Menu
Bageriet / Kogebogen

Jim Laheys skønne brød

Allerede tilbage i juni sidste år, læste Søren i Poletikken om en gut ved navn Jim, som havde en opskrift på et super lækkert brød. Jeg har siden da gemt opskriften på det brød og længe haft lyst til at bage det. Men der manglede lige en enkelt ting, for at jeg gad kaste mig over opskriften. Den ting er nu kommet i hus. Nemlig en Stegeso.

Den kom jo som nogle måske allerede har læst, i hus i går og efter hjemkomsten med det blå so, blander jeg vand, mel, gær og salt sammen. Jeg fulgte dog ikke helt opskriften, da jeg godt ville have lidt grovhed over brødet.

Jim Laheys skønne brød

Jim Laheys skønne brød

Min ingredienser er listet op her nedenfor og hvordan du selv kan lave dette lækre brød, kan du se her hvor den originale opskrift også er at finde.

• 4 dl vand
• 300 g hvedemel
• 100 g fuldkorns hvedemel
• Gær på størrelse med en ært
• 1 stor tsk. salt

Jim Laheys skønne brød

Brødet bliver helt vild lækker, meget luftigt, saftigt og sejt på samme tid og med en krumme som siger “spar to”. Slet ikke sidste gang jeg kaster mig over det her brød. Men næste gang tror jeg dog, at jeg vil prøve med ølandshveden, da ølandshveden har en ekstra evne til at hæve lidt mere inde i ovnen, samt en dobbelt op på opskriften, da soen er stor nok til at rumme det ekstra.

0

2 kommentar

  • […] som mel gør en forskel. For et par uger siden, bagte jeg Jims brød med traditionelt hvedemel, og efter et par gode brød den weekend, blev jeg enig med mig selv om, at det skulle prøves med […]

    Reply
  • Stenalderbrød med Husk
    16. januar 2013 at 21:07

    […] det sidste brød der blev et hit her i huset, er dette brød også inspireret af en opskrift i Politikken. Den oprindelige opskrift på […]

    Reply

Skriv en kommentar