Menu
Bageriet

I dag gik jeg amok og lavede Chokolade macarons

I går sukkede jeg efter chokolademouse, men måtte nøjes med frugt. Men i dag skulle jeg altså have noget chokolade noget. Så mens maden blev forberedt af Søren, kastede jeg mig over masser af chokolade, fløde og mandelmel. Det kom er nogle ret så lækre og meget chokoladefyldte kager ud af. Nemlig chokolade macarons. Jeg ville egentlig have haft en anden fyld, men mine tanker drønede rund om chokolade, så derfor blev de også fyldt med chokolade.

Chokolade macarons

Ingredienser:
6 æggehvider
400 g flormelis
200 g mandelmel
2 store spsk. kakao

Fyld:
100 gram chokolade, 70%
3/4 dl fløde
25 gram smør

Fremgangsmåde fyldet:
Knæk chokoladen i mindre stykker og kom den sammen med smør og fløde i en glasskål, som placeref over et vandbad, hvor det hele skal smelte sammen til en flydende masse. Rør indimellem i massen og når det hele er smeltet, så lad masen stå og køle af, gerne i køleskabet.

Pisk massen til en så let skum lige inden det skal sprøjtes imellem to bunde.

Fremgangsmåde for Macarones
Pisk æggehviderne stive.
Bland alle det tørre ingredienser og sigt det ned til æggehviderne og bland delene rigtig god sammen.
Kom dejen i en sprøjtepose
Sprøjt små flade runde “kager” ud, de skal være ca. 3-4 cm i diameter og 1/2 cm høj
Lad nu kagerne står og tørre i ca. 40 minutter.
Tænd ovnen på 160° (varmluft)
Bag pladerne én af gangen i 15 minutter.
Lad dem køle af på bagepapiret inden du flytter dem over risten til yderlige afkøling

Når kagerne skal samles, så fyld cremen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på halvdelen af kagerne og læg en kage som ikke har fået crem på, ovenpå.

Denne portion giver i alt 18 kagere.

De er på ingen måde smukke, mest fordi sprøjteposen ikke rigtig ville som jeg ville, men er du gal hvor smager de godt.

PS. Et koldt glas mælk til, er lige sagen.

12 kommentar

  • Susanne
    24. august 2013 at 08:02

    Hmmmm, nu må det være min tur til at smage 😉 de ser super lækre ud. De må bages næste weekend, for denne her står i havens tegn.

    Reply
    • Catarina
      24. august 2013 at 14:46

      Rigtig god fornøjelse i haven og det er lige nu den skal nydes, for det vare nok ikke længe inden de temperature vi har nu, forsvinder. 🙂

      Reply
  • gittesp
    24. august 2013 at 10:23

    mmmmmmmmmmmmmm….. de ser vel nok lækre ud 🙂

    Du har haft så mange fine indlæg de seneste dage… herligt 🙂

    god lørdag 🙂

    Reply
    • Catarina
      24. august 2013 at 14:47

      De er super lækre Gitte og så holder de sig udemærket i køleskabet og det gør at skummet, bliver en smule mere stift i det. Bestemt en fordel. 🙂

      Reply
  • Annemette
    24. august 2013 at 11:00

    Mmmm, chokolade er aldrig en dårlig ide 😀

    Reply
    • Catarina
      24. august 2013 at 14:47

      Nope og jeg er en sucker for chokolade – men motionen er nød til at følge med, for eller bler jeg alt for meget ud. 😉

      Reply
  • Susanne
    24. august 2013 at 17:21

    Mums, jeg vil også smage 😉 dem må jeg bage næste weekend, for idag kan jeg ikke mere, vi har været i haven siden kl. 10.30, pyha. Håber I får en dejlig weekend!

    Reply
    • Catarina
      25. august 2013 at 08:04

      Tak og i lige måde Susanne. Her nydes den sidste weekend i sønnikes selskab. 🙂

      Reply
  • Pernille
    24. august 2013 at 19:36

    Mmmmm. Jeg synes de ser lækre ud 🙂

    Reply
    • Catarina
      25. august 2013 at 08:04

      De er super lækre og slet ikke sidste gang jeg laver dem 🙂

      Reply
  • Karin Abildhauge
    26. august 2013 at 08:19

    Mums, det må jeg prøve engang. Og dividere lidt, hvis jeg bare skal smage, eller vente til jeg skal have gæster 😉
    Tak for opskriften.

    Reply
    • Catarina
      26. august 2013 at 11:50

      Velbekomme Karin. Den er virkelig lækker og jeg har lovet at jeg bager nogle flere næste weekend. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar