Menu
DIY

Når man bliver for ivrig kan det gå galt

…eller det kan det for mig. Her i weekenden blev jeg færdig med kroppen på den trøje jeg er ved at strikke og straks mandag morgen, kastede jeg mig over ærmerne. Og hver morgen inden jobbet i denne uge, har jeg siddet og strikke løs. Men men men. I morges kom jeg til at kikke på det ærme jeg nu havde strikke 20 sm på og tænkte ved mig selv….. det er da godt nok nogle flagrende ærmer den trøje vil komme til at få. Men jeg fortsatte lidt og tænkte så igen…. men ribben ved håndleddene, må da komme til at se lidt underlig ud…

Efter at havde siddet og kikket på trøjens ærme et par minutter, klokken var ikke mere end 5, så det tog lidt tid, tænkte jeg at jeg da hellere måtte kikke lidt i opskriften.

Dohhh… for en i syttan da osse Catarina… i opskriften står der jo højt og tydeligt at jeg skal tage ind på hver 6. række og det havde jeg sgu da ikke gjort.

Lidt tid sad jeg faktisk og overvejede om trøjen bare skulle have store og flagrende ærmer, men bestemte mig så for at det skulle den selvfølgelig ikke.

På den igen

Med rolige hender, men med et galloperende hjerte, trak jeg rundpindene af maskerne og trævlede jeg de 20 cm op. Da jeg nåede den 5. række, stoppede jeg og samlede igen maskerne op på min lille rundpind. Alt gik godt og jeg er nu igen igang med at strikke, men denne gang med et stykke papir og en kuglepen ved siden af mig, så jeg kan sætte streger. Og for, at de nu 3 nøgler, ikke skal vikle sig ind i hinanden, er den ende jeg har for fører ned til der hvor jeg var nået, sat fast i kurven med en klemme.

Så kan du lære det Catarina og tro mig, ved det næste ærme, eller trøje for den sags skyld, kommer jeg ikke til at begå den samme fejl.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

20 kommentar

 • Therese
  2. oktober 2013 at 18:04

  Pyha, for en gyser. Godt du kunne redde den. Jeg ville ende med at trevle hele skidtet op, eller gi’ helt op… Måske også derfor jeg aldrig helt har lært at strikke 😉

  Reply
  • Catarina
   2. oktober 2013 at 18:12

   Ja, det er skisme ikke sså fedt og det er første gang jeg sådan rigtigt har prøvet at trævle op, så jeg krydsede fingre for det gik – og det gjorde det. Men den her opskrift er selv én jeg kan forstå – for ellers forstår jeg slet ikke de der underlige forkortelser og tegn. 😀

   Reply
 • Anne
  2. oktober 2013 at 18:21

  Ups…men godt du trevlede op 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. oktober 2013 at 18:25

   Stort ups Anne og ja, nu da det lykedes mig at trævle op uden at nogle af maskerne løb fra mig, er jeg også glad og det tager jo heller ikke så længe at strikke et ærme. 😉

   Reply
 • Susanne
  2. oktober 2013 at 18:41

  Aj altså, velkommen i klubben, det har jeg også prøvet og man bliver gladest hvis man trævler op, selvom det er lidt surt show. Glæder mig til den er færdig 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. oktober 2013 at 18:58

   Puha… det lyder dejligt med en klub, for så er jeg da ikke den eneste der er så dum ike at tjække opskriften før et yt “afsnit” indtages. 😛

   Ja, jeg er også spændt på at se den helt færdig.

   Reply
 • Ravogkrat
  2. oktober 2013 at 21:39

  Øv for den da…jeg har lige prøvet det et par gange. Glæder mig til at se det færdige resultat 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. oktober 2013 at 17:24

   Ja, det var træls, men jeg er glad for jeg opdagede det inden jeg var færdig med ærmet. 😀

   Reply
 • Tina Liel
  3. oktober 2013 at 07:22

  Der har været ild i pindende!!! Godt du fik det ordnet – der må ha været nerver. Ha en dejlig dag i det fynske♥ Knus

  Reply
  • Catarina
   3. oktober 2013 at 17:25

   I den grad Tina, men dejligt at det nu er rettet, for det var nok ikke blevet min favorittrøje med fejl. 😉

   Reply
 • Liselotte
  3. oktober 2013 at 10:21

  Den slags hastigheds-fejl skal vi vist alle lave 😉
  Godt du er på vej igen 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. oktober 2013 at 17:26

   Hi hi, ja, det lafer til det ifl. kommentarende her. Men jeg er igang igen og den skal nok blive god. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  3. oktober 2013 at 11:34

  Man kan ligeså godt pille op og gøre det rigtigt, ellers bliver man aldrig rigtig glad for trøjen 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. oktober 2013 at 17:26

   Ja, det fant jeg også ud af, og det tog jo heller ikke lang tid når det kun var et ærme. 🙂

   Reply
 • Annemette
  3. oktober 2013 at 16:27

  Det er vist sket for os alle, men godt du fik det ændret, ellers er der ikke meget ved at nå til enden, hvis man ikke bliver tilfreds med trøjen p.g.a. af dumme fejl man ikke gad at trævle op 😉

  Fortsat god arbejdslyst, den bliver da vildt lækker 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. oktober 2013 at 17:27

   Jeg er også glad for at jeg gjorde det, for ellers havde det bare ikke rigtigt være den trøje og jeg vil jo gerne lave endnu en. 🙂

   Reply
 • Pernille
  6. oktober 2013 at 23:41

  Jeg er sådan en, der bedst kan lide flagrende ærmer. Så godt at den sidste trøje jeg lavede, og som havde mere almindelige ærmer der er smallere forneden end foroven, fik min kæreste til at udbryde, at den trøje da bestemt ikke kunne være til mig… 🙂

  Godt du turde og godt du er på vej igen.
  Det ser skønt ud herfra og du er jo færdig lige om lidt 🙂

  Reply
  • Catarina
   8. oktober 2013 at 05:26

   Inden for strikning kan man vis næsten lave det man har lyst til. Nu er det første gang jeg stikker noget med ærmer, så jeg følger opskriften slavisk, altså når jeg husker det. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  9. oktober 2013 at 10:30

  Uha, kender det godt, især når man bliver så ivrig som jeg kan fornemme du har været.
  Jeg har ikke kunnet nøjes med 1. gang Catarina. Når der prøves med mønstre, og der er flere af dem, og ja får gang i den forkerte rækkefølge på de 2 ærmer, eller der er gang i flere trøjer på en gang, og der bliver byttet rundt på opskriften, har flere tilkendegivelser for pudsige fejl.
  Indrømmelsen af man kan lave fejl er fantastisk, en stor gave.

  Reply
  • Catarina
   9. oktober 2013 at 16:58

   Nu gør du mig helt nervøs for at prøve et mønster engang hi hi – aii, det tror jeg godt jeg tør, men bare et lille stykke strik, til at øve lidt på. Men først skal jeg lige lære at afkode de dersens underlige tegn. 😀

   Reply

Skriv en kommentar