Menu
Kogebogen / Kolde & varme drikke / Teknologi

Hjemmelavet Chai latte

Jeg kan jo godt lide en Chai latte engang i mellem. Men jeg gider ikke gå på café hele tiden bare for at få sådan én, så nu har jeg lavet min egen blanding og sønnike har godkendt den. Hans kommentar var:

Den smager ligesom den inde på Druen & Bønnen, bare uden skum.

Opskriften får du lige her.

Ingredienser:
Til ca. 100 g hjemmelavet chaiblanding

100 g Assam-te eller anden sort te
3 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt ingefær
25 knuste sorte peberkorn
10 knuste nelliker
2 knuste tørrede lauerbærblade

Til at knuse peberkorn og nelliker bruger jeg min store granitmorter.

Fremgangsmåde:
Hæld 3 dl vand i en gryde.
Smid 2 store spsk. chaiblandingen ned i gryden.
Når vandet koger, tilsætter du 3 dl. skummetmælk (eller den mælk du nu bruger) og lad det koge op igen én enkelt gang, men pas på, det ikke koger over.
Kom ca. 3 teskefulde økologisk rørsukker i (eller hvor sød du nu ønsker teen) og rør rundt til sukkeret er opløst.
Hæld nu teen, igennem en si, op i et stort glas eller hvis I er to, i to mindre glas.

Hvis jeg havde en mækleskummer, havde det været idialt, men det har jeg ikke. Og teen smager lige så godt uden skum. 🙂

1

23 kommentar

  • Catarina
    22. oktober 2010 at 15:40