Menu
Bloggeriet

Webdesign og læselængde

Gennem årene har bloggen here gennemgået en del forandringer på udsendet. Bloggen startede som en smal blog, da skærmene på markedet ikke var lige så brede som nu. Med tiden har bredden blevet bredere og bredere. Mu bliver den ikke dog bredere, da den også kan blive for bred og jeg også godt kan lide luft. Luft gør elementer, som billeder og tekst, bedre at adskille fra hinanden.

Alle jer læsere bruger en masse forskellige skærmopløsninger når I besøger bloggen her. Derfor prøvede jeg, da jeg lavede mit webdesign om her sidste efterår, at analysere jer besøgende lidt. Det gjorde jeg bl.a. ved hjælp af Google Analytics, som jeg har haft tilknyttet bloggen her siden september 2010.

Det er sjældent muligt, at give alle det perfekte læsbare design. I stedet nøjes jeg med, at gøre det godt for flest læsere og acceptabelt for de sidste.

Analyse1

Analyse2

Størstedelen af ​​mine læsere bruger 768 × 1024, resten ligger lidt højere eller på telefon-skærm-størrelse. Jeg byggede min blog så den er 1210 i bredden. Den ekstra bredde giver mig plads til bredere indhold og lidt større billeder. Noget af det jeg var meget påpasselig med var, at sørge for at I kan se baggrunden på både computeren, en tablet og en telefon og der ud over, da den jo osse er en del af helhedsbilledet og jeg sørgede for at ingen af jer er nødsaget til at scrolle sidelæns, noget jeg selv hader ved vedsites jeg besøger. Desuden skulle læsebreden på linjerne ikke være så lange, at øjnene “faldt” ned på den næste linie. Den perfekte læsebrede, for mig, er at ingen tekst må være længere end 800 px, min er 740 og det samme er billederne.

Med layoutet optimeret til den større opløsning, er jeg sikker på at det også er acceptabelt for lavere opløsninger, dvs. bloggen her ses ens på både tablet og telefon selvom de vendes.

En ting mere jeg gør når jeg laver om, er at tjekke i alle browsere og på næsten alle platforme, for det er den eneste måde jeg er sikker på at den ses ens.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

3 kommentar

 • Karin Abildhauge
  17. august 2013 at 11:17

  Uha, så teknisk. Jeg har endnu ikke turdes selv gå i gang. Kunne godt tænke mig det engang, dog vil jeg først lige forstå bare lidt mere.
  Det næste jeg gerne vil lære lidt om/finde til meget billige penge er photo shop. Det skal være på dansk, og den billigste løsning.
  Min skærmopl. er 1366 x 768, da det er det der anbefales.

  Reply
  • Catarina
   18. august 2013 at 16:21

   Hi hi, ja jeg er vist lidt nørdet. Men en skærmopløsning afhænger jo rigtig meget af størrelsen på den skærm man sidder ved. 🙂

   Der findes et fotoprogram som hedder Adobe Photoshop Elements, som er et mindre udfordrende program end det store PhotoShop og det koster “kun” 725,- kr og det har rigtig mange af det store programs funktioner. 🙂

   Reply
 • Drillerier fra morgenstunden af
  24. august 2013 at 14:44

  […] har ikke lavet om på bredden eller linjernes læselængde, for som jeg skrev i dette indlæg, så er det jeg har nu, hvad jeg synes er passende. Og det negative rum (den luft der er omkring […]

  Reply

Skriv en kommentar