Hjemmelavet Chai latte

Jeg kan jo godt lide en Chai latte engang i mellem. Men jeg gider ikke gå på café hele tiden bare for at få sådan én, så nu har jeg lavet min egen blanding og sønnike har godkendt den. Hans kommentar var:

Den smager ligesom den inde på Druen & Bønnen, bare uden skum.

Opskriften får du lige her.

Ingredienser:
Til ca. 100 g hjemmelavet chaiblanding

100 g Assam-te eller anden sort te
3 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt ingefær
25 knuste sorte peberkorn
10 knuste nelliker
2 knuste tørrede lauerbærblade

Til at knuse peberkorn og nelliker bruger jeg min store granitmorter.

Fremgangsmåde:
Hæld 3 dl vand i en gryde.
Smid 2 store spsk. chaiblandingen ned i gryden.
Når vandet koger, tilsætter du 3 dl. skummetmælk (eller den mælk du nu bruger) og lad det koge op igen én enkelt gang, men pas på, det ikke koger over.
Kom ca. 3 teskefulde økologisk rørsukker i (eller hvor sød du nu ønsker teen) og rør rundt til sukkeret er opløst.
Hæld nu teen, igennem en si, op i et stort glas eller hvis I er to, i to mindre glas.

Hvis jeg havde en mækleskummer, havde det været idialt, men det har jeg ikke. Og teen smager lige så godt uden skum. 🙂

     

- Tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.
22 thoughts on “Hjemmelavet Chai latte”

  • @Therese: Jeg er også vild med Chai latte, men ikke for mange, for så bliver en for sød. 🙂

   Tak for de gode ønsker, jeg tror jeg holder den i skalk. 😉

 • Pingback: Morgenssysler
 • WOW! Den ser lækker ud og smager lækkert! Var meningen jeg ville lave den i morgen, men fik lyst til at lave den nu (klokken 00:45) 😀

  Skal helt sikkert laves igen. Giver den sorte te jeg brugte (Typhoo – Sort løs te) en helt ny side af sig selv.

  Bedste blog jeg har fundet længe!

  • @Kim – ja, den er ikke ligesom dem man køber på cafeer, men den er ganske ok og herhjemme er vi vilde med den. 🙂

 • Pingback: En god blanding |
 • Hvis du lige vil give den det sidste skub i den rigtige retning, med den lækre cremede, fyldige og lette skummende konsistens, så smut i din lokale Tiger og køb en mælkeskummer til en 20’er! Det gør underværker og nu kan jeg lave en lige så lækker chai latte herhjemme, som jeg får på diverse caféer. 😀

  • @Maria – Velkommen til siden her. 🙂

   Jeg har for længst købte en mælkeskummer og ja, du har ret, den er helt uunværlig når jeg laver Chai Latte, eller capucho. Det er dog en elektrisk en af slagsen jeg har købt.

   Det er lige før jeg synes min egen Chai Latte er bedre end dem på caferene, da dem har den styrke som jeg selv ønsker og ikke er så sød som nogle jeg har fået.

   Du kan se hvilken her:
   https://www.catarina.dk/2011/12/31/morphy-richards/

   Tak for din kommentar og rigtig god påske. 🙂

 • Hej,
  Det er en lækker chai opskrift du har der.Jeg er inkarneret
  chai drikker og vil prøve at lave min egen.Jeg snublede over en instant chai,der er rimelig god på http://www.chaichai.eu/ – men prøver nu din opskrift 🙂
  Mvh
  Bettina

  • @Hej Betina – Jeg har en enkelt gang prøvet en instant chai, men den var simpelthen for sød for mig og uden nogen kant af skarphed. Men det kunne være at jeg skulle give det endnu en chance. 😉

   Håber min version smager dig, lad mig det endeligt vise. 🙂

 • Mælkeskum kan laves i en gryde..

  Hæld mælk i en gryde. sødmælk er bedst da det har den højeste fedt procent.
  Varm mælken op til næsten kogepunkt i mens du pisker i gryden wolla mælkeskum.

  • @Kristoffer – Jeg ved godt at man kan kogen den til skum hvis man bruger sødmælk, men jeg bruger aldrig sødmælk, men skummet mælk. Og jeg har for længst investeret i en mælkeskummer som kan klare skummetmælk. 🙂

 • Jeg vil give dig helt ret Catarina med at instant chai normalt ikke er særlig godt. Jeg har også prøvet flere som jeg virkelig ikke kunne få ned. Det er ofte kunstigt sødt. Det var indtil min veninde sagde til mig at hun havde prøvet David Rio og jeg måtte også selv prøve den før jeg var overbevist om at den var noget nær god.
  Dog må jeg sige den smager virkelig godt af en instant chai at være. Især Tiger spice var lækker synes jeg. Jeg købte 2 dåser hos et firma som har alle deres smage tror jeg. Her er link: http://www.drinkworld.dk/hot-drinks/te-chai/god-kvalitet.html

  • Velkommen til bloggen her Julie. 🙂

   Tak for tippet, den tro jeg at jeg skal se efter når jeg næste gang er i byen, for hvis den er så god, så kan det jo blive sådan en som jeg kan tage med på jobbet og det ville jeg da elske. 🙂

   Tak fordi du deler ud af din erfaring. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.