Menu
Motion

Tøse-Runden 2013 – med gode ben og ømme bagender

Jeg havde en super fin tur til Køge i fredags og der var ikke nogle trafikale problemer af nogen art. Jeg ankom til hotellet 5-10 minutter før Pia og en lille kvarter efter Pia var kommet, ankom Lone osse. Det gode vej gjorde at vi hurtigt tjekkede ind og begav os ned i byen. Med os havde vi Pias og min cykel. Pias cykel skulle have sat sadlen en smule mere op og jeg havde tidligere på dagen haft lidt problemer med at få nok luft i dækkene. På gågaden, lige over for Kirken, fandt vi en lille hyggelig cykelsmed, som hjalp os og da vi ville betale, sagde den søde mand i den blå kittel (cykelsmeden) at det skam ikke kostede noget. Sikke en service.

IMG_1667

For ikke at skulle stå før op end nødvendigt for at hente vores startnumre på rådhuset, blev vi enige om at hente dem inden vi ville finde et sted at spise. Det var hurtigt klaret og vi smuttede ud på gågaden igen og fandt den restaurant, det sidste år var umuligt at få bord på. I år var der ledige borde og vi bestilte hver en stor øl.

IMG_1668IMG_1669

Mens vi ventede på maden, skulle vi tjekke vores startnumre ud og finde ud af hvordan chippen til cyklen skulle påmonteres, det var menlig ikke samme slags chip som sidste år, men et papir med mummer på og nogle bløde dimser bag på, som så viste sig at være chippen – hele herligheden skulle monteres på styret med nogle strips.

IMG_1672

Efter maden, loppede vi ned forbi Paradis is, for Pia og jeg skulle have en portion af deres lækre lakridsis med tilbage på hotellet hvor vi ville side og hygge med lidt kaffe og te. Senere på aftenen, gik vi igen ud i det skønne vejr med både rødvin, kaffe og te. Efter en masse snak, grinen og udehygge, blev vi enige om at det nok var bedst at vi gik i seng og fik lidt søvn.

Vi aftalte at vi nok heller måtte sætte vores telefoner til at ringe kl. 05:45, for vi skulle jo både nå at pakke sammen, tjekke ud, spise en smule morgenmad og være nede i startområden til kl. 6:45.

Vi vågnede til det skønneste vejr og var glade for at de ekstra trøjer og jakker vi havde med, ikke behøvede at blive luftet i år. Vi fik pakket sammen, tjekket ud og spist morgenmad hele uden stress og jeg og havde masser af tid til at stå og hygge og kikke på alle de andre deltager.

IMG_1675IMG_1676

Det er helt vildt som så mange cykler og kvinder kan fylde op og sikke en snakken der var, men det er vist typisk kvinder. Humøret var højt og det gode vejer hjalp gevaldigt på det og vi glæder os til den smukke tur rundt i landskabet.

IMG_1679

Lige inden start fik vi dem der stod foran os til at tage et bilede af os, med min mobil, som jeg havde liggende i den ene lomme bag på trøjen. Vi ser kække ud og var det faktisk osse hele turen. Det dersens solskin gør virkelig sådan en cykeltur noget sjovere og meget lettere end i regn og blæst.

IMG_1680IMG_1682

Billederne her ovenfor, er taget ved første depot som ligger 30 km efter start. Vi fik en lille bolle, lidt at drikke og en lille slapper på græsset, inden vi fortsatte.

IMG_1683IMG_1685

Ved det næste depot, var jeg kommet ret langt foran de to andre og måtte vente en små 10 minutter inden de dukkede op – men vi fik sludret inden vi igen satte os i sadlen. Ved anden sidste depot, nåede jeg slet ikke at se dem, for efter at have fået lidt mad og lidt at drikke og et smut på toilettet, var de endnu ikke dukket op og jeg hoppede igen på cyklen efter først lige at have sendt en sms om at jeg kørte igen. Senere fandt jeg ud af at de netop ved det depot, havde været nødt til at søge mekaniker service, da Lones styr havde løsnet sig.

Det sidste depot som ligger ca 12 km fra mål sprang jeg over og fortsatte tilbage til Køge. Jeg havde min dunk i den ene baglonmme og viste at jeg ville havde nok væske med til det sidste stykke.

Jeg var ikke mere end lige kommet over målstregen, da en smilende kvinde og hendes smukke datter, kom mig i møde. Det var Susanne, en blogger jeg følger, men som jeg aldrig har mødt før. Susanne havde tidligere skrevet i en kommentar her på bloggen, at hun ville komme til Køge for at sige hej. Vi fik sludret og drukket en øl, inden mine to følgesvende kom i mål. Susanne og hendes datter ville op at finde et tog hjem og vi tre andre fik drukket ud og begav os de få hundrede meter ned til hotellet, hvor vores biler holdt.

Lone havde ret så travlt så hun nåede desværre at køre inden vi fik taget det “obligatoriske” parkeringsplads-billede af os alle, så derfor blev kun Pia og jeg foreviget.

12

Min officelle sluttid blev, 5:26:39 (20.57 km/t) incl. pauser, mit eget ur, som jeg stoppede ved pauserne, sluttede på 4:42:46 (23,9 km/t) Jeg sluttede samlet som nummer 849 ud af 4419. Den hurtigste kvinde klarede turen på kun 3:13:10, det er skisme hurtigt. Jeg havde faktisk “gode ben” og overvejer lige nu, om jeg næste år, skal prøver at køre den uden pauserne, bare for at se om jeg kan klare det. Det eneste der gjorde nas i går var bagenden, men det gjorde den alledede efter 30 km, men det var kun til jeg steg af cyklen, så var den ikke længere øm. Og i dag mærker jeg slet ikke noget til strabasserne fra i går.

Det var en super hyggelig tur og Team Q er klar til endnu en tur i 2014.

21 kommentar

 • Karin Abildhauge
  2. juni 2013 at 10:32

  En dejlig beretning fra en mindst lige så fantastisk Tøse-runde i Køge og omegn.
  Trak på smilebåndet omkring din beskrivelse af chippen, jeg stod selv på samme måde, til det første løb, hvor jeg var med yngste. Tænk denne bløde strimmel kan indeholde en chip.
  Hvis jeg skal være klar til næste år (2014), så skal jeg træne meget gennem vinteren på spinningsholdene, så min tid ikke falder helt igennem ;-). Tilmeldingen er forhåbentlig ikke sådan lige om få måneder?
  Tak for din beretning, den giver blod på tanden 😉

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2013 at 13:12

   Ja, den chip er da vildt anderledes end alle andre jeg har prøvet, men den virkede fint og det er osse lettere for den der står i mål at råbe op, når han rent faktisk kan se nummeret på styret end det sammenkrøllede nummer på maven. 🙂

   Jeg tror faktisk man kan melde sig til løbet helt op til løbsdatoen så der er længe til. 🙂

   Reply
 • Nola
  2. juni 2013 at 11:05

  Godt kørt!!! Det er jo helt fantastiske tider I har 🙂 og sikken en oplevelse. Det kan du/I roligt være meget stolte af. Heldigvis hjalp alle de krydsede fingre så vejret var på jeres side 😉
  Jeg syntes at det er vildt at du ikke kan nærke noget i hverken ben eller bagdel idag, det er flot og tyder jo på en optimal træning.
  Håber du kan nyde en velfortjent god og rolig søndag 😀

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2013 at 13:15

   Ja de tider kan vi godt være tilfreds med, specielt når vi sammenligner med sidste år, der regnede, blæste ogaglede det så osse. 🙂

   Ja, alle de krydsede finger gav vinger 😀

   Vi stornyder dagen i dag og for i aften tager Søren afsted på en 12 dages tur, så det går en rum tid inden jeg ser ham igen. 🙁

   Reply
 • Trine
  2. juni 2013 at 14:30

  Du er da rockersej sådan at gennemføre sådan et cykelløb… Og rigtig flot tid…

  Her er vi også begyndt at cykle en del, dog foregår det på dame cykel og med tøsebarnet bagpå:-)

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2013 at 14:35

   Tak skal du have Trine – jeg er osse selv ret godt tilfreds. 🙂 Det er ret så hyggeligt at cykle.

   Jeg cykler osse bare på en almindelig cykel med kun 7 gear – du kan se den lige her. Da Sønnike var lille, havde jeg ham bag på i en cykelvog og cyklede alle steder hen – det var god motion. 🙂

   Reply
 • Mona Honnens
  2. juni 2013 at 15:23

  Super sejt gået Catarina, ser ud til I hygger jer samtidig med ;O).
  Verdensklasse med de skønne tshirt i har fået lavet, sidder da og bliver helt misundelig ;O)

  Fortsat god dag trods blæsevejr.

  Mona

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2013 at 18:34

   Mange tak skal du have Moan 🙂
   De passede bare så perfekt og vi har allerede bestemt at vi til næste år skal have nogle nye – for det går jo virkelig ikke at køre i de samme trøjer. 😆

   Du må have en god aften Mona. 🙂

   Reply
 • Pernille
  2. juni 2013 at 16:42

  Hvor er I seje, og hvor er det skønt at se I ser så glade ud 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2013 at 18:36

   Smilet varede ved til mål og måske det lige frem blev stører Pernille 🙂

   Reply
 • Susanne
  2. juni 2013 at 17:20

  Du er da ikke helt velforvaret hvis du vil køre uden pauser 😉 men jeg står på sidelinien igen hvis du har brug for hjælp. Ja altså alt efter hvad jeg selv finder på den dag :-)) Du er for sej…

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2013 at 18:37

   Du cykler da selv næste år Susanne, var det ikke det vi snakkede om ved målstregen i går. 😀

   Reply
   • Susanne
    3. juni 2013 at 09:44

    Dårlig hukommelse lider jeg også af engang imellem 🙂

    Reply
    • Catarina
     3. juni 2013 at 10:12

     Hi hi – det er vel ikke alderen 😆

     Reply
 • Bot
  2. juni 2013 at 17:52

  Super flot kørt, er stolte af Jer. I er seje og modige og det er sgu bare godt gået :-)))))

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2013 at 18:38

   Tak søde Bot – næste år må I komme til Køge og tage i mod os. 🙂

   Reply
 • Annemette
  2. juni 2013 at 21:18

  Hvor sejt og godt at I havde vejret med jer i år 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2013 at 21:18

   Ja, det var dejligt. 🙂

   Reply
 • Therese
  2. juni 2013 at 22:56

  Hvor er I bare seje ! Vejret var så smukt, og jeg var så glad for at I ikke gentog sidste års vandcykling 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. juni 2013 at 06:58

   Uha det er vi osse Therese og turen rundt var så fantastisk smuk. 🙂

   Ha’ en god mandag. 🙂

   Reply
 • […] i avisen, blev taget i Køge, dagen før vi skulle cykle Tøse-Runden da vi sad og hyggede i Køge […]

  Reply

Skriv en kommentar