmm, jeg tror det bliver det sidste – kan næsten mærke den gode […]

  Reply
 • Morgenssysler
  7. januar 2011 at 07:37

  […] som fylder huset med behagelige lyde og den sædvanelige morgente er i dag byttet ud med en dejlig hjemmelavet Chai latte, ahh som den gør […]

  Reply
 • Kim
  10. december 2011 at 01:16

  WOW! Den ser lækker ud og smager lækkert! Var meningen jeg ville lave den i morgen, men fik lyst til at lave den nu (klokken 00:45) 😀

  Skal helt sikkert laves igen. Giver den sorte te jeg brugte (Typhoo – Sort løs te) en helt ny side af sig selv.

  Bedste blog jeg har fundet længe!

  Reply
  • Catarina
   10. december 2011 at 09:37

   @Kim – ja, den er ikke ligesom dem man køber på cafeer, men den er ganske ok og herhjemme er vi vilde med den. 🙂

   Reply
 • 4.søndag i advent. Allerede |
  18. december 2011 at 07:04

  […] først, er det tid til en god krydret Chai Latte, som, i denne uge, virkelig har gjort min hals og forkølelse, til […]

  Reply
 • Malle
  9. januar 2012 at 22:38

  Man den ser go ud!
  -Skal helt sikkert prøves en dag med veninden 😀

  Reply
  • Catarina
   10. januar 2012 at 06:44

   @Malle – den er nemlig go’ 🙂

   Reply
 • En god blanding |
  11. februar 2012 at 12:19

  […] har tidligere lavet min egen Chai-te blanding, da jeg ikke helt kunne finde en som tiltalte mig. Men det er slut nu. For noget tid siden fandt […]

  Reply
 • Maria
  7. april 2012 at 18:24

  Hvis du lige vil give den det sidste skub i den rigtige retning, med den lækre cremede, fyldige og lette skummende konsistens, så smut i din lokale Tiger og køb en mælkeskummer til en 20’er! Det gør underværker og nu kan jeg lave en lige så lækker chai latte herhjemme, som jeg får på diverse caféer. 😀

  Reply
  • Catarina
   7. april 2012 at 18:52

   @Maria – Velkommen til siden her. 🙂

   Jeg har for længst købte en mælkeskummer og ja, du har ret, den er helt uunværlig når jeg laver Chai Latte, eller capucho. Det er dog en elektrisk en af slagsen jeg har købt.

   Det er lige før jeg synes min egen Chai Latte er bedre end dem på caferene, da dem har den styrke som jeg selv ønsker og ikke er så sød som nogle jeg har fået.

   Du kan se hvilken her:
   https://www.catarina.dk/2011/12/31/morphy-richards/

   Tak for din kommentar og rigtig god påske. 🙂

   Reply
 • Mai
  13. august 2012 at 19:03

  Chai latte er det ikke den som smager lidt af brunkager og jul??

  Reply
  • Catarina
   14. august 2012 at 09:13

   @Mai – Det kan godt være den smager sådan for nogle, men jeg synes bare den er dejlig krydret. 🙂

   Reply
 • Bettina Christensen
  29. oktober 2012 at 11:22

  Hej,
  Det er en lækker chai opskrift du har der.Jeg er inkarneret
  chai drikker og vil prøve at lave min egen.Jeg snublede over en instant chai,der er rimelig god på http://www.chaichai.eu/ – men prøver nu din opskrift 🙂
  Mvh
  Bettina

  Reply
  • Catarina
   29. oktober 2012 at 13:22

   @Hej Betina – Jeg har en enkelt gang prøvet en instant chai, men den var simpelthen for sød for mig og uden nogen kant af skarphed. Men det kunne være at jeg skulle give det endnu en chance. 😉

   Håber min version smager dig, lad mig det endeligt vise. 🙂

   Reply
 • Jette Arildsen
  29. oktober 2012 at 22:18

  Hmmmm jeg har ingen morter – kender du nogle alternativer??

  Reply
  • Catarina
   30. oktober 2012 at 07:11

   @Jette – nej desværre.

   Reply
 • Kristoffer
  16. november 2012 at 15:51

  Mælkeskum kan laves i en gryde..

  Hæld mælk i en gryde. sødmælk er bedst da det har den højeste fedt procent.
  Varm mælken op til næsten kogepunkt i mens du pisker i gryden wolla mælkeskum.

  Reply
  • Catarina
   16. november 2012 at 16:35

   @Kristoffer – Jeg ved godt at man kan kogen den til skum hvis man bruger sødmælk, men jeg bruger aldrig sødmælk, men skummet mælk. Og jeg har for længst investeret i en mælkeskummer som kan klare skummetmælk. 🙂

   Reply
 • Julie Andersen
  11. april 2013 at 11:06

  Jeg vil give dig helt ret Catarina med at instant chai normalt ikke er særlig godt. Jeg har også prøvet flere som jeg virkelig ikke kunne få ned. Det er ofte kunstigt sødt. Det var indtil min veninde sagde til mig at hun havde prøvet David Rio og jeg måtte også selv prøve den før jeg var overbevist om at den var noget nær god.
  Dog må jeg sige den smager virkelig godt af en instant chai at være. Især Tiger spice var lækker synes jeg. Jeg købte 2 dåser hos et firma som har alle deres smage tror jeg. Her er link: http://www.drinkworld.dk/hot-drinks/te-chai/god-kvalitet.html

  Reply
  • Catarina
   11. april 2013 at 16:50

   Velkommen til bloggen her Julie. 🙂

   Tak for tippet, den tro jeg at jeg skal se efter når jeg næste gang er i byen, for hvis den er så god, så kan det jo blive sådan en som jeg kan tage med på jobbet og det ville jeg da elske. 🙂

   Tak fordi du deler ud af din erfaring. 🙂

   Reply
 • […] Jeg er jo tedrikker, eller det blev jeg efter at have været syg tilbage i februar 2010. Pludselig, efter 30 år med kaffe, og til tider kaffe i rå mængder, kunne jeg lige pludselig ikke lide smagen af kaffe ej heler duften. Jeg affandt mig med min nye »betegnelse« som tedrikker og fandt med tiden ud af hvilke te sorter der sagte mig og hvilke jeg skulle gå uden om. Min absolute ynglings te, blev ret hurtigt, den krydret Chai-te, lavet som en Chai Latte. Den er lavet på sort assam te, ikke at forvæksle med den Chai lavet med sirup eller den de servere på Baresso Coffee, som også er forfærdelig sød og intet med te har at gøre, eller nogle af de andre pulver-te, mange restaurationer serverer. Jeg køber den hos i Odense hos Winthers kaffe og ofte køber jeg også bare selve assam teen og blander så selv krydderier i. […]

  Reply

Skriv en kommentar