Efter at have tilbragt en del timer i Herning og efterfølgende kikket kataloger igenne herhjemme, blev vi lidt lækkersultne. Vi havde noget rå marcipan i fryseren, så vi besluttede at lave en stor portion mini napoleonshatte. Og jeg skal hilse og sige at de er super gode. Så gode at jeg skyndte mig at smide nogle poser i fryseren, for ellers var vi alle nok endt med mavepine. 😉
Hvis du har lyst til at prøve selv, får du lige opskriften her. Vær opmærksom på at du får 60 stk. ud af denne portion, så den kan sagtens halveres.
Mørdej ingredienser:
• 300 g. blødt smør
• 200 g. flormelis
• 600 g. hvedemel
• 2 hele æg
Fyld:
• 500 g. ren rå marcipan
• 200 g. sukker
• 3 stk. æggehvider
Pynt:
• 150 g. overtrækschokolade
Fremgangsmåden for mørdej:
• Alle ingredienserne æltes sammen til dejen er ensartet
• Stil dejen koldt i ca. 1/2 time
Fremgangsmåde for fyldet:
• Marcipanen, sukkeret og æggehvide røres sammen
• Lad massen trække i ca. 1 time så sukkeret bliver helt opløst

~De formede hatte
Sådan laves hattene:
• Mørdejen rulles tyndt ud og udstikkes i med et ca. 8 cm. glas eller andet i den størrelse
• Læg de udstikkede dejcirkler på en bageplade med bagepapir
• I midten af hver cirkel lægges en lille el lille klump fyld, ca. 1 stor tesk. (Tip tag en lille smule vand på hænderne, så klister massen ikke)
• Fold nu mørdejen op omkring fyldet med ét tryk tre steder, så de bliver som napoleonshatte.
Når alle kagerne er kølet helt af, smeltes noget overtrækschokolade over et vandbad og smøres på undertiden af alle hattene.
12 kommentar
Annemette
23. februar 2013 at 22:42Uhhh nomnom de ser gode ud 😛
Catarina
24. februar 2013 at 08:44Det er de bestemt osse. 😀
Koh-I-Noor (Bettina)
24. februar 2013 at 07:19Jeg bliver vist nødt til at kigge forbi din fryser… 😉
Catarina
24. februar 2013 at 08:44Hvis du gør, så sig lige til, for så kan du da godt få lidt kaffe eller te. 😀
Susanne
24. februar 2013 at 11:19Øj de ser lækre ud, de må stå for skud næste weekend her i huset 🙂
Catarina
24. februar 2013 at 11:31Pas på Susanne, de smager af flere, når du først får begyndt. 😛
Mia
24. februar 2013 at 12:06Nej hvor ser de lækre ud!!!
Sådan et par stykker kunne jeg sørme godt lige spise 😉
Catarina
24. februar 2013 at 12:40De smager osse virkelig godt, så godt at jeg ikke tør tage flere op af fryseren, da jeg eller ville spise mig en pukkel til. 😀
Pernille
25. februar 2013 at 00:24Uhm.. Det lyder lækkert 🙂
Catarina
25. februar 2013 at 07:10De var lækre Pernille og jeg kunne snildt have spist mange flere end jeg gjorde. 😉
Helle
17. januar 2019 at 17:26Hvor høje grader giver du dem og hvor længe?
Catarina
17. januar 2019 at 20:26Bager dem ved 200 grader i ca 8 minutter eller til de er gyldne 😀